https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Tomu vozi, a nas voza

 

Nedavno je na adresu predsednika Republike Tomislava Nikolića stiglo pismo sudija iz Požarevca koji nisu smeli da se potpišu, jer je tema ovog obraćanja bio njegov vozač, ali i njegova majka, koja, prema njihovom svedočenju teroriše koga stigne u ovom gradu, a posebno sudije, kojima preti i otkazima! Naime, prema saznanjima požarevačke policije i pravosuđa, vozač Tomislava Nikolića je nasilnik, prestupnik i alkoholičar, a njegova majka kriminalac, koja se za novac bavi ucenama i zastrašivanjem. I jedno i drugo se pozivaju na činjenicu da im je Tomislav Nikolić poslodavac.

 

....

 

Poštovani gospodine predsedniče, radimo u pravosuđu u Požarevcu. Prinuđeni smo da Vam se obratimo za pomoć koja je neophodna meni i mojim kolegama. Naime u Požarevcu živi vozač Miloš Radosavljević (vozač predsednika Nikolića) čija nemoralna majka sprovodi teror nad nama, a ima pritužbi i od drugih stranaka. Nama u pravosuđuje poznat slučaj Vašeg vozača od pre dve- tri godine kada je tužilaštvo vodilo postupak protiv njega zbog silovanja i maltretiranja njegove devojke, koja je zapravo i podnela prijavu. Tadašnja devojka je ranije bila udata za dilera i narkomana, a i ona je poznata policijskim organima u Požarevcu, kao problematična osoba.

Oni su i sada zajedno a ceo slučaj je zataškan sa plaćanjem kazne od oko 200.000 din. obzirom da je on i tada bio Vaš vozač.

Inače, svi ovde dobro znaju da je taj vozač kad god je u Požarevcu pijan i da mnogima preti. Otac mu je umro kao notorni alkoholičar.

 Miloš Radosavljević je rođak narko dilera koga štiti, a takođe su mu u užoj porodici braća imala kriminalnu prošlost, (to se sve može lako proveriti, mi u sudu imamo te Informacije). Međutim njegov vozač Radosavljević najveći problem. Problem je njegova ostarela, moralno posrnula majka, koja sprovodi teror u Požarevcu, i svima preti svojim sinom, za koga tvrdi da je glavni.

Ona zapošljava ljude a takođe preti otkazima. Posebno je poznata i aktivna u sudu jer meni i mojim kolegama preti da ćemo ,,odleteti" sa posla, da je njen sin glavni, a nama preti iz sledećih razloga: kod moga kolege vodi spor oko otimanja kuće zakonitoj ćerki njenog bivšeg muža, koji je preminuo pre 15 godina i koga je zbog svog nemorala ostavila kad su joj deca (vaš vozač je jedno od te dece) bila stara oko 4 i 5 godina i sve ovo vreme vodi nemoralan život.

Ona je mom kolegi pretila da ako joj ne vrati kuću da ćete ga Vi i Vaš vozač Miloš najuriti sa posla, a meni je pretila zbog postupka koji se vodi u cilju naplate potraživanja od strane proizvođača nameštaja (Simpo) kod koga se zadužila preko 1.000.000 dinara i ne plaća kredite, a takođe i po tužbi fizičkog lica za naplaćene račune za iznajmljen stan koji je koristio Vaš vozač.

Nama li pravosuđu takođe je poznato da se u tužilaštvu nalazi predmet u kome se vodi istražni postupak protiv majke Vašeg vozača za malverzacije u poslu. U Požarevcu se realizuje projekat izgradnje bolnice sa Rešicom kao prekogrančinim partnerom. Radi se o značajnim sredstvima EU i budžetskim sredstvima opštine Požarevac. Ja sam radio preko nevladine organizacije u nekoliko projekata tako da raspolažem informacijama koje mogu biti od uticaja na ispravno sprovodđenje projekta izgradnje bolnice u Požarevcu. Za ovaj projekat zadužena je izvesna Elizabeta Stanimirov koja je za finansijskog menadžera ovog projekta angažovala ovu Radmilu Radosavljević (Majku Nikolićevog vozača) koja uopšte ne radi u zdravstvu, ali je dobro poznata po raznim mahinacijama u nekim ranijim projektima koje je morala da objašnjava kriminalističkoj policiji u Požarevcu (može se proveriti u MUP-u).

Radosavljevićeva je na mesto finansijskog menadžera postavila Elizabeta  Stanimirov  da  zajedno izvlačile pare iz projekta preko raznih agencija i drugih lica koja su angažovana u projektu. Ovo sve može da se proveri kako ne bi bilo kasno kada one oštete opštinski budžet,s obzirom da ova sredstva značajno učestvuju u finansiranju projekta.

Ako dođe do prevare njih dve neće odgovarati već će sve posledice snositi direktor bolnice! Radosavljevićeva je angažovana za finansijskog menadžera i pored toga što to nije dozvoljeno po pravilima EU zato što ne radi u zdravstvu. Postavlja se pitanje da li treba problematičnoj osobi koja je poznata po kriminalnim radnjama i zaduživanju i nevraćanju dugova, dati na raspolaganje i upravljanje značajan iznos sredstava iz EU i iz budžeta opštine. Elizabeta Stanimirov i radmila Radosavljević su evidentirane u MUP-u kao osobe koje učestvuju u realizaciji projekata u Srbiji preko svojih agencija i tako uzimaju značajna sredstva za sebe, a u ovom projektu bolnice ta sredstva će uzeti preko Radmile Radosavljević koju je Stanimirov i predložila za finansijskog menadžera.

Takodje želimo da skrenemo pažnju da nije slučajno Virijević rekao da je Vaš vozač kupio stan jer je i njegova majka pričala da je ona kupila sinu stan u Beogradu, tako da je umešana i u ovu aferu. Mi nemamo ništa protiv da Vas vozi takav čovek, ali Vas molimo da nas zaštitite od njegove lude majke koja preti i poziva se na Vas.

Nismo u stanju da se potpišemo zato što se plašimo odmazde.

Sa iskrenim poštovanjem,

Sudije iz Požarevca

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane