Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kako je "nestao" stambeni prostor koji pripada Rudarsko geolo{kom fakultetu

Kako je "nestao" stambeni prostor koji pripada Rudarsko geološkom fakultetu

 

Ni kamen na Kamendinu

 

Obrazovanje u Srbiji je siromašno, ali bi stanje bilo nešto bolje kada bi se manje kralo. Na Rudarsko geološkom fakultetu nikoga od nadležnih ne interesuje gde je nestalo 72,27 kvm stambene površine dobijene od Fonda solidarnosti, ali ni 193.000 dinara koje je proneverila šefica računovodstva.

 

Mersiha Hadžić

 

Rudarsko geološki fakultet iz Beograda dobio je u periodu 1999. - 2000. godina dobio je određen broj kvadrata stambenog prostora od Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, pa je na osnovu toga naručen stan od 67,47 kvm u naselju Kamendin blok 1.4, završen 2004. godine.

  Tadašnji dekan fakulteta 2007. prodaje taj stan i kupuje dva manja u Krnjači od kojih jedan dodeljuje radnici D. J. koja je bila prva na rang listi za dodelu stanova. Šta se desilo sa drugim stanom nije zvanično poznato, ali trećerangirana radnica Jelena Milošević tvrdi kako joj je predsednik stambene komisije rekao kako je taj stan otišao trećerangiranom Žarku Veselinoviću, koji je svoj raniji stan ustupio jednom dekanovom rođaku.

  Istražujući šta se dogodilo sa stanom koji je ona trebalo da dobije, Miloševićka otkriva jednu strogo čuvanu tajnu. Po dopisu Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda od 29. marta 2013. godine, potpisan od strane direktora Marka Blagojevića i obrađivača Biljane Vitorović, Rudarsko geološki fakultet je na Konkursima za dodelu stanova solidarnosti dodeljeno ukupno 139,74 kvm. Preostalih 72,27 kvm, što čini razliku između dodeljene i kvadrature preuzetog stana u naselju Kamendin, ostalo je u globalnoj raspodeli i njima faktički upravlja Beograd, iako je pravi korisnik morao da bude Fakultet.

  Na RGF-u ovo kao da nikoga ne interesuje, verovatno iz razloga da se ne zamere strankama i ljudima na vlasti u glavnom gradu, na prvom mestu Demokratskoj stranci.

  Jedna od osoba koja je pod zaštitom žute stranke je i šefica računovodstva na Fakultetu, Mirjana Petronijević. Pominjana Jelena Milošević bila je godinama službenica u računovodstvu i slučajno je februara 2007. došla u posed dokumenta koji je dokazivao kako je Petronijevićka nezakonito prisvojila 193.000 dinara. O svemu je odmah obavešten dekan Kolonja koji umesto da istraži ceo slučaj i u slučaju postojanja krivice Petronijevićke ovu službenicu da udalji sa posla i preda istražnim organima, on kažnjava podnosioca prijave Miloševićku.

  Na nesrećnu ženu koja je želela da savesno radi svoj posao okomili su se i Kolonja i Petronijevićka koja je glasno svima govorila kako joj niko ništa ne može jer ima "jaka leđa" i izvan Fakulteta. Očigledno da je bilo tako, jer joj je pošlo za rukom da Jelenu Milošević iseli iz kancelarije na RGF-u i prebaci u deo koji Fakultet ima u blizini autobuske stanice i to na mesto telefonistkinje iako telefonska centrala tada nije radila! Posle je nabavljena automatska centrala, pa opet nije bilo potrebe za angažovanjem Jelene Milošević.

  Da je njeno otpuštanje sa radnog mesta u računovodstvu usledilo kao osveta, a ne zato što nije bilo posla, vidi se i iz toga da je u međuvremenu na mesto računovođe primljen novi radnik, Saša Gošev.

  Ništa značajnije se nije promenilo ni dolaskom Ivana Obradovića na mesto dekana. U svom dopisu broj 715 od 14. marta 2013. on Jelenu Milošević obaveštava kako Fakultet "ne poseduje u svojoj arhivskoj dokumentaciji kopiju dokumenta od Fonda za solidarnu stambenu izgradnju iz 1999. godine o dodeli stambenih kvadrata". Neko se, očigledno, svojski potrudio da izbriše sve tragove o nestalim kvadratnim metrima.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane