Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Bor: pomo}nik ministra saobra}aja i 100

 

Bor: pomoćnik ministra saobraćaja i 100. 000 evra subvencije lokalnom tajkunu

 

Vožnja kroz papire

 

Kako se uz pomoć koruptivnih aktivnosti dobija izmena urbanističkog plana grada u svrhu otvaranja objekta javne namene (autobuske stanice) u sred industrijske zone, kako se raspisuje namešten tender za prigradski i gradski  prevoz putnika i kako se eliminiše povoljniji ponuđač, objasnila je u ime građana Bora i zaposlenih u borskom preduzeću, vlasnik i direktor borskog preduzeća "Auto Aca", Jelena Stevanović. Tabloid prenosi njeno obraćanje nadležnim institucijama i javnosti...

 

...

 

Preduzeće „Bortravel" u Boru, 1. oktobra, otvorilo je vrata novoizgrađene autobuske stanice. Objekat je u potpunosti spreman, uređeni su peroni i unutrašnjost zgrade, a u planu su i dodatni sadržaji. Autobusi na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama, od oktobra polaze sa nove stanice i zatim prolaze kroz grad.

Prateći trag ove vesti možete otkriti čitav niz koruptivnih aktivnosti vlasnika novootvorene autobuske stanice. Autobuska stanica Bor je ogranak preduzeća „Auto Aca", (Registar privrednih subjekata 49062/2012 od 17.4.2012. godine sa sedištem u ulici Nikole Pašića broj 9. u Boru), osnovano Odlukom o obrazovanju ogranka broj 86/12 od 6.4.2012.godine.

Radi se o objektu koji je na osnovu izveštaja nadležne komisije Privredne komore Srbije i odluke grupacije za prevoz putnika u drumskom saobraćaju i autobuske stanice broj 28/35 od 12.4.2012. kategorisan pod nazivom „Autobuska stanica Bor" u autobuske stanice treće kategorije.

Na osnovu navedene odluke u skladu sa Opštim uslovima poslovanja autobuskih stanica vrši se pružanje odnosno naplata staničnih usluga u skladu sa važećim cenovnikom.

Objekat je sagrađen pre 45 godina i otada je bio u funkciji do 2007. godine, kada je zbog stečaja JP „Borprevoz" iz Bora izgubio status autobuske stanice i do prodaje javnim nadmetanjem funkcionisao je kao autobusko stajalište.

 Dana 15.12. 2011. godine, nakon obimnog renoviranja, ponovo je otvoren navedeni objekat, sada u vlasništvu „Auto Aca" iz Bora, koji na zadovoljstvo građana Bora i okoline funkcioniše u potpunosti.

Pošto smo na novoizgrađenom objektu uočili da on ima potpuno isti naziv kao postojeća autobuska stanica i da se jedino razlikuju u pismu koje je korišćeno, dana 4.9.2013.godine uputili smo prijavu nadležnim republičkim inspektorima za drumski saobraćaj sa sedištem u Zaječaru, ali istovremeno smo istu prijavu uputili i sektoru za drumski transport Ministarstva saobraćaja sa sedištem na Novom Beogradu. Na naše zaprepašćenje, upravo čovek koji se nalazi na čelu tog sektora, gospodin Milorad Ilić (SPS), pomoćnik Ministara saobraćaja, izdao je rešenje o ispunjenosti saobraćajno tehničkih i drugih uslova.

Zabrinjava nas činjenica da pomoćnik ministra saobraćaja Milorad Ilić potpisuje rešenje o ispunjenosti uslova iako isti nisu ispunjeni, a to mu je od strane nižih službenika predočeno. Time je postupio u suprotnosti sa članom 29. Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, na osnovu koga se upravo izdaje rešenje. Navedeni objekat uopšte nema lokacijsku, građevinsku niti upotrebnu dozvolu, niti može da je dobije pošto do njega nema trotoara, niti ulične rasvete, što predstavlja minimum ispod koga se ne može.

 Objekat je građen bez dozvole, ali i pored naše prijave nije preduzeta nijedna mera od strane građevinskih inspektora. Navodno je rađena adaptacija objekta konfekcije u objekat za negu i održavanje autobusa. Nigde nije bilo ni pomena o izgradnji autobuske stanice!

Insistiranje „Bortravel" doo da se njegova autobuska stanica zove isto kao naša, posledica je odluke skupštine opštine Bor od 24.11.2011.godine kojom je propisano da sve prigradske linije prevoza putnika započinju i završavaju na autobuskoj stanici Bor. Ukoliko bi se nova autobuska stanica zvala drugačije, njen vlasnik ne bi mogao da automatski preseli polaske na novu stanicu, kako je to sada najavio.

Obratili smo se komunalnim inspektorima opštine Bor povodom spornog naziva stanice i to dana  5 .8.2013. godine. Komunalni inspektor koji je zadužen sa našom prijavom spakovao je istu u fioku i otvorio bolovanje, tako da do dana današnjeg nemamo nikakvu informaciju o našoj prijavi. Poslali smo i urgenciju po istoj, ali nismo ni na urgenciju dobili nikakav odgovor niti nas je iko pozvao.

 Osim što je  ugroženo desetak porodica čiji su članovi zaposleni na postojećoj autobuskoj stanici, zabrinjava nas i činjenica da naša autobuska stanica, koja je otvorena uz puno poštovanje svih propisa, ne može da opstane jer kao takva smeta intersima lokalnog tajkuna i monopoliste koji kroz subvencije u gradskom i prigradskom saobraćaju dobija od opštine Bor oko 100.000 evra mesečno!

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane