Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

 

Banda na nogama, žrtva u kolicima

 

Zahvaljujući korumpiranoj policiji i kriminalu koji caruje i na drumovima Srbije, jedan čovek je postao težak invalid. Uprkos činjenicama koje terete državne organe, on danas nema od koga da naplati odštetu, nema čime da plati lekove i operacije, a ostao je i bez nade da će ikada naći pravdu

 

Vuk Stanić

 

 Dragan Despotović je jednu nogu je izgubio radeći za novopečenog kapitalistu, Živka Markovića  u firmi Hanomag u kojoj radnicima nisu plaćani penzioni doprinosi, zdravstveno osiguranje i porezi na plate - danas uobičajen način poslovanja u Srbiji. Nešto novca Hanomag je radnicima koji nisu mogli da nađu bolji posao isplaćivano na ruke. Jednu nogu Despotović je izgubio radeći za Markovića, dok će drugu izgubiti jer država ne plaća lekove koji su mu neophodni. "Nisu na recept."

Despotović pokazuje oteklu nogu i kaže:

-Penzija moja i moje supruge nije dovoljna. Ako hoću da sačuvam ovu nogu, moram mesečno da kupujem lekove koji koštaju 50.000 dinara. Na sudu pokušavam da dobijem odštetu od Dunav osiguranja i bivšeg poslodavca, ali suđenja kod nas traju godinama. Ne znam da li ću doživeti da dobijem odštetu...

Despotović je radio kao vozač kamiona. Kamoni su bili  neispravni, neregistrovani, sa dotrajalim gumama bez tahografa i ostale opreme i služe za kriminalne transporte. Ovakvi slučajevi su poznati beogradskoj policiji. Organizatori "posla" podmite nekoga od službenih lica ili odvuku nekoliko tura i tako prolaze, priča Despotović.

Prilikom jednog od takvih kriminalnih transporta Despotović je izgubio nogu...Kamionom je vukao prikolicu za vangabaritni transport, na kojoj je bio prikačen bager težak više od trideset tona. Za takav tip prevoza neophodna je specijalna dozvola saobraćajne policije i policijska pratnja do mesta na koje se transportuje teret. Da bi se takva dozvola dobila, prikolica mora biti registrovana, odnosno imati obavljen tehnički pregled. Prikolica nije bila tehnički ispravna nije posedovala čak ni saobraćajnu dozvolu, a bager koji je prevožen je imao potpuno neispravne kočnice. Zbog ovako neodgovornog ponašanja saobraćajne policije, Despotović bi trebalo odštetu da traži od države.

Sled događaja je bio takav da je Despotović kamionom stigao u ulicu Pukovnika Bacića koja se nalazi na padini. Parkirao je kamion tako da je bager silazio uzbrdo. Prikolica je neispravna i sve je zavisilo od kočnica na kamionu. Kočnice kamiona su izdržale prvi nalet. Kada se bager približio kraju prikolice, počeo je da koči tako što se kašikom odupirao o asfalt. U tom trenutku kraj prikolice bio je pritisnut sa više od trideset tona bagera, pojačanih silom kojom se bager odupire o ulicu. Prikolica se podigla kao da je igračka, a kruta veza kojom je prikolica bila vezana za kamion podigla je i zadnji deo kamiona. Ukočeni zadnji točkovi našli su se u vazduhu bez kontakta sa podupiračima.

U tom trenutku teret prikolice bagera i kamiona preneo se na prednje točkove. Kompozicija smrti, koju su činili bager, prikolica i kamion zajedno teški blizu 60 tona jurnuli su nizbrdo. U tom trenutku Despotović je shvatio da se na kraju nizbrdice nalazi autobuska stanica. Teret smrti je jurio ka građanima koji su spokojno čekali autobus.

-Uskočio sam na vrata suvozača, jer su druga vrata bila pokvarena, uspeo sam da okrenem volan i da kamion usmerim u levu stranu, priča Despotović.

 Kamion kome su u trenutku kada u njega uskače na zemlji samo prednji točkovi, uspeo je da usmeri u levo. Prikolica se tokom manevra zanela ka kamionu na način da su se kabina kamiona i kraj prikolice kretali kao makaze jedno drugom u susret. Bager je delimično spao sa prikolice. Despotovićeve noge pritisnute su silinom od više tona i polomljene su. U bolnici je ostao bez jedne noge, dok borba za drugu traje i danas.

Tužilaštvo protiv vlasnika firme Živka Marković, još uvek nije pokrenulo postupak zbog teških povreda koje je Despotović zadobio radeći za njega bez uredne prijave. Tužilaštvo i policija do danas žmure i na okolnost da su sva vozila Markovićeve firme bila tehnički ne ispravna, neka i neregistrovana. Policija nije podnela krivičnu prijavu iako je specijalni vangabaritni transport prevožen bez zakonskih dozvola, mimo zakonskih propisa, bez policijske pratnje.

Sve ukazuje da je policija bila dobro "podmazana". Sumnja u pošten rad policijskih službenika raste i kada se pročitaju dokumenta koja su sastavili.

Službenik policije Alija Džafer je napisao da je njegov kolega Tomislav Savičević, „na licu mesta nesreće" izvršio tehnički pregled vozila koja su učestvovala u nesreći. Ovakvo bezobraznim i glupavim tvrdnjama, do danas se nije bavila čak ni unutrašnja kontrola policije. Svaki vozač zna da nijedno vozilo ne sme da bude uključeno u saobraćaj bez registracije kojoj prethodi tehnički pregled...

Tehnički pregled vozila nikada ne obavljaju policajci na ulici pogotovo ne pre ili posle saobraćajnih nesreća. Džafer se „naravno" nije bavio činjenicom da Markovićeva vozila nisu imala dozvole za prevoz specijalnog transporta.

Umesto da istraga za saobraćajnu nesreću krene u pravcu odgovornog lica firme koje je neispravna vozila poslalo u saobraćaj, policija je krivičnu prijavu tužilaštvu podnela protiv vozača kamiona, koji je u nesreći ostao doživotni invalid. Ta prijava je odmah odbačena. U zapisniku su policajci prećutali činjenice o tome da je bager zbog neispravnih kočnica kočio kašikom o asfalt, kao i da je kamion angažovan za transport bagera bio daleko slabiji od zakonom predviđenog. Policajci su zataškali i tehničku neispravnost gotovo svih vozila. Sva kasnija veštačenja su bila pod uticajem prvobitnog policijskog izveštaja.

 

Doživotni Invalid, bez para za lekove

 

 Dragan Despotović, ostao je bez noge u saobraćajnoj nesreći spašavajući živote drugih. Druga noga u istoj nesreći je teško povređena a Despotović se i dalje leči. U ovom trenutku on nema više od koga da pozajmi novac za lekove. Svi čitaoci koji žele da mu pomognu novac mogu da uplate na njegov dinarski 205-1001525984840-91  ili njegov devizni račun kod Komercijalne banke 908-20501-70 broj devizne knjižice 12-47-77724-7

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane