Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na ni{anu

 

Na nišanu

 

Da li je Srpska napredna stranka pred raspadom?

 

Ekser u Vučićevom kovčegu

 

Raskol koji se u Srpskoj naprednoj stranci dešava poslednjih meseci, unapred je isplaniran, jer je ova stranka nastala da obavi posao i da nestane. Ključna reč je Kosovo. Kad to bude završeno, Aleksandar Vučić, u završnom činu svog izdajničkog scenarija, planira da napravi koaliciju sa Demokratskom strankom, u kojoj će glavnu reč voditi njegov politički idol, Miodrag Rakić, bivši šef Tadićevog kabineta i čuvar prljavog veša istaknutih političara i tajkuna. Tomislav Nikolić ima dve mogućnosti. Da ga politički "razbaštini", ili da ga "kao sina" isprati sa "otpremninom" i pozdravi njegove dalje ludosti. Ni jedno ni drugo neće pomoći Vučiću da se izvuče od izolacije koju mu je određena od svetskih centara moći

 

Milovan Brkić

 

Prošle nedelje, Srpska napredna stranka je proslavila mali jubilej. Pet godina od osnivanja. A već na vlasti, i pred raspadom! Dnevni list Informer, bilten Aleksandra Vučića, dramatično je najavio 11. oktobra  na naslovnoj strani, kao ekskluzivnu vest - Počeo rat u SNS - Lov na Vučića! Sutradan je na naslovnoj strani  svog službenog glasila predsednik naprednjaka odgovorio - Hoće da me smene! Pa nek probaju!

Nakon prošlogodišnjih majskih parlamentarnih i predsedničkih izbora, kada je novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio mandat za sastav Vlade Srbije Ivici Dačiću, tada potpredsednik, a potom i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, započeo je svom žestinom rat protiv kandidata za premijera Dačića, i Vlade u kojoj je on planiran za podpredsednika! Krvavi pir ovog šizofreničara i pedera još traje. Da podsetimo: odmah po imenovanja Dačića za mandatara, Vučić je brže bolje odleteo u SAD, na sastanak sa službenikom u Stejt departmentu.

Kada je 15. jula prošle godine iz Vašingtona, u kratkom saopštenju, Aleksandar Vučić između ostalog poručio da je imao razgovore u Stejt departmentu i da će ''...Sjedinjene američke države podržati Srbiju na evropskom putu i u borbi protiv korupcije i kriminala, ali da postoji otvorena pitanje Kosova i Metohije, i da će Srbija morati da prihvati bolne kompromise" - bilo je jasno šta nam ovaj šizofreničar obećava. "...Uveren sam da ćemo ispuniti ono što je prethodna vlada dogovorila'' - poručio nam je, a režimski mediji nisu naglasili da je on razgovarao, ustvari, sa nižim službenikom Stejt departmenta u Kancelariji za Evro-Aziju i šefom odseka za Balkan Dejvidom Bergerom! Reč je, inače, o treće razrednom službeniku američke diplomatije!

Šta je, zapravo, tražio gospodin Vučić u Stejt departmentu, kada mu je osam dana ranije, zamenik državnog sekretara spoljnih poslova SAD-a opisao stavove američke politike i njena očekivanja od Srbije?

Od američkog sagovornika, g. Dejvida Bergmana, gospodin Vučić je tražio velika ulaganja SAD-a i američkih kompanija u Srbiju. Odgovoreno mu je, kako je to kratko saopštio Stejt department, da državnim novcem raspolaže Kongres SAD, a da američke kompanije samostalno odlučuju o investicijama po svetu, i da je Srbija na poslednjem mestu, po tom pitanju. U tom razgovoru gospodinu Vučiću je saopšteno da je dogovoreno,  da Rusija ima novca i da planira velika ulaganja u Srbiju!

Nekoliko meseci nakon osnivanja Srpske napredne stranke, Vladan Batić me pozvao na kafu u hotelu Moskva. Bili su prisutni novinari Milomir Marić, Predrag Sarapa i moj pomoćnik Nikola Vlahović. Vladan nas je obavestio da mu je Miodrag Rakić javio da je Vučić, pred kamerama Rakićeve tajne službe, dao svečanu zakletvu da će, kad mu se naredi, razbiti tek osnovanu partiju, da će je odvojiti od Tomislava Nikolića i da će zajedno sa žutima večno vladati Srbijom.

Meni je bilo nelagodno, a odgovorio sam kratko: da, u Srbiji je sve moguće - mada sam imao operativne informacije koje su potvrđivale strasnu ljubavnu vezu Aleksandra Vučića i skota Miodraga Rakića. Naime, nakon što je Vojislav Koštunica podneo ostavku, Vučić je, istog tog momenta, prekinuo svaki kontakt sa njegovim šefom kabineta Aleksandrom Nikitovićem. Dugo sam pratio, po potrebi posla, njihove kontakte i šetnje pored Dunava, i često mi se, dok sam referisao, povraćalo, jer političko delovanje Vučića je za žaljenje i prezir. Njega zanima samo tuđe dupe, i novac. On je opčinjen šefovima kabineta Važnih Drugova. A Miodrag Rakić, njegova nova ljubav, je bio šef kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića.

 

Vučićev san-koalicija sa demokratama

 

Od početka Vučićeve misije u Vladi Srbije, njegovih svakodnevnih najava o investicijma, milijardama dolara, o obračunu sa korupcijom i organizovanim kriminalom, o ''bolnim i teškim suočavanjem sa onim što nas očekuje'', napisao sam, još u avgustu prošle godine, da će nas politika Aleksandra Vučića odvesti u potpunu propast, i da je sasvim moguće da sa njim Srbija nestane kao država! Da li je Vučić sprovodio ovih 15 meseci politiku Srpske napredne stranke? O, ne, ne.

Kao i što je Tabloid  i pretpostavio u avgustu prošle godine, Vučić je snažno sprovodio politiku mafije koja je poražen na prošlogodišnjim izborima. Uz punu podršku Tomislava Nikolića, Vučić je ostavio, van svake logike i zakonskih ograničenja, na mestu direktora policije Milorada Veljovića, desnu ruku Miodraga Rakića, koji je na čelu policijske mafija koja davi Srbiju, a direktive dobija od policije i mafije iz Crne Gore! Opčinjen uticajem koji je prethodno imao Miodrag Rakić, već prvog dana, ulaskom u Vladu Srbije, Vučić je, ucenjujući  predsednika Nikolića, zahtevao da ga, van ustavnog ustrojstva, on imenuje za ''koordinatora rada svih službi bezbednosti u Srbiji''.

Vučić je poželeo da postane Miodrag Rakić! Jer i gospodin Rakić je, kao šef kabineta predsednika Srbije, bio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost. Zahvaljujući činjenici da je njegov šef  Boris Tadić bio lenj, i da nije voleo da radi, Rakić je primao izveštaje bezbedonosnih službi, koje nije ni prosleđivao predsedniku, a koje on, po zakonima, nije smeo da čita! Posle se Rakić potpuno osamostalio, i samostalno je rukovodio sa Miloradom Veljovićem, direktorom policije i Sašom Vukadinovićem, direktorom BIA, koji su, po njegovom nalogu, prikupljali informacije o ličnom životu političara, o poslovima tajkuna i mafije. Potom ih je Rakić ucenjivao, uzimajući im milionske svote novca. Oni su od banaka podizali desetine miliona kredita, koje nisu vraćali, a novac su prosleđivali  Rakiću i Borisu Tadiću. Zašto je Vučić odlučio da baš sada krene u obračun sa strankom na čijem je čelu?

Optužujući člana Predsedništva SNS-a i narodnog poslanika Vladimira Cvijana da mu, navodno, radi iza leđa, Vučić je, ustvari, objavio rat Nikoliću i stranci, želeći da nakon svega što je uradio Srbiji, pokuša da na vlasti ostane zajedno sa Demokratskom strankom? Vučić je za velike pare prodao Kosmet, a nakon izbora 3. novembra, Srbija više neće biti prisutna na Kosovu. Da bi zamajavao građane stalnom pričom o sebi, njegovom mesijanstvu i opasnostima kojima se navodno ovaj kurvin sin izlaže da bi nas spasao od propasti, Vučić planira da obori Vladu Srbije i da na novim izborima, sa patrljkom od SNS-a, uđe u koaliciju sa Jovanovićem, Čankom i Demokratskom strankom. Tako on planira.

 

Šta je ''zgrešio'' Vladimir Cvijan?

 

Vučić je planski udario na Cvijana. Gospodin Cvijan je 28. marta 2010. godine podneo ostavku na mesto generalnog sekretara predsednika Srbije! On je, formalno, bio šef  Miodragu Rakiću. Po nalogu Rakića, da Cvijan ipak bude pod kontrolom, Vučić je pozvao Cvijana u svoju partiju, svakodnevno referišući Rakiću o njegovim aktivnostima. Kao iskusnom advokatu, Vučić mu  je u stranci poverio delikatan zadatak.

O tome za Tabloid svedoči Đorđe Višekruna, doskorašnji bliski prijatelj Aleksandra Vučića. On tvrdi da je Cvijan, uoči prošlogodišnje izborne kampanje, bio zadužen da prikuplja donacije za stranku. Činio je to, kaže Višekruna, isključivo po Vučićevom nalogu. Novac je donosio  u stranku i predavao ih je Vučiću. Cvijan nije uzeo dinar za sebe... Kad Cvijana sklone, tvrdi Višekruna, onda Vučić više nema obavezu da vrate pare...Ni Stanku Subotiću Canetu, ni Slaviši Puriću, ni Miroslavu Miškoviću, ni Joci Amsterdamu... A dok im je donosio pare, bio je super, navodi Višekruna.

-Pričao sam sa Vučićem mnogo puta o Cvijanu, on ga je hvalio kao poštenog čoveka, i pričao mi je koliko su uzeli para od Miroslava Miškovića, od Joce Amsterdama, od manje znanih biznismena i žestokih momaka u vreme kampanje. Mnogo je para u pitanju, i ne znam kako će ih Vučić opravdati. Pogotovu kako će izaći na kraj sa članovima stranke, koji su od usta odvajali, rasprodajući imovinu, davali su za stranku po nekoliko hiljada, ili desetine hiljada evra, a sve je to završilo u Vučićevom džepu - tvrdi Višekruna, i dodaje da Vučić cepanjem stranke želi da se svih tih ljudi ratosilja.

Kada je ušao u Vladu Srbije, Aleksandar Vučić je proglasio nepoželjnim i nepodobim za saradnju sve one stranačke aktiviste koji su mu dali novac i žestoko bili angažovani u kampanji stranke. U ministarstvima su, po nalogu Vučića, na ključnim mestima ostali svi oni sa spiska koje mu je dostavio Miodrag Rakić. Nezadovoljstvo članstva SNS-a prema Vučić svakim danom je raslo, i hiljade aktivista su besni i ogorčeni na predsednika stranke.

Ipak, više od svega toga, Vučića plaše neizmirene obaveze prema Joci Amsterdamu...Sve što Aleksandar Vučić izgovori, gola je laž! Njegova najavljena borba protiv organizovanog kriminala skandalozno se završila. Nijedan značajan član mafije Borisa Tadića nije ni pozvan na razgovor u policiju. Procesuiranje onih koji su učestvovali u 24 privatizacije državnih preduzeća preraslo je u lakrdiju. Od 70 milijardi evra, koliko je pokrala mafija Borisa Tadića, Vučić nije dirnuo ni u jedan račun!

Njegov obračun sa Miroslavom Miškovićem, koji je pozamašnim svotama finansirao SNS i Vučića lično, rezultat je naloga koji je dobio od Vladimira Bebe Popovića, koji takođe navija Vučića iz Podgorice!

 

Povratak Rakića i Vučićeva nova ploča

 

Savetnici Aleksandra Vučića u Vladi  su Rakićevi ljudi! Siniša Mali je bio savetnik Mirka Cvetkovića, a predhodno direktor za tendere u Agenciji za privatizaciju. Suzana Vasiljević, sa svojim momkom, Francuzom, obaveštajcem, hara u Vučićevom kabinetu! Aleksandar Vučić u svom okruženju više nema stranačkih kolega!

Svi oni koji su opelješili Srbiju, spokojni su. Branko Radujko, bivši generalni direktor Telekoma, za čijeg mandata je ovo javno preuzeće opljačkano za prko milijardu evra, ne pominje se u javnosti. Ni njegove kuće, vozni park, ni bankovni računi. Lutrija Srbije je opljačkana za 50 miliona evra, ali nikom ništa, bivša direktora je sadašnja supruga Borisa Tadića.

Smenjeni gradonačelnik Dragan Đilas pao je zahvaljujući upornosti osamostaljenog Gradskog odbora SNS-a, na čijem je čelu Nebojša Stefanović, predsednik srpskog parlamenta. Iako je i sam Vučić optuživao Đilasa da je opljačkao za milijardu evra Beograd, on mu je javno poručivao da ne treba da brine. On ga neće menjati. Jer, Đilas je plaćao i plaćao...

U velike neprilike Vučić je dospeo odlaskom Miodraga Rakića na lečenje i Kancer centar u Njujorku. U tom periodu, Vučić je ludovao i tugovao, pretio nam da on zna da je "gotov", da će ga ubiti, pritom ruži Srbe na sva usta. Povratkom Rakića iz Njujorka, Vučić menja ploču. "Lepi, kevu ti jebem, znaš šta si obećao. Šta čekaš, što ne ruši tu bagru"- zapretio mu je Rakić. I Vučić se odmah dao na posao. Razvaliće SNS i udružiće se sa Rakićem, ako mu Bog da života.

Dvojac Rakić-Vučić planira da smene Đilasa sa mesta predsednika stranke, ida na to mesto dođe podpredsednik Rakić. Onda bi Rakić bio načelu Vlade Srbije, dok je živ, a Vučić bi ga posle smrti zamenio. Rakiću je, da podsetimo, izvađena prostata i testisi i deo plućnog krila, a bolest pluća je zalečena. Od očiju javnosti kriju se unutrašnji sukobi u SNS-u. Vučić ih željno očekuje i produbljuje. Njemu su bliži članovi gej zajednice, kojih je puna Demokratska stranka i Čedina partija, nego njegovi bivši radikali.

 

Kruženjem do lafeta

 

Da bi ograničio Vučićevo divljanje, Nikolić je svog sina Radomira postavio za predsednika Izvršnog odbora stranke. Nebojša Rodić, odan Nikoliću, ministar je odbrane i kontroliše vojne službe bezbednosti. Vučić želi da rukovodi Bezbedonosno informativnom agencijom, a iz Podgorice Popović i crnogorska mafija traži od njega da na to mesto postavi Rodoljuba Milovića, načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Ali, Vučić je sada u opkoljavanju. Njegova sumanuta veza sa arapskim fundamentalističkim režimom, koje je želeo da uvede u Srbiju i otvori put Al Kaidi da vršlja po Evropi, učinila ga je čovekom opasnih namera. On je izolovan, i nijedan ozbiljan državnik ne želi da se sa njim sretne. Dalje, njegovo angažovanje za savetnike Štros Kana i Guznera iz Austrije, pokazalo je da je on maloumnik, jer su obojica proskribovane ličnosti u u evropskim centrima moći. Aleksandar Vučić je od Albanaca uzeo milijarde evra za prodaju Kosmeta. Ali, Srbi ostaju  na svojim ognjištima, a svet nije više zainteresovan ni za Albance, ni za Kosovo. Šta će biti ako Vučić ne uspe da ispuni obećanja? Sa kim god se rukovao, Vučić ga je prevario. On se prevarom bavi, kao naučno-istraživačkim radom.

Biografija Aleksandra Vučića je opterećujuća. On je dvadeset godina bio lajavac na evropske integracije, ratnohuškač, a svo vreme je bio na apanaži Miloševićeve tajne policije, i potom plaćenik Borisa Tadića. Sada je prodao Kosmet, završio je jedan bogohulan posao, i oi koji su stajali iza tog projekta žele da ga se što pre oslobode. A zna se kako su surovo završili oni koji su se izdavali i prodavali.

Pre tri nedelje, Vučić je za 500 hiljada evra kupio izvesnoj Tanji Đukanović kuću u Loznici. Ona mu izigrava nevenčanu suprugu, jer Vučić ne sme da javno prizna da je gej. Upućeni tvrde da se ovaj psihopata noću budi i sabira novac koji je oteo i opljačkao. Ta pohlepa će mu doći glave.

Prema sadašnjem rasporedu snaga, Vučić kontroliše skoro polovinu stranačkog Glavnog odbora, ali ga članstvo po unutrašnjosti prezire kao običnog kriminalca. S druge strane, osim što uticajni krugovi žele Vučićevo smakuće, srpski predsednik Nikolić ima ovlašćenja da ga smeni sa mesta ''koordinatora rada službi bezbednosti'', a može da utiče na članstvo u SNS-u da Vučića isteraju iz partije. Naravno, Nikolić za  sada nema takvih ambicija, jer mu Vučić popušta i ispunjava njegove zahteve. Privremeno.

Rat u SNS-u brzo će eskalirati, jer je Vučić, očigledno je, svima dojadio - i u stranci, i u Vladi, i u inostranstvu. A kada se taj krug zatvori, onda dolazi lafet.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane