Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

 

Stav

 

Branko Dragaš

 

TESLA

 

Nikola Tesla je bio najveći genije u istoriji čovečanstva. On je svemirska pojava. Živeo je nekoliko desetina vekova  ispred nas. Morao je najveći broj svojih pronalazaka da uništi, jer se plašio nezrelosti i sumanutosti savremenog  čoveka. Bio je mađioničar na trgu zvanom planeta Zemlja. Bio je deo Svetlosti i njegova misija na Zemlji je bila da  čoveku povrati svest o sopstvenim krilima sa kojima može da leti. Ne postoje praznine na Zemlji i u vasioni, smatrao je  da je da praznina predstavlja samo manifestaciju neprobuđene energije. U crnim rupama su najmoćnije i izvori života.

Postoje tri energije: Vedrine, Mira i Ljubavi. Objasnio nam je da etar postoji i da njegove čestice drže vasionu u harmoniji i život u večnosti. U današnjem tekstu želim da se osvrnem na nešto što se stalno preskače, nešto o čemu  se nikada ne govori, da pokušam, na osnovu jedne Tesline izjave, da odgonetnem jednu veliku zagonetku.

Na pitanje  novinara Džona Smita, koji je 1899. radio intervju za američki časopis „Besmrtnost", ko je Nikola Tesla - odgovorio je: "...Ponosim se svojim srpskim rodom i hrvatskim zavičajem". Ta rečenica je beskrajno mnogo puta citirana, svi je ponavljaju, naročito Hrvati, jer time pokušavaju da dokažu da je Tesla Hrvat jer je iz hrvatskog zavičaja, što je bilo presudno za prisvajanje srpskoga naučnika.

Međutim, postoji nešto što se neprestalno prećutkuje i preko čega se prelazi. To je pitanje, postavljeno odmah posle pitanja ko je Tesla, koje novinar Smit postavlja i koje glasi : „ Ko su, zapravo, Srbi?" Sledi Teslin odgovor, koga prenosim u originalu, zbog njegove izuzetne važnosti za razumevanje nas  Srba. Tesla, dakle, odgovara: „...Srbi su posredničko pleme među narodima, trgovci sunčanom energijom na Zemlji. Roba im danas slabo ide, pa su se zabrinuli."

Ovaj odgovor nikada, nigde nisam pročitao. Nisam našao da se neko osvrnuo na njega. Nisam našao da ga je neko tumačio. Zato sam ga sada potegao, jer smatram da je u njemu sadržan odgovor naše nacionalne tragedije? Osnovno pitanje koje običan i pošten svet postavlja je - ZAŠTO se ovo nama dešava? U čemu je naša krivica? Zašto mi stalno stradamo? Zašto nas ubijaju i kolju? Zašto vrše odmazdu nad našim narodom? Zašto nas istrebljuju u gasnim komorama? Zašto nas mrze? Zašto hoće da nas pokore? Zašto smo mi moćnima noćna mora? Šta smo im to uradili da za jednog okupatorskog vojnika streljaju sto nedužnih civila? Zašto nam uvode sankcije? Zašto nas bombarduju osiromašenim uranijumom? Zašto nas iseljavaju? Zašto nam oduzimaju teritorije? Zašto nas satanizuju i proglašavaju genocidnim narodom? Zašto smo im mi jedini trn u oku na Balkanu? Zašto drugi narodi na Balkanu nisu izloženi tom teroru?

Nema odgovora na ova pitanja. Oni koji bi trebali da daju odgovor ćute. Oni koji danas upravljaju državom su sluge i izdajnici. Oni koji su pre sto godina upravljali državom su donosili katastrofalno pogrešne odluke po naše nacionalne interese. Nismo imali mudrost i praktičnost Stefana Nemanje.

O tome sam mnogo pisao. Nismo imali razboritost o kojoj govori Tesla, kada navodi deset uslova prilagođavanja jednog Anđela na Zemlji. U presudnim istorijskim neprilikama donosili smo pogrešne odluke, vođeni srcem i osećanjima, umesto umom i preciznom kalkulacijom. Imali smo na vlasti i danas, nažalost, imamo političare diletante, ludake , probisvete, secikese i ološ. To je sve tačno. Ali, ipak, ostaje otvoreno pitanje - zašto su tako prema nama bili nemilosrdni i okrutni? Ako smo i doneli pogrešne odluke, zašto nas nisu samo pokorili, kao ostale balkanske narode, zašto su samo Srbe hteli da istrebe? Mislim da je taj odgovor dao Tesla.

Dugo sam o tome razmišljao i dugo sam tragao za objašnjenjem. Decenijama sam sticao mnoga iskustva po svetu, sarađujem sa svim nacijama, verama i rasama, pa sam u prilici da gledam, slušam, merim, odmeravam, upoređujem i zaključujem. Stalno sam na tržištu ideja, poslova, znanja i ljudi. Stalno sam u konkurenciji velikih naroda i država. Imao sam prilike da upoznam mnoge političare koji predvode svoj narod i mnoge ugledne pojedince iz elite tih država. Imao sam razgovore jedan na jedan. Širinu misli i brzinu zaključivanja smo odmeravali. Ništa oni nisu bili bolji od nas zato što pripadaju velikim narodima, dok smo mi gubitnički narod na Balkanu. Naprotiv, svuda smo videli svoju superiornost. Bili smo najbolji ambasadori svoga naroda po svetu.

Ponosno smo nosili svoje srpsko ime i nijednog trenutka se nismo postideli što pripadamo srpskom rodu. Tako su nas stranci i primali. Uz veliko poštovanje i respekt, postajali smo sa njima bliski. Ne mogu baš da kažem prijatelji, jer njihova hladnoća je bila prepreka iskrenom prijateljstvu. Oni nisu nosili u sebi toplotu sunčeve svetlosti. Oni nisu imali vatru zajednice u sebi. U pojedinačnom nastupu smo bili, snagom inteligencije i ingenioznosni, nenadmašni u našoj veštini kombinovanja, snalaženja i tumačenja. Plenili bi sve naše partnere snagom svoje virtuoznosti. Ali, ono što je bilo neobjašnjivo, to je naša potpuna nesposobnost da pokažemo elementarne oblike kolektivnog organizovanja.

Organizovanja koje će nam doneti zajedničke interese za državu i naciju. Plansko organizovano delovanja nacije koje će nas uvesti u grupu razvijenih država, gde prirodno pripadamo svojom drevnom istorijom. Prosto je neverovatno koliko smo mi, Srbi, talentovani za sve ljudske delatnosti, osim za jednu - politiku! Politički smo diletanti. Naivni i povodljivi. Nesposobni da prepoznamo prave ljude. Nesposobni da poverenje damo najboljim među nama, onima koji bi mogli da nas uzdignu i uzvise.

Naši najbolji i najkvalitetniji ljudi su odbačeni i izloženi ruglu. Prepuštamo se da nas vode barabe i bitange. Verujemo im sve dok nas ne unište. Posle im sve oprostimo i brzo zaboravljamo. Nekoliko godina kasnije, eto ti opet onih istih naših uništitelja i mi ih prihvatamo, ukazujemo im poverenje i sledimo ih kao da se ništa nije dogodilo. To je zaista začuđujuće. Ali, uprkos svemu, takvi smo kakvi smo, sami sebe zaplićemo i sami sebe otplićemo. Predložio sam da naša himna bude- kolariću-paniću. Sami sebe uništavamo i to je naš problem koga moramo rešiti, ako želimo da opstanemo. To je, dakle, naš izbor i bez obzira koliko je težak i tragičan, mi smo ga sami odabrali.

Mi snosimo sve konsekvence takvog pogrešnog izbora. I surovo plaćamo te istorijske greške. Ono što je neshvatljivo je mržnja upravljača sveta i Velikog Brata prema nama. Mržnja koja je vekovna. Mržnja koja je iskonska. Mržnja koja nas potire kao državu i naciju. Zašto? Neki razlog mora da postoji. Mislio sam da je razlog taj što smo kurčeviti. Nećemo da se pokorimo. Nećemo da puzimo i molimo. Pođite od sebe. Budite iskreni i recite sami sebi, ne treba niko da vas čuje, zar i vi niste takvi? Ja priznajem. Takav sam i to me mnogo košta, ali ne mogu iz svoje kože.

Ne mogu da mislim tuđom glavom i ne mogu da budem slina. Međutim, ta naša nepokornost i drčnost, nije uzrok naših stradanja. Zbog toga što smo nepokorni dobijamo osvajačke uzde. To nije razlog za genocid koga moćni sprovode prema Srbima. Postoji nešto što je mnogo dublje. Nešto što niko ne sme da prizna. Nešto što izluđuje svetske tirane, koji hiljadama godina uništavaju ljudski rod. Osećao sam da to postoji, ali nisam znao šta je to. Nisam znao da objasnim. Kada sam spoznao, nisam smeo da kažem. Misliće da sam lud. Nikola Tesla je prvi o tome otvoreno progovorio.

Srbi su posredničko pleme među narodima. Zašto je upotrebio naziv pleme? Zašto nije rekao narod? Zašto je suzio naš narod baš na pleme? Zato što je pleme bratstvo vezano čvršćim krvnim vezama. Uža je ljudska zajednica nego narod. Nije rekao- izabrani narod, nego je naglasio baš pleme, dajući osobenost i ekskluzivnost.

Mudrac i pesnik Njegoš, za koga Tesla kaže da, zajedno sa njim, uokviruje našu sliku u prostoru i vremenu, upotrebljavao je naziv pleme. Stihovi „pleme moje snom mrtvijem spava". Pleme je posredničko. Posredničko je jer je zaduženo da ostalim narodima prenese nešto. Od koga je zaduženo? Šta treba da prenese? Tesla smatra da posredničko pleme prenosi sunčevu energiju na Zemlju. Sunčeva energija je izvor čitavog života. To je prva energija na Zemlji. Posredničko pleme je određeno da prenosi energiju koja stvara život na Zemlji. Kome se tako značajna uloga dodeljuje? Samo onima u koje se veruje i u koje se ima poverenje. Ko je taj koji odlučuje? Razmislite. Ko je taj koji poseduje sunčevu energiju? Ko je Stvoritelj?

 Posredničko pleme je privilegovano od strane Stvoritelja. Da li to posredničko pleme zna šta mu je podareno? Da li su svesni svoje uloge? Da li znaju šta treba da rade? Tesla je konkretan. Posredničko pleme je nazvao trgovcima sunčeve energije na Zemlji. Zašto ih je nazvao trgovcima? Zašto im je dao takvu odrednicu? Trgovci posreduju i uzimaju svoju zaradu. Trgovci profitiraju na svom privilegovanom položaju u posredovanju. Srbi su dobili tu mogućnost da budu izaslanici Stvoritelja i da trguju. To je njihova misija kao posredničkog plemena.

Decenijama unazad, ne znajući za Tesline reči, iznosio sam moju ideju da treba da budemo posrednici Istoka i Zapada, da budemo konsultanti i jednima i drugima. Treba da trgujemo i da naplaćujemo svoje usluge. Treba da budemo most na kome će se naplaćivati mostarina. Mi to nismo razumeli. Tesla kaže, roba im danas slabo ide, pa su zabrinuti. Upotrebio je termin roba i tako dao mogućnost posredničkom plemenu da trguje i da, prodajom robe, uzmu svoje. Srbi ni to nisu razumeli. Srbi ništa nisu naplatili. Oni ne znaju da trguju. Zabrinuli su se što roba slabo ide. Zašto roba slabo ide? Ko je kriv za to? Srbi koji ne znaju da prodaju robu ili oni koji treba da kupe tu robe? Možda su krivi i jedni i drugi? Prosudite sami. Konačno je sve jasno. Mrze nas jer smo posrednici. Hoće da nas unište jer znaju da prenosimo sunčevu energiju života. Zlo ubija izvor života. Namera im je da unište i samo čovečanstvo. Jedna milijarda je dovoljna, ostali su višak.  Prvi treba da nestanu Srbi. Moraju da nestanu jer su lučonoše. Kada ugasite lučonoše, onda se vatrene iskre gase. Kako da opstanemo? Kako da se spasimo? Tesla nam je pokazao put. Treba da se prilagođavamo i da trgujemo. Treba da naplaćujemo svoje posredovanje. Naše usluge su potrebne umornom i razočaranom čovečanstvu. Iskoristimo  tu priliku samo za sebe.

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane