Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Tragom vesti

Povodom povratka Lazara Krstića u Srbiju

Ministarče iz Niš

Francuska policija je nedavno uhapsila bivšeg ruskog ministra finansija Alekseja Kuznjecova, koga Rusi terete za  proneveru, pranje novca, utaju fondova i bankrot celog moskovskog regiona, afera od pre pet godina. Kamarad Aleksej je imao više pasoša u svojoj torbi kao i svi lovani. Ova lokalna vest me povela na razmišljanje o nekim drugim ministrima ekonomije, širom sveta. Bivšim uglavnom. Lova je čudna stvar, lepi se za prste pa i najpošteniji pokleknu pred iskušenjem. U vreme Slobodana pokojnog, naš medijski spasilac je bio neki čuveni svetski filozof  Danijel Salvatore Šifer za koga u svetu niko do tada nije ni čuo. Istorija se ponavlja. Ko je pre ovoga čuo za "novoga Teslu", "genija iz Niša"? I na šta će ova galama da izađe? Da neće i Krle netragom da nestane kao i sinjor Salvatore?

 Mile Urošević

(dopisnik iz Pariza)

Daleko od toga da sumnjam u poštenje dečka sa Nišave ili da potcenjujem malog Teslu koji verovatno sija znanje u malom prstu  ali se nekako nenamerno setih da nam nije prvi put da uzimamo iz sveta neke  spasioce za domaću upotrebu. Dete, dakle, nije krivo, krivi su oni koji su mu dopustili da ga drugi vaspitava i uči kako treba da se sa Srbima radi. E sad šta je tu je. Krle od kude Niš, šeta i daje intervjue, potpisuje autograme, maše narodu. Više je maneken nego ministar i već se vide prvi rezultati njegovog nelogičnog povratka iz Amerike u Srbiju. Mnogi počinju da puštaju bradicu alla car Lazar K. Opet se setih prošlosti. Ne valja se prisećati jer se onda stvari upoređuju, a to je pogubno. Baš smo mi Srbi čudni. Niko nam ne valja. Dečko nije još ukrao ni dinara  nije čak ni  prodao neku društvenu firmu a već ga kritikujemo. Valjda pod utiskom one stare narodne priče o krčagu detetu, koga je aga istukao pre nego što je pošo na izvor, pre nego što razbije krčag jer posle je kasno. Za Dinkićeve krčage nema više ko da se kazni a i izvor je presušio.

Yejlova rabota

Od kako je izbila afera Snouden  sad svi znaju ono što su oduvek pretpostavljali, oni nas prisluškuju, špijuniraju i cinkare CIA, NSA ili internetu. Tako su nam uvalili Gugl i Skajp pa sad više ne treba da kuvaš žabu da bi postao Hari Poter. Uvatiš taster u ruke ko neki čarobni štapić, ukucaš nekoga ili nešto i na ogledalu se pojavi  lik i ceo njegov životni put, usputne saputnice i sva sabrana dela. Elem, nađem i sebe na netu i sve moje drugare iz redakcije al Laze nema, pa nema. Kao da je u ekran propao. Doduše ima fejs i par pohvalnica na domaćim sajtovima, a to u svetu niko ne priznaje pa neću ni ja.  Interesuje me šta je dete napisalo, bar neki domaći zadatak na engleskom, ili neku knjigu koju je objavio, možda kratku pesmicu o ekonomskom preporodu propalih država, ništa. Ama, ni slovo o ministru dok je još bio civil!  Nađoh da je dotični završio veliku školu mondijalizma o trošku američkih poreskih obveznika, što me obradovalo. Vidim da nije jedini, i da su istu klupu gulili  Aleksej Anatoljevič Navalnij, nesuđeni gradonačelnik Moskve, trenutno u zatvoru, zatim Ma Jun, kineski ekologista na uslovnoj slobodi ili Garentina Kraja, legalna savetnica predsedništva nelegalnog „Kosova".

Elita internacionale, ali naš Krle još je više od toga! On je član. Naravno, ko Radovan III, član biblioteke ali i član DeKE-e, „Delta Kappa Epsilon". Ovo je bratsko društvance školovanih vladara u kome su bili dva Buša,Tata i sin, zatim dva Roosvelta; Teodor i Franklin kao i po jedan Rutherford Hayes, Gerald  Ford. Sve sami predsednici najveće sile sveta. Ako Bog da, i Krle će jednog dana dal u Beli dvor ili u Belu kuću, čuće se. Firma Krstić, u filmu Ko to tamo peva  vozi iz unutrašnjosti za Beograd. Laza Krstić, čovek u koga je uloženo 200 000. dolara, dolazi u Beograd s kraja sveta i nadamo se da nećemo propevati Ko to tamo kuka, kao ni da  genijalni potez potpredsednika neće biti samo Jejlova rabota.

Novi Janičari

 

Ako se o Krletu-Amerikancu nije mnogo znalo pre nego što  se obreo po drugi put među Srbima, sada se ipak ne zna baš mnogo više. Da je posle srednje škole otišao u Tela Aviv u Institut Weizmann, što je više nego OK. Posle Izraela ide u SAD, klasika. Kao perspektivan matematičar upisuje Jejl.

Kao pravi Srbin, Nišlija i Pupinov naslednik povrh svega, Krle im uzima sve nagrade ali gubi srpsku stipendiju u isto vreme! Fifti, fifti.

U vreme kada je Lazar upisao studije, rodio se sada već čuveni klub „Yale World Fellow". Ovaj lobi projekat  za ekonomsko političke janičare ima za cilj jasne i neskrivene namere da otme od raje lepu zdravu i pre svega  pametnu decu i da ih pretvori u svoje ambasadore liberalizma, mondijalizma, valjano obučene seljane za veliko valjano globalno selo novog svetskog poretka. Da ih umreži i uigra u ekipu koja će da vodi svet u bolje sutra. Većinom se sakupljaju deca siromašnih roditelja, i propalih država...

 Tokom 2005. Naš dečko koji obećava interesuje se za terorizam u Evropi i politička nasilja panevropskih naroda. Čista socijala, nema veze sa ekonomijom. Tada osniva klub evropskih studenata i postaje član bratstva DKE, samo jedan od 85 000 članova. Nije guru, već snalažljiv čovek koji vata veze da ubode neku šljaku.

Firma Krstić i tata

 Zna se i to da je naš Krle tražio posao duže vreme i da je poslao čak 2000 mejlova  pre nego što je jedan upalio i izvukao premiju. Gospodsko radno mesto, bez mlatimotike, samo uz pomoć matematike. Doduše nije dobio čin nekog rukovodioca đe se komanduje, no ćata početnik sa američkim minimalcom kao platom. Pitanje koje je za nas bitno je sledeće: Može li takav stručnjak da nas prevede preko bare i ubaci u Evropu, da nam podigne standard i vrati dugove, da od Srbije napravi Ameriku? Odgovor je svima jasan, nema šanse.

Dečko predlaže nekoliko stvari koje su tako jak lek da ubijaju pacijenta sto posto.  Nulta poreska tolerancija naprimer je fraza koja može da se prevede sa: pazite se da vas ne uhvate, proći ćete kao Al Kapone. Ko do sada nije plaćao neće ni od sada. Progresivno oporezivanje je takođe ideja za malu decu. Nije valjda da su vas tako učili na Jejle? Ta, valjda je prvi zakon neoliberalizma da se bogatima ostavi bogatstvo da finansira privredu a da se sirotinja oleši! Neoliberalizam je komunizam za bogataše i dolazi iz Njujorka za razliku od starog koji je stizao iz Moskve. Šlag na tortu je ideja ministarčeta o privlačenju stranih investicija. Au, ovo vam je gosn' ministre very good ideja, koja vam može doneti još jednu nagradu, Nobelovu, naravno.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane