Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Bor

Bor   

 

Nasilnik koga treba zaustaviti: direktor RTB Bor umislio da je sultan na Istoku

 

Blagoje, dosta je !

 

Opštinom Bor doslavno vlada samo jedan čovek, Blagoje Spaskovski, koji je svojom banditskom politikom i još godim ponašanjem, stekao status neprikosnovenog šerifa celog grada i regije. Spaskovski je generalni direktor RTB Bor Grupe, ali, istovremeno, i kabadahija kakvu ova rusarska varoš odavno nije imala. Njemu je od ove države dato ne samo da nesmetano pljačka preduzeće koje vodi, već i da maltretira sve stanovnike ovog važnog privrednog centra istočne Srbije. Zauzvrat, on svoje mentore, nekada iz URS-a, a danas iz SNS-a, obilato plaća milionima evra ukradenih od sirotinje i tako štiti i sebe i svoj status nedodirljivog boga, koji ima pravo na sve i svakoga. Svaki građanin Bora i okoline, rado bi da zna gde je kraj njegovom teroru i ko će konačno da mu stane na put.

 

Mersiha Hadžić

 

Generalni direktor RTB Bora Blagoje Spaskovski  je stari golub prevrtač i odavno poznat organima gonjenja, ali je još uvek nedodirljiv. Političku karijeru je počeo u SPS-u, nastavio kod Radikala, prešao u pravom trenutku u G17 Plus, a pre dva meseca je, opet u pravo vreme, napustio Mlađana Dinkića kod koga je bio predsednik stranačkog opštinskog odbora i priključio se Naprednjacima. Koliko je platio ovaj transfer u Boru se još nagađa, ali poznajući Spaskovskog njemu ni jedna suma nije previsoka.

  Do sada je Spaskovski bio dva puta na pragu zatvora. Prvi put je to bilo 2001. godine kada je posle duge karijere morao da napusti RTB Bor, jer mu je na teret stavljeno izvršenje čak 17 krivičnih dela na štetu preduzeća u kome je u tom trenutku bio već generalni direktor. Tada je jedno kratko vreme proveo i u istražnom pritvoru, sklonio se u preduzeće Ortosystem iz Beograda, a zatim, zahvaljujući podršci G17 Plus, 2008. godine ponovo dolazi na čelo RTB Bor Grupe, a krivični predmet se zagubio!

  Drugi put se Spaskovski kao sigurni kandidat za prugasto odelo kotirao aprila ove godine kada su uhapšena devetorica rukovodilaca ove kompanije, a po gradu se pričalo kako spisak ima ukupno 17 imena. Nije broj osmunjičenih glavna karika u lancu kriminala i korupcije koji potresa celu zemlju, već šta se sve i kako radilo, ko je sve od Bora do vrha vlasti i partijskih lidera učestvovao u mnogim nezakonitim poslovima. Nije RTB samo rudnik i topionica, već i priča o tome kako se i čijim parama gradila Fabrika strujomera, kako je prodat Belorečki peščar, zašto je nova topionica promašaj, koliko je novca otišlo u nenamenske svrhe, ko je prvi krivac za zaustavljanje gradnje novih metalurških pogona...Sve se, ipak, završilo sa pomenutim privedenim osobama i pljački smešno malih 32 miliona dinara.

  Odmah posle toga Spaskovski zaključuje kako mu je najbolje da se prikloni SNS-u. Moguće da je već tada posedovao informacije da u rekonstruisanoj vladi neće biti mesta za njegovu dotadašnju stranku URS. Da bi ostvario prelazak pomirio se i sa Sašom Mirkovićem, naprednjačkim gazdom u obližnjem Zaječaru, sa kim je do tada bio u sukobu zbog izbornih malverzacija koje je organizovao tadašnji gradonačelnik iz redova URS-a Boško Ničić.

  Ovako zaštićen od strane vlasti, Spaskovski je sebi mogao da dozvoli poslednji incident sa kraja avgusta ove godine, kada je mrtav pijan besneo centrom grada. Te večeri je sedeo, jeo, pio i zabavljao se sa društvom u lokalu PUB 68.

U sitne sate naišli su komunalni inspektori Miloš Andrejć i Mira Martinović i tražili da se prekine sa muzikom kako bi komšiluk mogao da spava. Gazda lokala je pristao, ali je Spaskovski iz džepa izvadio 20.000 dinara (što je u Boru odlična mesečna plata) i platio muzici da nastavi da ga zabavlja.

  Opomenut da time krši zakon, bahati direktor RTB Bora je nasrnuo na inspektore: Milošu je prvo oteo, a zatim i pocepao blok zapisnika u kome su bili zapisnici od početka godine, a Miru je psujući polio koka-kolom.

  Bilo je kasno, lokal je po zakonu morao da prestane sa radom, Spaskovski se nije smirivao, pa je Miloš pozvao svog oca Jovicu koji je sa Blagojem prijatelj još iz škole. O onome što se onda dešavalo govori Jovica Andrejević:

  "...Pitao sam Blagoja zašto pravi nedolične scene. Umesto odgovora uhvatio me je za vrat i počeo da me davi. Stegao me je jako obema rukama tako da sam počeo da se gušim. Od razjarenog direktora spasili su me njegov prijatelj za stolom Bora Rajić (vlasnik privatnog preduzeća Bortravel) i momak iz obezbeđenja. Oni su Spaskovskom pomogli da siđe sa stepeništa kluba i odveli do obližnje zgrade gde stanuje. I tamo je ceo sat urlao i pokušavao da se vrati u PUB i obračuna samnom. Smirio se tek kad je došao njegov brat Zoran Spaskovski...".

  Napadnuti Miloš i Jovica Andrejević su o svemu obavestili tužilaštvo, posebno iz razloga što se nasrtanje na komunalnog inspektora tretira kao napad na službeno lice. Od postupka protiv Spaskovskog, to se već sada zna, nema ništa, jer on darežljivo plaća sve one koji ga štite. Njegove žrtve su 26. avgusta 2013. organizovale i konferenciju za štampu u borskom Medija centru, ali ni jedan jedini medij nije imao hrabrosti da o ovom incidentu obavesti javnost. Svi se u Boru boje pomahnitalog Blagoja Spaskovskog.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane