Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Banat

 

Lakrdija nazadnjačke vlasti u nerazvijenoj srednjobanatskoj opštini Nova Crnja

 

U Crnji još crnje

 

Šta danas najbolje "uspeva" u najsiromašnijim sredinama, gde je takođe u modi (pre)komponovanje vlasti? Zna se, vlastoljublje i pohlepa (ispod)prosečnih koji, mimo zakona, morala i logike, otimaju vlast od komšija i sugrađana. Ganc nova interesna grupa očeva, majki, ćerki, snajki, zetova, svastika i još nekolicine „familijarno ukomponovanih", sa formalnim predznakom SNS-a i DS-a, preoteše vlast maja ove godine u nerazvijenoj srednjobanatskoj opštini Nova Crnja.

 

Zoltan Horvat

 

Nalik otimačima iz komšijskog, takođe nerazvijenog Žitišta, opštinska zgrada u Novoj Crnji je par meseci pod okupacijom „dostojnih naslednika" bivšeg predsednika opštine Pere Milankova, koji je dugi niz meseci u pritvoru. Samoizabrani „uspešni" razvijači nerazvijenosti siromašne opštine osramotili su rodni kraj Đure Jakšića, velikog srpskog pesnika, slikara i boema.

Nešto što aktuelni vlasnici vlasti u Novoj Crnji zovu tesnom odborničkom većinom od ukupno 25 odbornika, najobičnija je interesna grupa lokalnih profitera i moćnika na čelu sa Danicom Stričević, novom predsednicom opštine. Formalno prvi stanovnik opštine ima i ganc novu stranačku knjižicu SNS-a, dok stara DS legitimacija nije više u modi. Koliko je dotična gospođa Stričević privržena idejama nove stranke, toliko se pokojni Đura prevrće u grobu od sramotne sprdačine sa opštinskom vlasti. Nažalost, papir trpi sve, pa su pristupnice nazadnjacima postale način klasičnog privatizovanja stranke. Zamenik predsednika opštine je Cvijan Milošević, inače novokomponovani lokalni nazadnjački predsednik. Vlasnik je dve ovdašnje firme, Metkom i Deltehnika, sa monopolom osvajanja apsolutno svih opštinskih tendera. Što bi rek'o vlasnik firme Krstić, i tata bi, sine!

Da li je neko potpuno skrenuo u zrenjaninskoj centrali srednjobanatskog SNS-a, tek, Cvijan i družina su na izborima zabeležili najgori stranački rezultat u Vojvodini. Suprotno stranačkom stavu o načinu glasanja, Cvijan je na prošlogodišnjoj izbornoj skupštini glasao za predsednika iz redova DS, čime se pokorio lokalnom rodbinskom klanu protvorenog Milankova. Time je otvorio put i profitima svojim firmama na račun siromašne opštinske kase.

U ovakvom profiterskom klanu lokalnih drmatora svoje značajno mesto našao je i Dragiša Latinović, pomoćnik predsednika opštine. Ovaj funkcioner ima burnu prošlost, bio je vlasnik 3 firme koje su redom ugašene zbog nagomilanih dugova (poslednja je benzinska pumpa u Aleksandrovu), pa mu je u međuvremenu oduzet i pasoš. Nesretnom Dragiši je inače zabranjen izlazak iz zemlje zbog osnovane sumnje na proneveru, prevaru i ucenu (slučaj Požarevac). Do sada je promenio brdo stranaka (SPO, Pravda, URS, Jedinstvena Srbija...), a kao GG kadar zaseo je u fotelju pomoćnika opštine. Nije mu mrsko da se istakne i na tenderima za sipanje goriva u opštinska vozila gde se "ugrađuju" samo pripadnici rodbinskog klana.

Ko čini odborničku većinu u opštini Nova Crnja? Vladislava Milankov je zamenica predsednice opštine, ćerka Pere Milankova i bivša šefica kabineta Dušana Elezovića, šefa pokrajinskih demokrata. Zadatak joj nije lak, kontroliše odbornike i sakriva očeve "tragove". Marko Manojlović je novi spasilac na bazenu, inače nežni Vladislavin pratilac, vlasnik farme sa 150 krava u centru sela. Zadatak mu takođe nije lak, kako zna i ume odugovlači sa izmeštanjem krava iz centra sela uprkos pravosnažnog sudskog rešenja. Ivanka Milošev, zamenica predsednice opštine, svastika Pere Milankova, deset godina boravi u opštinskom stanu. Zadaća joj komplikovana, kako sa Cvijanom odraditi otpisivanje duga za kiriju koju nikada nije plaćala, i kako smestiti ćerku u seosku biblioteku.

Zorica Vujović je jedna od četiri zamenice predsednika opštinskog parlamenta. Od zadataka glava boli, zaposliti sina u opštinskoj upravi i isfinansirati na račun opštinske kase renoviranje kuće (cirka 4 hiljade evra). Mihajlo Rudan, član izvršnog veća ima i sina u opštinskoj upravi. Ni njemu nije lako, sin u kancelariji mora imati što pre koleginicu - rođenu sestru, još uvek studenta. Problem je i u namicanju keša iz opštinske kase (cirka 4 hiljade evra), za vraćanje bankarskog duga. Blaženka Milić, supruga člana opštinskog veća i Nadzornog odbora JKP "8. avgust" ima sveže zaposlenog sina u opštinskoj upravi. Nit joj dosta, nit joj lako, treba renovirati i kuću u Vojvoda Stepi od opštinskih para.

Žarko Kovačević je odbornik sa pedigreom supruga predsednice opštine. Tek njega more brige, što pre sina u opštinsku birokratiju, kako spašavati farmu sa 50 krava bez dozvole kojoj takođe sledi selidba iz sela, i kako što lakše obrađivati 100 hektara državnog zemljišta u zakupu. Julijana Kljajić ima zaposlenog supruga u opštinskoj upravi. More je brige oko dogovorene stipendije za sina uz nešto kešovine iz opštinske kase za finansijsko osvežavanje rodbinskog klana.

Na čelu skupštine je Dragan Topić, bravar u novocrnjanskoj uljari, večiti predsednik jednog jedinog dozvoljenog (samostalnog) sindikata, član Saveta MZ, plaćeni predsednik lokalnog rukometnog kluba...

I laiku je jasna logika vršenja ovakve naopake opštinske vlasti u Novoj Crnji uz čerečenje opštinske kase. Atila Juhas, pokrajinski poslanik SVM kaže da je sramota što u ovoj multinacionalnoj opštini nema ni jednog jedinog pripadnika nacionalnih manjina.

Ovakvom rodbinskom foteljaškom klanu nije problem ni to što niko ne želi da ulaže u opštinu Nova Crnja zbog, kako se navodi, lakrdijaške vlasti. Ne uzbuđavaju se ni kada im na Đurine Liparske večeri ne dođe niko od viđenijih javnih ličnosti. Rodbinskom klanu u Novoj Crnji savršeno odgovara dugovečni razvoj nerazvijenosti.

 

Đakuzi pornići

 

Novocrnjanski rodbinski klan ima vremena i za predah od napornog uterivanja nazadnjaštva u siromašnu opštinu. Kaštel Banaterra (SPA centar) u Srpskoj Crnji u vlasništvu opštine je povodom Liparskih večeri juna ove godine bio poprište trodnevnog krkanluka gde je opštinska kasa - radodajka, olakšana za milionče. Jelo i pilo pažljivo odabrano društvo.

Al', nije sve potaman, nešto fali, pa se za kompletan SPA ugođaj privilegovanih, recimo za erotsku masaža u džakuziju, dovode i maserke od struke. Uz porniće na specijalnom internet kanalu, seoski funkcioner se olakšava od naporne vlasti, dakako, u korist svih građana i građanki opštine Nova Crnja.

 

Socijala SNS

 

Ovdašnja nazadnjačka lakrdija dobila je potvrdu i u Aleksandrovu 6. avgusta ove godine prilikom dodele humanitarne pomoći socijalno najugroženijima.

Umesto podele skromnih paketa Crvenog krsta u prostorijama MZ, "podela" je izvršena u stranačkim prostorijama SNS-a u Aleksandrovu. Po čijem nalogu, to bi trebalo da utvrdi policija, jer je alarmirana nakon što su paketi na osnovu fantomskog spiska završili na adresama viđenijih članova stranke.

Pukla je bruka, a ogorčene meštane je sprečila policija u pokušaju obračuna sa samozvanim deliocima preko potrebne socijalne pomoći najugroženijima. Istraga je u toku, a od lokalnih vrhovnika SNS-a se traže odgovori, ko je lažirao broj članova porodica koji su dobili pomoć, ko je grubo falsifikovao potpise, i da li su nazadnjaci u opštini toliko bedni i jadni da otimaju od siromašnih komšija čak i socijalnu pomoć.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane