Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

 

RTV Svetac...

 

TV Magacin

 

Već godinama pokušavam da odgonetnem tajnu - čemu služi Drugi program RTS? Sve je drugo, samo nije tv kanal sa jasno profilisanom programskom šemom. Takvo stanje nije od juče. Čak i u vreme dok je postojao Treći kanal, za ovaj Drugi se nije znalo šta je? Bilo je nekoliko pokušaja da se dovede u red, da se osmisli bar kostur programske šeme - ali sve je brzinom munje  nestajalo preko noći. I, na kraju, su svi prohujali direktori digli ruke od njega prepuštajući ga njegovoj sudbini. Ako treba da se prenosi sednica Narodne Skupštine - tu je Drugi  kanal, ako treba da se prenosi neka rezervna utakmica - opet je tu Drugi kanal, ako nema za neku emisiju mesta na Prvom - opet je tu Drugi kanal...I malo po malo, iz godine u godinu Drugi program RTS-a je postao svojevrstan TV Magacin u koga se sve moguće i nemoguće odlagalo.

No, Srbija mora u svemu da bude izuzetak, pa i u konceptu Drugog programa. On je postao istovremeno i neka vrsta skladišta ali i zlatne rezerve za hitne slučajeve.

Neko će se možda upitati- kad je već tako - što je onda nije ukinut  Drugi program a ne Treći kanal sa jasnom programskom šemom a bogme i većim rejtingom gledanosti?! Pitanje je na mestu ali odgovor je u kontra pitanju - gde bi se onda odlagao tv otpad? RTS bi ostao bez rezervnog kanala za hitne slučajeve  da bi i ovce bile na broju i vukovi siti.  Zato je po svaku cenu morao da bude ukinut Treći kanal a „neprocenjivo važno" je bilo da pošto- poto ostane u etru TV Magacin, to jest Drugi program!

Sada kada je ukinuta tv pretplata i preti se otpuštanjem 1.000 zaposlenih, ponovo se nameće pitanje svrsishodnosti opstanka Drugog programa. Naivni  će reći - ma važnije je da ljudi da ostanu na poslu nego da ostane neuračunljiv i neisplativ Drugi program.

Postoji li onda rešenje za opstanak i Drugog programa i 1000 radnika?!Postoji. Pre svega mogao bi se Drugi program pretvoriti u komercijalni kanal tako što će „iznajmljivati/ "prodavati" 24-časovno vreme. Da li samostalnim/nezavisnim produkcijama, da li televizijama koje već imaju nacionalnu frekvenciju a program im ne valja ni pola lule duvana. Kad bi se sa svih tih televizija uzelo samo ono što valja, taman bi se mogao sklopiti 24-časovni tv program. Em bi bio gledan, em nikog ne bi bolela glava od šunda i kiča, em bi se nešto i zaradilo bez potrebe da se prazni budžet države. Sve je bolje, osim da ostane ovo što je sada - TV Magacin.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane