Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pogledi

 

Pogledi

 

Propast američkog plana o izvozu islamskog fašizma i povratku Arapa u XII vek

 

Pad zavese, usred zemlje misirske

 

Besprizornost lažnih demokrata prema egipatskoj revoluciji je nepodnošljiva. Ipak, zavesa je pala. Hor petokolonaša koji peva odu islamskom fašizmu, predvode bankarski dirigenti iz Londona i podružnice iz Njujorka. O tome za Tabloid piše sociolog Goranko Đapić, jedan od najslavnijih jugoslovenskih disidenata i nezaobilazni suorganizator, strateg i ideolog studentske pobune 1968. godine...

 

Goranko Đapić

 

Stjegonoše,,demokratskih" principa u licemjerju su nadmašili sve obijesne demagoge odvajkada domišljate da nam objasne kako je dan zapravo noć i obrnuto. Zbačeni kalifa  Mursi šokiran je novim apartmanom u gardijskom garnizonu i ne manje šokiran saznanjem da je toliko veliki demokrat i poštovalac izvornih sekularnih načela parlamentarne demokracije. Tako kažu paše parlamentarne demokracije. Dotada, on je mislio o sebi da je lider udruženja kojemu je cilj da se Egipat vrati u dvanaesto stoljeće, da sablje radi po šerijatu i da zle žene gotovo i ne izlaze iz kuća, da ne padnu u zamku sablazni.

Predsjednik Obama i izrekao je pohvalnu ocjenu o čovjeku razuma i kompromisa, uvijek spremnom na plodonosan razgovor i ozbiljno poštivanje dogovorenog. Narečeni kalif, učenik je tradicije Al Bane, tvorca Muslimanske braće i borca da se islam očisti od svakog stranog utjecaja i vrati čistom, srednjevjekovnim načelima, veoma bliskim vahabitskom učenju. Razumije se da je svaka sjenka ma čega sekularnog izvorni neprijatelj srednjovjekovnog usrećenja, te je treba prognati i uništiti. Za sve društvene probleme rješenje je razumije se šerijat i samo šerijat.

Dakle, sve ono, što je u europskoj civilizaciji stvarano uz velika iskušenja kroz tri tisuće godina, po prirodi stvari je neprijateljsko shvaćanju ex - kalifa. Mjere koje je ovaj srednjevjekovni državnik poduzimao za posljednjih godinu dana govorile su same po sebi kuda Egipat ide. Malo po malo u društvo u vlasti islamskog fašizma.

Znamo šta se zbilo. Ustanak milijuna najboljih u Egiptu pokazao je da uprkos tradiciji i uprkos Mursiju budućnost mora biti tražena u dvadesetprvom, a ne u dvanaestom stoljeću.

 I pored podrške iz SAD i kvislinške povike iz Europe; vojska i narod su se izborili za život dostojan čovjeka.

  Zbivanja u Egiptu dovela su do najozbiljnije krize u bankarskom projektu svesvjetskog islamskog fašizma i njegov zadatak-barbarizacija svijeta dovela u pitanje. Izbijanje novog Egipta pred bazu i mogućna promjena ,,proljećnih vjetrova" uz znatno bolje stanje u Siriji i uz mogućne komplikacije za Erdogana čine čitav program Izabranih vrlo ugroženim. Egipat je ne samo najveća arapska zemlja , već se nalazi na razmeđu Afrike i Azije, dakle na strategijskom najvažnijim mjestom.

Ponašanje  europskih petokolonaša sasvim je predvidljivo, oni već godinama zdušno ispunjavaju bankarske zadatke. Svoju kulturu, civilizaciju i opstanak svojih naroda odavno su veleizdajnički predali gramzivim FED bankarima u njihove nemilosrdne ruke. Ta banda izdajnika glasno viče kako je ,,demokratski sistem" necivilizirano  obarati narodnom Revolucijom!

U tom se grmu krije zec! Najprije su od demokracije napravili dosadni korumpirani ulični performans, sav u funkciji novca i sprdnje sa narodom! Potom su taj izrađeni, nakazni i sasvim nemoralni svijet, vrli mudraci multiovoga i multionoga, strpali u lonac sa svim zamislivim đubretom (anoreksične žene, istopolni brakovi, ruiniranje vlastitih naroda itd) pa to proglasili  ,,hranom" za ovu i sve potonje generacije. Svijet po volji bankara zamišljen je kao apsolutno gospodstvo i kao apsolutno ropstvo, uz pomoć novca, tehnologije i obavezne trećesvjetske barbarizacije.

Revolucija, u datom povijesnom trenutku, može biti jedini mogućni način da zarobljeni svrgnu tkzv. legislativu; zvala se ona Kraljevstvo Francuske po milosti Božijoj, Beogradski pašaluk, Mursijeva ,,ustavnost" ili strast bankara za svesvjetskim gospodstvom...U tom slučaju, ona je najveći mogućni izraz općenarodnog htijenja. Revolucija je najveća pjesma skrajnutih i obespravljenih. Ona stvara uslove da se stvore institucije za novu politiku i za novi život. Ova naša europska civilizacija tako je stvorena i sve naše moderne institucije njeno su čedo. Možda će ponovo odjeknuti pjesma Revolucije da spasi našu posrnulu Europu, da nas spasi ne samo civilizacijski, nego i demografski. Neka tvorci današnjeg zla to nikada ne zaborave. Naravno i bande petokolonaša.

  Ne treba biti previše zapanjen da Europa savjetuje narodu Egipta da prihvati Mursija i život u dvanaestom stoljeću. To, kao i cijelo,,arapsko proljeće", dio je globalne strategije. Sada ugrožene.

  Što će londonski bankari i društvo iz FED učiniti po tom pitanju? Oni će pomoći Mursiju prijetnjama egipatskom narodu. Uslijedit će financijska izolacija i otvorene prijetnje vojnom vrhu. Potajno će u Sudanu naoružati Muslimansku braću i možda započeti agresiju unutarnju i vanjsku. Poticat će islamski terorizam da obeshrabre svaki otpor. Pa, ipak situacija će biti mnogo rizičnija. Svijet će jasno vidjeti ono što je mnogima još nejasno. U Europi će porasti broj onih, koji će se pitati koga to predstavljaju Oland, Hejg i Vestervele?

Konačno porast će spoznaja kamo nas ti petokolonaši vode. U kakav  svijet? Za čiji dobitak. Za svijet Protokola?! Na kraju tog svijeta vizija Oldosa Hakslija izgledat će kao Goldonijeva komedija!

Mogućno je da se nedavna zbivanja u Turskoj itekako ponove. Pad Mursija, slabi položaj Erdogana i mnoge stvari čine mogućnim. Položaj Hamasa u bazi nije više tako siguran. Što se Sirije tiče poslije tri godine užasa praćenog otvorenim  miješanjem Zapada pokazalo se da Asadov režim nije bez podrške  u zemlji, jer bi jamačno već pao. Štaviše Alaviti i kršćani podržani i od dijela sekularno opredijeljenih sunita pokazali su se veoma samoodrživim. Taktika Zapada da islamski fašisti ,,svare" Siriju očigledno se izjalovila.  

Sekularnim ustankom u Egiptu, Damask je nesumnjivo ohrabren. Sada je sasvim jasno da je u programu stvaranja svjetskog islamskog fašističkog pokreta nastala pukotina. Zapad je na svoju sramotu otkrio da postoji i sekularni trend u islamu, da slika nije tako crno - bijela i da mnoštvo želi i više slobode i više napretka. Broj onih koji se raduju povratku u dvanaesti vijek nije tako premoćan kako se mislilo.

  Ne treba zaboraviti da su SAD još od Avganistana stvarale postepeno pokret islamskog fašizma sa jasnom političkom strategijom. Tobože se bore protiv,, Al Kaide", ali i nju i njenog tvorca stvorile su one. Čuda 11. septembra, pod velom su magle. Pod uvođenjem oštrije sigurnosne politike suspendiraju se na mala vrata osnovi tradicionalnog američkog slobodarstva. Tako židovski bankari iz Vol Strita i matice iz FED postepeno dresiraju nekada hrabru i odvažnu Ameriku. Islamskim fašizmom završavaju se kulturnim i demografskim slomom poslovi u Europi. Rusiju valja opkoliti i provocirati, igrati na sporo napuštanje nasljeđa iz sovjetske ere.

  Ambiciozni plan barbarizacije svijeta i stvaranje novog tisućugodišnjeg totalitarizma, ne ide potpuno  bez problema. Uprkos činjenici da su Izabrani Prvim i Drugim svjetskim ratom , Maršalovim planom, stvaranjem OUN , preuzimanjem FED , hladnim ratom , gospodarenjem svjetskim financijama, dužničkim ropstvom i globalnom ,,kulturom" gotovo osigurali ,,svjetsku vladu" u skladu sa Protokolom , oni nesumnjivo nailaze na mnoge probleme. Kako se san o svjetskom gospodstvu činio sve bliži, Izabrani će i više reskirati. Njihovo je načelo da je svijet u onoga tko ga u dvije tisuće godina strpljivog rada uzme. Načelo,,ostatka" svijeta, po prilici negdje oko 95% planetarnog ljudstva, mora biti da je svijet zajednički dom ljudi koji žele i mogu živjeti u miru sa svima i ne pomišljajući da bilo kome stave svoju slobodu u tuđe ruke ili da uzimaju ma čiju slobodu. Drugi su tu da nas učine srećnijim i bogatijim i imanjem i duhom.

 

GLOSA

 

,,Vojska; da brzo povrati demokratski izabranu vlast"

 

Barak Husein Obama I

 

GLOSA

 

,,Nikako se ne može tolerirati nasilno smjenjivanje demokratski izabrane vlade"

 

Vilijam Hejg, britanski ministar vanjskih poslova

 

GLOSA

 

,,Smjena vlasti u Egiptu, nasilnim putem na ulici; značajan je pad demokratskih principa i poštivanja zakonitosti"

 

Gvido Vestervele, njemački ministar vanjskih poslova,

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane