https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od ju~e

 

Nismo mi od jue

 

EPIZODA 110

 

Drake Bakalin mi pria:

-Otkad te uim da su Crnogorci nastali spajanjem srpskih, arnautskih i iptarskih plemena. Njima je komunizam omoguio beg iz srpskog naciona i pravoslavne vere, zato su Crnogorci mahom ateisti!

Otpi jak gutljaj piva, pa nastavi.

-Da su peanci prvi koji su pobegli sa Kosova i Metohije, pametni, mogli bi, obzirom da su svi crnogorci, da se vrate u Pe i zatrae od Filipa Vujanovia da otvori ambasadu Crne gore u Pei, a ne u Pritini.

Drake mi se sasvim priblii.

-Svi Srbi znaju da su Crnogorci  i iptari braa po ujevini i da zato Crnogorci i iptari ve tri veka podupiru jedni druge i meu njima vlada bratska ljubav.

Neko nekoga pozove u drutvo da vladaju narodom i poveri mu da skladiti pare za potrebe vladanja nad narodom. Pozvani, koji je toliko prljav da se o njemu pria da je takav, jer dri pare pod sapunom, krene sa skladitenjem.

Kako mi zato mi, tek pozvani je u postupku skladitenja razoarao pozivara. I tu je glavni problem: Gde je ta skladiteno?

A tada viknu pozivar:

-U skladite sada ide pozvani!

Svaka slinost sa Vladom Srbije je neverovatna!

Sree me lan predsednitva SUBNOR-a, uljudno se predstavlja, pa ljutito govori:

-itao sam vae knjige, itam ta piete u tampi i govorite na mnogim skupovima!

Pa, vi zasluujute streljanje!

Smejem se grohotom i kaem: "Kasnite sa pretnjom drue, bore s dva svedoka! Moete streljati mene ali ta e te sa mojim knjigama.?! Njih je ve vie hiljada u srpskom narodu. Loa je ideja pucati u re, ona je kao avolov dounik. Puca u nju ona se utrostrui!"

Majka Matije Bekovia je posle rata govorila o nekim ljudima!

-Kako ih nije sramota da navijaju za Partizan, pitala se.

Danas predsednik Srbije etniki vojvoda, navija za Partizan.

Zli jezici, kojima sve smeta, ovih dana pevue po Banovom Brdu:

"Etihad, Etihad, to je naa dika, volimo ga, volimo, k'o etnika predsednika!"

I to im nije dosta, ve se podsmevaju i otputenom Mlai pevajui tubalicu njemu u ast:

"Ako umrem mlad odvezite me u Etihad!"

Vee neznanje nisam u ivotu uo od rei Ivice Daia da posle izbora na severnom Kosovu, Evropa nee moi da kae kako je "srpska vlast na tom prostoru nelegalna"

Da, Ivice, legalna e biti, ali po Zakonima nezavisnog iptarskog Kosova! A po srpskim zakonima, Ivice, kakva e biti po srpskim zakonima?

Srpski aci najslabije poznaju maternji jezik, a najbolje Engleski jezik. Po broju asova u kolama maternjeg jezika srpska deca su na dnu. Nai aci imaju samo deklarativno znanje znanje za ocenu koje posle ocenjivanja aci zaborave.

Ovo je najgore to se srpskom narod deava. Neguje se neznanje, srpske neznalice vode srpsku mladost u budunost na krilima neznanja. Kuku nama, na nama!

Kao nastavak ove prie je i moje oseanje kad god prelazim granicu na Jarinju. Gotovo na glas, samom sebi svom rodu psujem "srpsku majku". Tu "granicu" su postavili Srbi, nosei u sebi  suludo nepotovanje prema svom imenu. Kada se Srbi odreknu samoeutanazije, "granica" na Jarinju pae sama od sebe.

Broj trinaest oduvek ze mene gordo zvui! Kada me je Leposava rodila trinaestog u mesecu, nisam ni znao da treba da proe jo trinaest godina do isteka kazne gubljenja svih graanskih prava na koju kaznu je osuen moj otac Dragomir.

Docnije zavravam trinaestu gimnaziju, a posle nje u nizu od trinaest godina dobijam nagrade na muzikim festivalima. Kada bih na pravu datuma trinaestog, estica je bila zagarantovana. Sa svakom trinaestom enom u nizu drutvenih okolnosti bio je arobno.

U jednom od tih nizova oenio sam se sa trinaestom. Dobio decu i razveo se. Od tada ene vie ne brojim ne da mi nova ena!

Na Kosovu nita novo ne znamo ta smemo, a niko da nas podui. Nad nama je kapa, faradejev kavez.

Sauvajte osmeh na svom licu, njega je nemogue smestiti u reetke!

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane