Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

[kolstvo

Školstvo

 

Profesori novobeogradske Visoke turističke škole o diktaturi jednog čoveka

 

Strah od letenja iz fotelje

 

U pismu koje je Tabloidu uputila grupa profesora Visoke turističke škole iz Novog Beograda, opisana je dugogodišnja vladavina direktora Milana Skakuna, zapošljavanje njegove mnogobrojne rodbine i srozavanje ugleda ove nekada renomirane visokoškolske ustanove. Redakcija objavljuje pismo u celini.

 

...

 

Mislili smo da je feudalizam kao društveni odnos prevaziđena srednjevekovna tekovina, ali, svedoci smo njenog povampirenog oblika u jednoj državnoj instituciji - Visokoj turističkoj školi na Novom Beogradu. Kako da nazovemo ovu instituciju ako ne mračni feud, koja je već godinama pod samovoljom, bahatošću i zastrašivanjem moćnog feudalaca Milana Skakuna koji u kmetovskom položaju drži zaposlene i neprikosnoveno vlada? Kako je ugledna državna škola postala mračni feud?

Logističkim kanalima kroz koje je "do vrha" tekao novac Visoke turističke škole, Milan Skakun je nakon višegodišnje vladavine stvorio imperiju kojoj ni pravna regulativa Republike Srbije ne može da saseče zaparloženi pravni korov.

Iako je mnogo puta do sada bio predmet sudskih postupaka i inspekcijskih nadzora postavlja se pitanje zbog čega nikada nijedan nije dobio zadovoljavajući epilog a istina ugledala svetlost dana. Jedna u nizu opskurnih činidbi nedodirljivog feudalca Milana Skakuna je nepotističko zapošljavanje kome se kraj ne vidi.

Zaposlio je svoga bolesnog sina Uroša Skakuna, koji je već više od dve godine fizički odsutan sa posla, ali ga tata i dalje vodi kao zaposlenog, sa pristojnom platom, ugovorima o delu i honorarima za knjige koje aktivno zajedno pišu i za koje obojica dobijaju pozamašne nadoknade. Da bi namirio gospođu Skakun, koja je vrlo aktivna u vođenju poslovne politike ovog oddržavljenog feuda, morao je da zaposli Vladimira Pavkovića, sina njenog rođenog brata.

Očekuje se i skorašnji prijem Vladimirove supruge Gordane Pavković, rođene Jević, na poziciju saradnika na nekom od stručnih predmeta, čiji je brat, Goran Jević, već zaposlen kao stručni saradnik. Kako je Goran Jević tokom studija upoznao svoju sadašnju suprugu Jelenu Jević, rođenu Živković, bilo je nepravedno da se i za nju ne nađe uhlebljenje u Visokoj turističkoj školi.

Svoju karijeru započela je kao sekretarica da bi ubrzo i ona ušla u nastavnički kadar, neskromno utabavajući prtinu ka doktoratu na privatnom univerzitetu koji, naravno, plaća Milan. Treba napomenuti i to da ona ima posebne ingerencije koje joj je dao Milan i koga, u njegovom čestom odsustvu, čak i nezakonito potpisuje.

Svi gore pomenuti "po ženinoj liniji", zaposleni kao administrativci, samo figuriraju na polju nastave i mogu se zbirno pohvaliti dugogodišnjim studentskim stažom, nezavidnim prosekom i ambicijama da postanu najuticajniji i najplaćeniji deo nastavničkog kadra Visoke turističke škole kojima će Milan daljinski upravljati kada se jednoga dana povuče u zasluženu penziju.

Što se samog nastavnog osoblja tiče "konkursni ključ" je, takođe, demistifikovan unapred. Zna se da je pijačna jednačina "ja tebi ti meni" na snazi i niko kome otac, stric, ujak ili kum nisu krupni veleposednici i oblasni gospodari (profesori na uglednom fakultetu ili visokoj funkciji) ne može biti primenjen u nastavu. To za aktivne i, po proseku i naučnim radovima, uspešne članove akademske javnosti znači da ne računaju na transparentnost konkursa u oddržavljenoj Visokoj turističkoj školi koji su unapred "osmišljeni" i zatvoreni za "neprivilegovane".

Zanimljivo je da u ovom kolektivu postoje i profesori "neobične" profesionalne prošlosti i još diskutabilnije etičke sadašnjosti, čiji se stručni potencijali najmanje primećuju u nastavi, ali se karakteri najlakše iskorišćavaju za fingiranje odluka organa upravljanja škole, koje za državnog feudalca otelovljenog u liku Milana Skakuna, pravnika silovatelja prava, imaju pravnu težinu. Nedavno je jedna prljava reputacija iskorišćena za brzopoteznokriminalni reizbor direktora, koji taj posao želi da maršalski obavlja do poslednjeg daha.

Protiv ovog silovatelja prava pokrenut je i krivični postupak zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava. Ostaje nada i vera da će pravne institucije najzad proraditi jer su zaposleni i bivši zaposleni mnogo puta tražili pomoć van ovog utvrđenog i zaštićenog feuda, ali bez uspeha jer je moćni feudalac uvek imao svoje utvrđene kanale.

Sumnja se među kolegama, da tajni kanali dosežu do novobeogradske Arene, u stan bivšeg kolege sa Politehničke akademije, sadašnjeg ministra prosvete, a da je prethodnica i pokrovitelj svih ispeglanih zapisnika glavni prosvetni inspektor Velimir Tmušić koji je i privatno dolazio na noge Milanu Skakunu.

Zaštita države očekuje se i zbog studenata kojima daju falširana uverenja za neakreditovane specijalističke studije i čije roditelje lažu!

 Pored toga, umesto da škola novac ulaže u opremanje i modernizaciju, unapređivanje studentskog standarda, zbog otkaza koje je pravnik silovatelj prava, Milan Skakun, nezakonito dao, školu čekaju troškovi po osnovu isplata pozamašnih iznosa za izgubljene sporove zbog otkaza koje je dao nepodobnima u punoj psihofizičkoj spremnosti za rad.

Povratak ingerencija države i isterivanje đavola sa ovog privatizovanog poseda traže se i zbog zaposlenih koji su uplašeni za svoju egzistenciju, osećaju strah, nemoć, jer su ih spletkarenja po školi, fingiranja pravnih odluka, despotsko ponašanje, višegodišnje ropstvo, samovolja jednog čoveka naterali u apatično ćutanje.

Zastrašivanje je glavna poluga moći kojom godinama uspešno preti i šiba glave doktora nauka, magistara, fakultetski obrazovanih saradnika i ostalih zaposlenih. Pitamo se kako će se Srbija osloboditi lanaca korupcije, nepotizma, nestručnosti, samovolje, bahatosti ovakvih skakuna kada su u jarmu ćutnje pritegnuti ljudi sa najvišim akademskim zvanjima?

 

Grupa zaposlenih predavača Više turističke škole

Novi Beograd

(Imena poznata redakciji)

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane