Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od ju~e

 

Nismo mi od juče

 

Epizoda 113

 

Zoran Milojević

 

Neka ovu priču shvati kako ko hoće! Živeli smo na Besiru u Kosovskoj Mitrovici, u "profesorskoj kući", deleći stan. Bili smo deca! Njegov otac Ismet, bio je učitelj, moj otac Dragomir, profesor!  Dragomir je pripremao Ismeta za prijemni ispit na skopskom univerzitetu. Ismet je stalno javno kritikovao Dragomira zbog "antikomunističkih" stavova o statusu Kosova i Metohije. Ismetov sin Šani Dermaku, sada je ambasador Srbije u Slovačkoj. Dragomirov sin Zoran je nezaposlen!

U Srbiji se uvek ponavlja roditeljska sudbina.

Za decu od deset godina, prema RTS-u, nije prikladno da išta znaju o Kopitaru, Đuri Daničiću, Lukijanu Mušickom ili proti Mateji Nenadoviću.

Ja ne znam zašto Aleksandru Tijaniću i saradnicima smeta da srpčad od malih nogu uče da život nije i ne sme biti zasedanje skupštine Srbije. Život se razume unazad, a živi se ka unapred, po meri razuma!

Vuk Drašković je utvrdio da su Principovi hici koštali mnogo srpskih glava! Vuk je po ko zna koji put pokazao da nosi tuđu glavu. Da smo pogazili Lazarevu kletvu i primili islam, danas bi bilo na stotine miliona Srba. Da smo primili islam, ne bi srpske glave padale u vožda Karađorđa. Da smo primili islam, ne bi Miloš morao da skida onolike srpske glave. Da smo primili islam, ne bi Austro-ugarska ubijala po Bosni i klala po Mačvi...

Ali nismo! Zato što nismo, Gavrilo Princip je pucao, jer da nije pucao gavrilo, Srbi bi postali ono što nikada nisu mogli postati i ne bi bili ono što oduvek i jesu.

Zove me kum iz Niša: "...A, bre, kume, ovaj Lazar Krstić kaj da neje kost od našu kost! Nit liči na niškog Srbina nit na niškog Ciganina! U lice žut, sas crnu bradu, sređenu kaj da je brat od čiču na onog šeika što lunza sas Vučića po Srbiju!".

Pričam to Drakčetu bakalinu, a on odmahuje rukom: "...More, naš je, srpski intelektualac, ćutljiv, al' kad kaže, nita ne kaže! Obećava štednju i tvrdi da ćemo, malo-po malo, biti sve bogatiji. A najveće je bogatstvo, ne biti gladan!

Dr Vojislavu Šešelju odloženo izricanje presude iz tehničkih razloga, treba da se priključi novi sudija. Fatmir Ljimaj nije kriv za mrtve Srbe u Klečkoj iz tehničkih razloga. Još jedan primer kako zločinci sa Zapada zakopavaju srpske grobove.

Političar Zoran Babić (SNS), pobedio je političara Aleksandra Šapića u trci za mesto predsednika Vaterpolo saveza. Smešno je da je vaterpolo klub "Partizan" podržao svog asa Šapića, predloživši ga za predsednika, a onda, sedam dana pred izbor, podržali su Babića!

Čim je izabran "privrednik Babić" je rekao: "...Trebamo". I tako, sa nekoliko "trebamo", pokazao da ne zna da u srpskom jeziku postoji samo "treba" i "trebalo".

Četrdeset godina je od upokojenja Milunke Savić, junaka, žene, majke, gorostasa srpskog. Ona je heroina u nizu vekovnom u kojima su srpske majke očuvale srpstvo. Danas ne bi bilo Srba da nisu imali srpske majke. Neka žive unuke i kćeri porazmisle jesu li samo majke ili su srpske majke! Razlika je!

Nemerljiv je doprinos Crnogoraca, otimanju Kosova i Metohije. beogradski Crnogorci su mi grdno zamerili, govorili da lažem, izmišljam, izlivam mržnju. Kad tu, skoro, na jednom "panelu" u Prištini, posvećenom pesniku Radovanu Zogoviću, Azem Vlasi, Adem Demaći (književnik?), Redžep Feri (akademik?) i nekoliko Crnogoraca, izrekoše da "Albance i Crnogorce povezuje isti mentalitet, ista istorijska sudbina, tlačenje (od Srba?), isti način življenja...".

Toliko ih je Beograd podgojio, da ne mogu da izađu na uska vrata iz svojih mišjih rupa u koje su se zavukli!

A na Kosovu sve puca! Pucaju srca, pucaju želje, pucaju puške...

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane