Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

 

Druga strana

 

Veroučitelji na birou rada

 

Grupa svršenih studenata Teološkog fakulteta u Beogradu, bez zaposlenja i sa nezbrinutim porodicama, poslala je glavnom i odgovornom uredniku Tabloida kopiju pisma upućenog patrijarhu srpskom gospodinu Irineju. ''Gospodine  Brkiću,   šaljemo  vam  kopiju  pisma  upućenog  Njegovoj svetosti  patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, i molimo vas da isto objavite, čime će te pomoći još jednu pravdu u nas, i javnosti predstaviti šta se sve kod nas događa. Unapred vam hvala. Bog vam dao snage da i dalje istrajete na putu potvrđivanja istine.'' Patrijarha suze ne dotiču, on skuplja i okomaćuje svoje i crkcvene pare, i njegova pohlepa za srebroljubljem je beskrajna, odgovara teolozima glavni urednik

 

.............

 

Patrijarhu  srpskom   gospodinu   Irineju

Vaša Svetosti,

Dugo smo se odlučivali na ovaj korak i , kada nedavno na televiziji i u novinama pročitasmo da ste dobili Orden viteza, shvatismo da  je vreme da to učinimo.  Koliko nas  je vest o dobijaju Ordena viteza  obradovala, verujući da ste dobili priznanje za Vaš napor na očuvaju reda u SPC,  toliko nas je ražalostila kada pročitasmo da Vam je to dodelila Asocijacija, a ne Akademija, kako je objavljeno!

Pročitasmo da su Orden viteza dobili i gospodin Slobodan Pavlović,  iz Čikaga,  optuživan za uzimanje para, na ime mita i prevare, od prognanih Srba u Americi, i gospodin Svetozar Stožinić, za koga smo saznali da je poznati albanska ulizica u vreme Njihove vlasti i komunizma, i da su ga oni predlagali  za Saveznog i Republičkog poslanika, i davali mu brojne političke pozicije...

 Ipak, Vama neka je sa srećom, na mnogaja ljeta! Ovo pismo pišemo Vam mi zreli ljudi, sa porodicama. Završili smo Pravoslavni Bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu, opredelili se da služimo Bogu i narodu, ali i dale čekamo posao. Ne samo rukopolaželje, nego za nas nema mesta ni za Veroučitelje.

Iako smo Fakultet sa teškom mukom završili, zahvaljujući jednom broju profesora koji i ne dolaze na predavanja,  a kada dođu ispitaju po dvoje troje i odu, jer su im vera i Bog poslednja stavka u životu.

Navedimo primer gospodina Perišića, koji se i na liturgiji dok stoji ni jednom ne prekrsti, zatim profesora Vladimira Vukašinovića, koji je toliko bahat na ispitu (postavlja pitanja koja i ne postoje u literaturi, drčno se ponaša, galami kao da su u njemu sve satane sveta), zatim Perišićev asistent Marko Vilotić, koji umesto profesora daje ocene, na  svako pitanje on se poziva na profesora izbegavajući najosnovniji ljudski razgovor sa studentima, a zamislite takvog teologa koji je svoj E-mail adresu napisao tadage.tadage!

Zamislite, zar ne nađe ni jedno sveto ime, ni jedno ljudsko ime, nego magarca da mu on bude skraćenica za svoje ime!  Priznaćete,  strašno  i neverovatno!  Ili,  gospodin Rodoljub Kubat, bivši upravnik Internata fakulteta, sada profesor, koji je toliko drčan u razgovoru da odgovara samo na pitanje njemu interesantno, da li zbog toga što je navikao da u Internatu uzima novac za smeštaj, ali je zbog nekih malverzacija smenjen, pa nije više upravnik ali jeste profesor!

Takvih ima još.  Nego, nas muči dodatna muka.  Svi naši pokušaju da predajemo Veronauku nisu prihvatani, počev od vladike Rakite i njegovih saradnika, ali je zato naš kolega - vršnjak, sin profesora Dragomira Sanda,  koji je jedan od lošijih studenata bio, koga je i žena odmah napustila, ne dugo po završetku studija rukopoložen, i uz pomoć Sandinog kolege prof. Dragana Protića, zamislite,  postao   ni manje ni više nego sekretar Bogoslovije Svetog Save u Beogradu. A zašto ne bi?

Gospodin Dragomir Sando je sa gospodinom Protićem sveštenik u Crkvi Ružici, oba su profesori na fakultetu, Sando  jedan od glavnih ljudi u Patrijaršiji za Veronauku, a gospodin Protić rektor Bogoslovije Svetog Save. Ako je i u Crkvi, mnogo je, sramno i nedopustivo!

Ili, kako se lako rukopoložio sin ministra vera, koji je sveštenik u hramu Svetog Pantelejmona. I mnogi drugi, da im sada ne pominjemo imena (biće prilike!) koji imaju veze, a njih je jedna ,,prava armija",  primljena za veroučitelje preko ,"svojih kanala," ili mitom.

Vaša Svetosti, želimo Vas obavestiti  da Fakultet i dalje neplanski  upisuje  studente,  o  čemu  treba  da  vodi računa  i Beogradski Univerzitet, pa ćemo i gospodina Vučića obavestiti  da monopol nad Fakultetom i dalje drži bivši Dekan,  vladika Irinej (Bulović) , bez koga se ništa slučajno ne dešava.

Zato  što  Vladika  ne  dolazi  tako  često,  na  Fakultetu  vlada bezakonje, ili bolje reći samovolja jednog broja profesora, i njihovih veoma privilegovanih asistenata koji su na ta mesta izabrani putem raznih veza, slično i tim profesorima koji su se tu pozapošljavali. Naša zemlja je na brojnim poljima već propala.

Ako se ovako nastavi i duhovno propadanje je na pomolu. Zar sve učenika u školama u Beogradu, zbog ovakvih veroučitelja od kojih je znatan broj odabran po principu ,,daj da bi dobio posao, tvoja veza je jaka...,, nije već prešlo, ili ne razmišlja o prelasku sa Veronauke na Građansko?  Nadamo  se da ćete učiniti sve da sprečite veze, mito, korupciju, gomilanje funkcija...Sve ono što i Pravoslavnu hrišćansku veru i nije Bogu ugodno. Zar vreme komunističkih veza i ideologije nije prošlo?

Ovo pismo Vam upućujemo sa Verom u Boga i Molitvom Gospodu da ga ispravno protumačite i uz Vašu mudru odluku učinite sve da se uvede red u načinu zapošljavanja (bilo rukopoloženja ili za veroučitelje),  da  se  spreči  anarhija  na  Fakultetu i  sagleda stvarna potreba za  sveštenstvom a ne  upisuju i oni potpuno nedostojni  da  nose  ime  studenta  Pravoslavnog  Bogoslovskog fakulteta, a kamoli čak i mantiju!

 Ako se uskoro ne spreče ovakve zloupotrebe, obavestićemo i Univerzitet u Beogradu, Vladu Srbije, Ministarstvo prosvete i javnosti dati na uvid mnoge druge zloupotrebe, koje su prisutne i dalje na Fakultetu, ali i u SPC.

Blagoslovite i naš iskreni dopis:

 

Grupa svršenih studenata Teološkog fakulteta u Beogradu,

bez posla, sa decom i nezaposlenim ženama.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane