Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Do koske

 

Poslednji dani srpske države na Kosovu i Metohiji

 

Zbogom Kosovo

 

Srbi na Kosovu i Metohiji uskoro ostaju kao jedina etnička skupina u savremenoj Evropi koja je nezaštićena i bez države, kao Kurdi. Mada izgleda krajnje licemerno, međunarodne organizacije koje su doprinele ovakvoj situaciji, polako se okreću zaštiti preostalih Srba. Oni će, nakon izbora u albanskoj državi (bili oni održani ili ne), postati štićenici humanitarnih ili sličnih organizacija za zaštitu ljudskih prava. Odatle, pa do potpunog nestanka, nije daleko...

 

Nikola Vlahović

 

Na godišnjicu političkog i državnog prevrata u Srbiji, 5. oktobra 2013, nemačka novinska agencija Dojče Vele javila je da su Albanci iz sela Miroče na Kosovu, napali motkama i pretukli nekoliko Srba dok su na svojim imanjima brali jabuke. I to u sred bela dana, u 12, 30 časova, kako je precizirano u ovom izveštaju.

Dežurni lekar u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, dr Saša Dimić, dao je izjavu nekoliko sati kasnije da je na prijemno hirurško odeljenje dovezeno pet pacijenata starosne dobi od 36 do 42 godine sa kontuzionim povredama glave i tela.

Zanimljivo, sva petorica prebijenih Srba su iz obližnjeg sela Gojbulje, poznatog po albanskom teroru nad Srbima iz davnih osamdesetih.

Dana 31. jula 2013. godine, zamenik Hašima Tačija, premijera samoproglašene albanske države, Srbin, Slobodan Petrović, posetio je selo Gojbulje i obećao da će im ta lažna država biti majka, a ne maćeha, pričao im je sve u duhu legendarne pesme Alekse Šantića "Ostajte ovdje". Neki su mu i poverovali, mada više od dvadeset godina trpe albanske zulume, a prinuđeni su da plaćaju dva poreza- i svojoj i lažnoj državi. Dva meseca posle ovoga, petoro seljaka iz Gojbulja pretučeni su i u kontuzovanom stanju dovedeni u mitrovačku bolnicu.

Samo tri dana posle prebijanja Srba iz ovog sela, oglasio se i Eulex, ali ne sa idejom da komentariše ovaj događaj, nego da najavi svoj dugoročni ostanak na Kosovu. Zvanično, ova evropska institucija ne želi da ode sa ovog područja jer u Briselu smatraju da "Kosovo nije država u pravom smislu te reči". Albanska vlast u Prištini misli suprotno od toga.

Kada je zamenik šefa Euleksa na Kosovu, Endi Sparks rekao da će ta misija, nakon okončanja takozvane nadgledane nezavisnosti, ostati da obavlja svoj mandat na Kosovu, oglasili su se albanski ekstremisti, ali ne i Tačijeva vlada. Jer je Sparks naglasio da će se Euleks sada, uz svoj redovni posao, baviti nadgledanjem kosovskih vlasti!

Još jedan šok zadesio je Tačijevu vladu: Sparks je rekao da će Euleks nastaviti da ispunjava svoj mandat, ali ne više u okviru takozvanog Ahtisarijevog plana!

"Nastavićemo da delujemo i na osnovu našeg izvršnog mandata obavljajući hapšenja ljudi ili pretrage, uz asistenciju Kfora, ako to bude bilo potrebno", poručio je on.

U međuvremenu, Srbi na Kosovu su podeljeni između stranačkih plemena iz Beograda. Prete im i iz Prištine i Beograda. Vučić im preti da ako ne izađu na glasanje da ih neće biti. Albanci im prete isto to, i ako izađu i ako ne izađu na izbore za ostanak u lažnoj državi.

Sve ovo govori da će od svih izigrani kosovski Srbi uskoro doživeti da budu svedoci sukoba međunarodnih organizacija i Albanaca.

Istovremeno, organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" više puta je  skretala pažnju na neuspeh misije Ujedinjenih nacija na Kosovu, posebno kad su u pitanju istrage u vezi sa sudbinom civila, uglavnom Srba, koji su nestali tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

U jednom od poslednjih svojih izveštaja, "Amnesti internešenela" sa Kosova piše da  UNMIK nije uspeo da istraži nestanak Srba tokom rata 1998. i 1999. godine te da su propusti UN doprineli  da na Kosovu prevlada klima nekažnjavanja zločina nad Srbima!

Ekspert ove organizacije za zaštitu ljudskih prava, gospođa Šan Džons, rekla je da "to što Unmik nije sproveo istrage u vezi sa mnogim i sistematskih napadima na srpske civile, kao i moguće zločine protiv čovečnosti, doprinelo je tome da na Kosovu prevlada klima nekažnjavanja zločina".

Krajem avgusta meseca, kada se vodila debata o Kosovu u Savetu bezbednosti UN u četvrtak, pročitano je i pismo "Amnesti internešnel-a" da su rođaci nestalih, uglavnom Srba, podneli oko 150 žalbi u kojima tvrde da Unmik nije "istražio otmicu i kasnije ubistvo njihovih rođaka". Ova organizacija potvrđuje da u mnogim slučajevima "UNMIK nije izneo nikakve dokaze da je istraga uopšte sprovedena"!

Šta kosovske Srbe u budućnosti očekuje? Sve govori da će nakon izbora po volji silnika iz Vašingtona, završiti kao jedina nezaštićena etnička skupina u modernoj Evropi, da će se njima baviti humanitarne i međunarodne organizacije, a da će albansko nasilništvo i težnja ka veštačkoj državi ostati veliki međunarodni problem...Ali, što se Srbije kao države tiče, može se slobodno reći-zbogom Kosovo! Možda ne zauvek, ali što se ove generacije tiče, ono je danas strana država. Tamo ni srpska vlada, ni ministri, ni predsednik države, ne mogu da odu. Sami su to, u Briselu, dogovorili i potpisali, lažući i građane Srbije i Srbe na Kosovu i Metohiji. Koliko je Vučić uzeo para za predaju Kosmeta, gajimo nadu, brzo će se saznati.

Zato i ne iznenađuju stalne pretnje Vučića i Nikolića upućene kosovometohijskim Srbima da moraju izaći na izbore, i tako priznato Republiku Kosovo. A od novembra, posle izbora, banda Vučić-Nikolić  zaboraviće na njih, okrećući se preostalim Srbima, da i nas dokusure.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane