Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Bor

 

Bor

 

Kad lopov postavi lopova da upravlja nacionalnim resursima

 

Vučić pljačka i RTB Bor

 

Nedavno je na adresu Ministarstva odbrane Srbije i kabineta resornog ministra Aleksandra Vučića, osvanulo pismo u kome ga grupa zaposlenih u Rudarsko topioničarskom basenu (RTB) Bor moli da "obuzda" člana svoga "tima", direktora ovog giganta, Blagoja Spasovskog i njegovog zamenika, Milinka Živkovića. Pismo je utoliko interesantnije što ga pišu članovi sindikata "Nezavisnost" i pristalice Srpske napredne stranke kojima je Vučić nametnuo ove ljude dekretom. Poverenje sa kojim su mu pisali, više je nego naivno, a istovremeno i dirljivo, jer je očigledno da autori nisu upućeni u pozadinu Vučićevih obaveza prema "evroatlanskim prijateljima". Na Zapadu se bakar iz Bora prodaje po ceni koja je ispod tržišne, i to u vreme kad ovaj metal beleži visoke vrednosti na berzama. Spasovski je Vučićev poslušnik i samo radi svoj posao. A to, na žalost, autori pisma ne vide, jer i dalje veruju da je njihov politički vođa "osvedočeni borac protiv korupcije". Tabloid objavljuje pismo u celosti, uz neophodnu redakturu...

 

......

 

Po ko zna koji put Vas molimo da pomognete ili bar obuzdate jadno i nesretno "pojačanje" u zajedničkom timu, Blagoja Spaskovskog i njegovog zamenika, a zajedničkog nam poslanika Milinka Živkovića. Moramo napomenuti da Vam ovo piše grupa radnika sa ogromnim radnim iskustvom u RTB-Bor, a inače smo iskreni glasači i članovi SNS, gde su sadržani prosti elementi ljudske iskrenosti, neposrednosti i zabrinutosti za sudbinu RTB-Bor i nas samih, pošto od toga živimo i izdržavamo porodice.

Vrlo je bitno ne nasesti na šuplje priče ovih šizofrenih bilmeza, nego hrabro i pravično krenuti u epohalne promene, koje može da uradi samo pravičan način razmišljanja i delovanja, a to je visok nivo odgovornosti, moderan način razmišljanja, pamet, poštenje i odgovoran rad.

No, gospodine predsedniče, Vašom zadnjom posetom Boru, dali ste potpuni legitimitet i legalitet Blagoju Spasovskom i Milinku Živkoviću, iako su oni dva najveća mafijaša u tom delu Srbije. Neshvatljivo je da ta dvojica prevaranata imaju takvu moć preobražaja, tako da ste ukazali poverenje jednom pravom političkom suncokretu, jer je postao, sportski rečeno, vođa navale protiv dojučerašnje ekipe, a krajnji cilj im je uništenje RTB-Bor zarad pojedinih interesa u Bugarskoj.

Plan proizvodnje bakra za 2012. godine je ispunjenje sa 70 odsto, što se da lako proveriti, a papirološki je prikazan da je ispunjen u potpunosti. Završni račun mu je lažan (dakle, falsifikovan) i šteluje ga kako njemu odgovara, a nadležne organe obmanjuje daje sve uredu.

Molimo Vas pošaljite ljude od struke iz Beograda, ne da pitaju za podatke, nego da pregledaju sve papire. 

Gospodine predsedniče, našu partiju (SNS) čini narod, Toma Nikolić i Vi kao predsednik, ali narod poprilično gunđa što smo postali azil za lopove, karijeriste i profitabilne političare, samo da bi i dalje ostali na direktorskim mestima i postojećim privilegijama.  Nedavno ste dali zeleno svetlo za prijem sedam novih članova (bivših članova URS), koji su, iako lopovi po profesiji, dočekani kao uspešno pojačanje (to važi jedino ako se ta uspešnost meri desetinama hiljada ukradenih evra iz Bora, ili finansiranjem stranku na lokalu). Dakle, ostavljate nam prostora za sumnju...Uzgred, ovi novi članovi predstavljeni su kao uspešni menadžeri iako su obični manipulatori zvaničnih organa. Naime, sa falsifikovanim završnim računom stvorili su od RTB-Bor bezumnu sredinu u kojoj je sve neizvesno i ništa nije sigurno.

Zarad Vaše informisanosti, treba reći da je pre dolaska Blagoja Spaskovskog, u RTB-Bor cena bakra bila 3500 dolara po toni, a sada je oko 8000 dolara po toni. Zaposleni radnika bilo je više od 7500, a sada nešto više od 5000 radnika. Dakle, na osnovu ovih podataka možete zaključiti kakav je njegov menadžerski kvalitet i koliko je zadužio RTB-Bor. On do kraja godine puni 65 godina  i treba da ide u penziju. Već mu treba tražiti zamenu, a, kao što znate, Bor ima mladih i stručnih inženjera koji mogu da ga zamene.

Sa ovako povoljnom cenom bakra na svetskoj berzi više od 200 ljudi u Boru mogu biti direktori u RTB.

 Nemojte da Vas lažu najbliži saradnici sa ministrom Milanom Bačevićem na čelu, jer se opravdano postavlja pitanje ko je u ovoj priči veći krivac: direktor kriminalac, ili njegov poslodavac koji je u tome direktno ili indirektno učestvovao?

Preduzeća u restruktuiranju po pitanju javnih nabavki treba izjednačiti sa javnim preduzećima, jer javna preduzeća idu na tender. To je uostalom bilo programsko načelo SNS u predizbornoj kampanji. Međutim, ovi ovde u Boru uzmu dve do tri ponude svojih prijatelja, odrede koga oni hoće i uz svoj procenat plaćaju kome hoće, tako da tu idu ogromna državna sredstva, a mogla bi da se postigne velika ušteda.

Zato Vas molimo da na ove okolnosti uputite beogradske policajce, pošto su ovi iz Bora laćeni parama RTB. Uglavnom svi urednici novina su na njegovom platnom spisku, i dolaskom u Bor uvek su njegovi gosti. Ukoliko ga smatrate uspešnim i vrhunskim stručnjakom postavite ga u firmu gde nema bakra, pa ćete se vrlo lako uveriti u njegovu sposobnost. Nedavno ste izjavili da mnoge lopovluke ne mogu da dokažu nadležni organi. U ovom slučaju, Blagoje Spaskovski ima uhodanu ekipu za "peglanje papira" iako nisu čisti. Pravilo je da nakon izvesnog vremena pocepaju prave papire a u registrator stave takozvane štelovane papire.

Zato, gospodine predsedniče, ukoliko smatrate da treba da reagujete, Vi reagujte, a ako ne onda ništa, ostala nam je čista savest, jer smo Vam na vreme predočili činjenice i informisali Vas o svemu. Skoro smo u dnevnom listu "Blic" pročitali da ćete dug koji RTB ima prema Elektrodistribuciji Srbije (EPS) od milijardu dinara pretvoriti u javni dug. A to nimalo nije  dobro, jer elektrane ponovo ne mogu na vreme završe svoj redovan sezonski remont.  

Spasovski je u RTB kupio lažni socijalni mir dizanjem plata, nije plaćao ni struju ni porez ni doprinos na pune zarade, nego samo nešto minimalno, što se takođe da lako proveriti.

Moramo da kažemo i to da u poslednje vreme nema dovoljno koncentrata za proizvodnju bakra, pa topionica često stoji što su ogromni i nepotrebni troškovi. Morate da znate da to niko normalan ne bi radio, a ponajmanje pravi domaćin i menadžer, kakvim ste ga Vi predstavili.

Ovo je samo manji deo brojnih nedela ovih prevaranata koji sve rade "sa legitimitetom", pa Vas molimo da barem proverite ove naše navode ili, što bi bilo znatno bolje, pokušajte da ih  sankcionišete, mada nam je dobro poznato da i Vi ne možete sve da rešite, zbog mangupa u sopstvenim redovima.

U suprotnom, ovako će samo teći vreme, dok ne shvatimo da niko od nas ne može napraviti bolje ljude nego što inače jesmo. Jer, kao što je dobro poznato, nema te partije koja će od lopova napraviti uspešnog biznismena i menadžera, niti bilo kakve magije, pa ni Vlaške, da od lenjivca napravi vrednog radnika. A ponajpre, nema te kase koja će nam napuniti džepove evrima, pre nego što ih zaradimo. Za sada toliko, najiskreniji pozdrav od grupe radnika iz nezavisnog sindikata.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane