Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Reagovanje na otvoreno pismo lekara sa VMA, upu}enog novom ministru odbrane

 

Reagovanje na otvoreno pismo lekara sa VMA, upućenog novom ministru odbrane

 

Padaju s nogu, čekajući na kuk

 

Grupa vojnih osiguranika ohrabrena otvorenim pismom mladih lekara sa VMA koje je objavljeno u Tabloidu broj 295, pod naslovom "Ustanova vojna a biznis privatni", dopisala je svoje viđenje situacije u ovoj uglednoj ustanovi, koja je na najboljem putu da taj ugled sasvim igubi.

 

...

 

Došlo je poslednje doba, da vojni osiguranici i pacijenti za hitne hirurške intervencije već moraju da dižu kredite, kako bi odobrovoljili i "podmazali" lekare i time izbegli zloslutne liste čekanja. Običini smrtnici, ako nemaju veze ili novac za podmićivanje, na tim predugim listama čekanja čame i po nekoliko godina, bez nade i mogućnosti da nekim čudom dođu na red za operaciju. Ustalila se pogubna praksa da pojedini korumpirani lekari nas obične vojne osiguranike i pacijente ne vide kao bolesne ljude kojima treba da pruže medicinsku pomoć, koji su davno zaboravili datu Hipokratovu zakletvu, već mi za njih predstavljamo samo običan broj i objekat koji treba da im donese - novac.

Pompezno najavljena borba protiv pojava i nosilaca korupcije, mita i "belog kriminala" daleko je od onih koji kreiraju i odlučuju o listama čekanja za operacije, a posebno od načelnika Klinika na VMA.

Kao eklatantan primer navešćemo stanje i pojavu na Klinici za traumatologiju-ortopediju VMA u Beogradu, tj. njihovu listu čekanja za operacije kuka. O ovome i ovakvom stanju, na žalost, možemo da posvedočimo i mi mučenici, vojni osiguranici, koji čekamo na operaciju kuka na VMA. Kada se raspitujemo, onda nam glavna sestra, izvesna Živka, nemoćno i nemušto u ime načelnika klinike dr Milimir Košutića, mora da objašnjava da „od aprila meseca nisu dobili proteze - veštačke kukove", mada znamo da se te operacije tamo redovno obavljaju, ali samo ako to platite onome kome treba, a posebno ponedeljkom kada operiše upravo navedeni doktor-kriminalac i načelnik Uprave za vojno zdravstvo (?!) - ortoped Zoran Popović.

Ovo je samo izdvojen primer. Tih pojava ima i na drugim klinikama VMA u Beogradu.

To posebno saznajemo od naših drugova i prijatelja vojnih osiguranika koji su već operisani i koji su nam odali „tajnu" kako im je to pošlo za rukom i koliko ih je to koštalo. Organizovana kriminalna grupa se nesmetano bogati, a mi pacijenti trpimo i lagano umiremo. Šta treba da očekujemo i čemu da se nadamo, ako je i dalje načelnik Uprave za vojno zdravstvo upravo opisani brigadni general prof. dr Zoran Popović? Zar se od njega može očekivati da bude nosilac borbe protiv pojava kriminala, mita i korupcije u vojnom zdravstvu!?

Mi stariji vojni penzioneri i osiguranici smo uglavnom oronulog zdravlja, pritisnuti kriminalnom listom čekanja na operaciju kuka, gde godinama moramo čekati neizvesnu sudbinu, bolovi postaju sve intenzivniji i neizdržljiviji, organizam dodatno slabi, tako da su u međuvremenu neki naši prijatelji i drugovi, umesto da odu na operaciju završili na - groblju.

Tražimo da se provere sve kriminalne aktivnosti vezane za listu čekanja za operaciju kuka i druge operacije na VMA u Beogradu, da se uvede red na pomenutoj klinici i ostalim klinikama VMA, da liste čekanja kontroliše viša nadležna instanca-institucija, a ne da je sastavljaju i realizuju načelnici klinika po svom nahođenju i opisanom kriminalnom „kriterijumu", da se nakon utvrđenog stanja na VMA, ista „hirurški" očisti od korumpiranih lekara i ostalog nedoličnog medicinskog osoblja i rukovodećih kadrova VMA koji sve to znaju i dopuštaju, kako bi mogli do izražaja i napredovanja da doru oni hrabri i pošteni mladi vojni lekari-oficiri inicijatori „Otvorenog pisma" upućenog ministru odbrane preko Vašeg lista, koje u potpunosti i mi podržavamo.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane