https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od ju~e

Nismo mi od juče

 

Epizoda 107

 

Moj prijatelj Željko Mitrović položio zakletvu vitezovima Malteškog reda, koji su mu pomogli u lečenju...

Organizovao im i proslavu devetsto godina od osnivanja reda, kojom prilikom se Željko hvalio sa pedeset litara krvi koje su poklonili srpskim bolnicama. Imaju vitezovi velike zalihe srpske krvi, skladište ih vekovima!

Moj blentavi i nedoučeni bivši drugar se diči onim od čega mi se diže kosa na glavi.

Dragi moj Željko, kome para za srce priraste, srce mu se u kamen pretvori!

Drakče bakalin zaglaba pitu sa sirom, jede kao šumska komisija od tri člana. Kada je konačno pojeo briše bradu i priča:

-Kada pročitam političke novosti, isprazni mi se želudac ogladnim toliko da mogu celu vladu sa sve opozicijom i "prvom damom" da smestim u okrajak želuca.

-Otkud tolika glad kod tebe?

-Gladan sam, stalno sam gladan, priča mi ljutito. Kaže da na oči ne vidi od gladi.

Al ko zna zašto je to dobro?

-Šta ti sada znaš?

-Gladan sam, znači, živ sam!

Čovek iz vlasti, robustan tip, rođen namćor, Slobin "debejac" sedi sa suprugom u meni naklonjenom društvu.

Nevoljno se pozdravlja sa mnom, na iskap ispija čašicu rakije dok ljubim ruku njegovoj gospođi koja ima kiseo osmeh.

Novinarka moja školska drugarica mi šapuće:

-Baksuze, što te ovo dvoje streljaju pogledom?

Kažem:

-On je kivan na nju, a ona na mene.

Ona:

-Prevedi!

Ja:

-On se od nje rastajao dvanaest puta, a ja sam se od nje rastao samo jednom!

I dalje se vodi polemika o učešću "Moje tri" na Eurosongu. Sad se priča da je bilo bolje da su pevale na Engleskom, jer bi tako pesma "zvučala evropskije".

Ja ovako benast, mislim da pesma nije zvučala ni srpski. Niti je Mare komponovao srpsku melodiju, niti su "Moje tri" pevale srpski, iako su pevale na srpskom.

Pesma im zvuči kao neka siromašna engleska arija sa prepevom na srpski. Sve ostalo je priča za netalentovane!

Evropom se provlače priče kojima bi sledeće godine, Srbi mogli da budu okrivljeni za prvi svetski rat. Te priče smišljaju krugovi amerikanizovane Evrope kojima se sve više uništava izvorna evropa, "Evropa nacija". Ta evropa ume da protumači i značaj imena "Gavrilo princip". To je nosilac blagovesti koje donose Božiji principi: Pravo da imaju otadžbinu imaju samo oni koji su spremni za nju i život da daju!

Nekoliko dana Drakče Bakalin dolazi u klub "Dno života", naručuje pivo i otvara neku knjigu koju čita i uz čitanje se mrgodi, hukće, vidi se da psuje u sebi, a ponekad nesvesno vikne: "Ala laže!"  Kada je sklopio i sklopio knjigu, Drakče kaže:

-Napisao knjigu jedan probisvet, za koga se govorilo da je komunistički disident, a on je imao veze s komunistima što je bio ljubavnik "liberalke" iz sedamdesetih. Kada su pali "liberali" ona ga ostavila, a on bio srećan jer nije više morao da je opslužuje.

Na promociji mog novog romana "Lajanje na pse" u Kosovskoj Mitrovici, izrekao sam ovo:

"Zapadu nisu problem srpski životi, njima ništa lakše, nego da pobiju milion Srba! Zapadu nisu problem srpske zemlje, njima ništa nije lakše nego da iz neke srpske zemlje potraju sve Srbe! Zapadu je problem srpsko pismo. U Švajcarskoj je nepobitno dokazano da je u Evropi Vinčansko pismo najstarije. Iz njega je nastalo pismo Srbica, iz tog pisma je nastala Kurilica, a iz nje Ćirilica, i to ona ćirilica kojom samo Srbi pišu!"

28 Jun! Srpski datum nad srpskim datumima. Datum u kome su svi srpski datumi. Datum koji je blagoslov i kletva svih srpskih datuma. Datum koji je izvorno srpski. Datum u koji EU ne može da utisne svoj datum.

Na Kosovu ništa novo!

U Kosovskoj Mitrovici danima nema vode. Umivamo se datumima i primenom Briselskog sporazuma. Smejemo se jedni drugima što zaudaramo na Brisel! 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane