Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Su(lu)dovanje

 

Davno izgubljena čast srpskih sudija i državnih tužilaca, i njihova zlodela (11)

 

Svaka vaška obaška

 

Srpski sudovi još donose presude ''U ime naroda''. I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu izdavati obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Nažalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost, ni javni moral. Uvek su spremni da za sitnu paru, ili dodvoravanje nekom važnom čoveku iz partija na vlasti, poštenom građaninu otmu stan, imovinu, decu, proglase ga ludim, oduzmu mu poslovnu sposobnost, ili ga drže mesecima i godinama u pritvoru, sve dok ga potpuno ne slome i učine nesposobnim za život. I to sve čine nekažnjeno, za svoj rad primaju najveće plate u državi, a imaju i mnoge druge privilegije. I nova vlast nastoji da pravosuđe potpuno stavi u funkciju zaštite interesa vladajuće klike, suprotno zahtevima iz Brisela da se pravosuđe mora dubinski očistiti od korupcije, nepotizma, nestručnosti i politikantstva. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi...

 

Milan Glamočanin

 

Da se ''reformatori pravosuđa'' u Srbiji ne mire sa porazom svedoči i nedavno oglašavanje neimenovanih članova Visokog saveta sudstva, koji su optužili sudije i tužioce koji su se na posao vratili nakon tri godine, da neosnovano traže i da u sudskom postupku dobijaju visoke nadokande zbog povrede časti i ugleda, mada su svi, navodno, za vreme trogodišnje nezaposlenosti, primali naknade kao da sude.

 Odlukom Ustavnog suda Srbije, koji je kao neustavne i protivzakonite poništio odluke Visokog saveta sudstva u oba saziva i Državnog veća tužilaca, kojim su oko 1.000 sudija i tužilaca proglašeni nedostojnim za sudijsku i tužilačku funkciju.

Nakon tri godine ''nepodobne'' sudije i tužioci vratili su se na posao. Vlast ih je, preko bivše predsednice Vrhovnog suda Srbije Nate Mesarović,  ministarke Snežane Malović i državnog sekretara Slobodana Homena, javno blatila, označavajući ih kao pijanice, propalice, korumpiranim i nestručnim.

Veći broj sudija nije dočekao za života svoju rehabilitaciju - umrli su od stresa, stida i poniženja. Najveći broj sudija i tužilaca bio je primoran da se upiše u advokatske imenike, i da nastave sa preživljavanjem. Nova vlast je nastavila nedela prethodne.

 

Hobotnica diže glavu

 

Povodom članka objavljenog u dnevnom listu Blic od nedelje, 13.10.2013. godine pod naslovom: „Sudije čašćavaju kolege milionima" objavljenog na naslovnoj, 4. i 5. stranici, koji je istog dana preuzeo B92 pod naslovom „Boljevićevoj milioni za duševni bol".

Dragana Boljević, predsednica Društva sudija dostavila je tim medijima istog dana odgovor, zahtevajući  da na istom mestu bude objavljen u listu i servisu RTV B 92

''Nije istina niti da sam tražila niti da mi je dosuđena bilo kakva naknada za nematerijalnu štetu. Laž je da je tokom sramnog i nezakonito sprovedenog reizbora 2009. godine i njegove revizije 2011/2012, Visoki savet sudstva (VSS) išta utvrdio, pa i u pogledu mog rada. U članku se navode, kao razlozi za moje razrešenje, nepostojeći i potpuno netačni podaci. Čitaocima se navode činjenice koje uopšte ne postoje. Stvoren je utisak da je postupak po mojoj tužbi već okončan, iako tek treba da se odluči o nedavno izjavljenim žalbama obeju strana.

Autor članka, dakle, nije naveo istinite i potpune informacije, niti ih je izložio na korektan način. Jer da jeste, on bi javnost morao da podseti na na sledeće činjenice:

- Nikada na svetu se nije desilo da više od 1000 sudija i javnih tužilaca, a to je više od trećine pravosuđa države, bude razrešeno.

- Ovim činom i tvrdoglavim istrajavanjem prethodne vlasti da ne otkloni grešku, bavile su se čitava domaća i evropska stručna javnost i institucije tokom tri godine.

- Sve odluke VSS poništio je zakonodavac decembra 2010, pa Ustavni sud jula 2012.godine.

- Evropske i srpske institucije i stručnjaci ocenili su rad VSS u oba sastava kao nelegalan i nelegitiman, a njegove članove kao nestručne, neosposobljene i nedostojne.

- U državi koja počiva na podeli vlasti, naravno da će sudije suditi građanima, pa i sudiji, koji je takođe građanin.

- Svako ima pravo na naknadu štete zbog nezakonitog „otpuštanja" i taj je postupak po zakonu hitan.

- Budući da je sve ovo nesporno, normalno je da postupak traje kratko.

- Država koja teži vladavini prava trebalo je, i bez sudskog postupka, da naknadi štetu sudijama i smanji štetu građanima.

Pozivanje na takav VSS kao relevantan izvor informacija i zaključaka, navođenje nepostojećih, netačnih i nepotpunih podataka, davanje naslova koji sadrži neistinitu tvrdnju i netraženje bilo kakve izjave od mene, neprofesionalno je i i ne služi na čast ni novinaru ni Blicu, niti servisu B92. -'' - navela je gospođa Dragana Boljević.

  Maloumni ministar pravde Nikola Selaković je preuzimanjem dužnosti izjavio da je srpsko pravosuđe u nokdaunu. Odmah potom, po nalogu Aleksandra Vučića, izjavio je da nikakvog ''revanšizma'' i kažnjavanja odgovornih za nasilje u reformi neće biti.

Samovoljnom odlukom Aleksandra Vučića, oko 100 vojnih specijalaca i dalje, o trošku države, obezbeđuje Malovićevu, Homena i sudiju Natu Mesarović!

I, zaista, niko od ove zločinačke grupe koja je za nekoliko decenija uništila moral u srpskom pravosuđu, pritom ga surovo pljačkajući, nije na dnevnom redu za utvrđivanjem odgovornosti. Srpsko pravosuđe se pretvorilo u specijalne sudove - za organizovani kriminal i ratne zločine.

Ni Vlada Srbije, a ni predsednik države nisu uputili zvanično izvinjenje sudijama i tužiocima koji su tri duge godine vodili bitku za svoju pravdu!

Novi saziv Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, nije uspeo da promeni Disciplinskog tužioca koji je ovlašćen da pred Visokim savetom sudstva pokreće postupke protiv sudija koji krše zakon ili nisu dostojni sudijske funkcije. Gospođa Mirjana Ilić je sudija odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu. Proslavila se osudivši navijače Partizana  za ubistvo Francuskog navijača Tatona na 240 godina zatvora! Apelacioni sud u Beogradu smanjio im je kazne za 120 godina, a potom je ovaj sud naložio prvostepenom da donese rešenje o ponavljanju postupka, jer je tužilaštvo sakrilo ključne dokaze koji navijače oslobađaju od optužbe da su ubili Tatona!

Gospođa Ilić nije pokrenula nijedan postupak protiv srpskih sudija zbog kršenja zakona.

Srećom, sudije Ustavnog suda Srbije, postupajući po ustavnim žalbama građana, konstatuje da sudovi, koji sude u poslednjoj instanci, povodom iste činjenice i pravne situacije, donose sasvim suprotne odluke, čime dovode u pitanje ustavno pravo građana na pravično suđenje.

A zahvaljujući činjenici da je Disciplinski tužilac  Mirjana Ilić, propalica i pijanca, lišena svakog morala, sudije se bahato ponašaju i sude po svom nahođenju, ne primenjujući zakon i ustav Srbije.

Pred Višim sudom u Subotici Radivoje Milutinović, poznat kao Muja Lopov pokrenuo je spor radi naknade nematerijalne i materijalne štete. On je pravnosnažnim rešenjem Višeg suda u Subotici rehabilitovan, a povodom presude kojom je bio osuđen na kaznu zatvora od 20 godina, a od te kazne u zatvoru je proveo 10 godina i tri meseca, ili 3.752 dana!

Sudija Marija Rakić odbila je tužbeni zahtev gospodina Milutinovića kao neosnovan. Učinila je to i u ponovljenom postupku, nakon što je Apelacioni sud u Novom Sadu njenu presudu ukinuo. Gospođa Rakić je lice iz kriminogene sredine. Njena kćerka je neizlečiva narkomanka, a sudija se odala alkoholu, i mafija iz Subotice rukovodi njenim radom, a Marija v.d. predsednikom suda Ferencom Molnarom, koji često ima epileptične napade, ali krije svoju bolest.

Ovog meseca Apelacioni sud je preinačio presudu sudije Rakić i dosudio je Milutinoviću naknadu zbog nezakonito provedena 3.752 dana u pritvoru 1.000.000 dinara! Dakle, dva evra za dan proveden u zatvoru! Presuda je pravnosnažna.

Viši sud u Zrenjaninu je, međutim, rehabilitovanom Branku Slijepčeviću iz Sečnja, za isti period provedenim u zatvoru, dosudio iznos od 11.500.000 dinara. Dakle, 11 puta veći od onog koji je dosuđen Radivoju Milutinoviću.

U sudovima koji sude u poslednjoj instanci, već deceniju, ne postoji sudska praksa i stavovi koji obavezuju sudije da povodom iste činjenice i pravne situacije donose iste odluke

Predsednici sudova koji sude u poslednjoj instanci, dužni su da vode računa o sudskoj praksi, ali odeljenja sudske prakse u poslednje četiri godine u apelacionim sudovima u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Beogradu, nisu sudskom veću vratila nijednu presudu koja je suprotna zakonu i stavovima sudske prakse po tom pravnom pitanju!

Nova vlast je postavila svoje ljude za predsednike sudova, koji, nažalost, nemaju ni ugleda, ni unutrašnje snage i hrabrosti da vrše funkcije predsednika sudova, tako što bi podsticali sudije da dosledno primenjuju zakonitost, kao osnovno načelo pravnog sistema svake pravne države, pa i Srbije.

 

Kukavice kukaju i novoj vlasti

 

Visoki savet sudstva, da vrši svoju  zakonu i ustavnu funkciju, sigurno bi proglasio nedostojnim sudijske funkcije Apelacionog suda u Beogradu - Biserku Živanović, Bosiljković Branislava,  Vukčević Milanku, Govedarica Marina,  Dražić Branka, Jašarević Zoricu i Matković Vesnu, koje sude u parničnom odeljenju, a  neke od sudija koji sude u odeljenju za radne sporove - Živković Borivoja, Kokotović Radomira, Martinović Vesnu, Nikolić Zoricu i Saveljić Nikolić Dragicu poslao bi na lekarsku komisiju, radi utvrđivanja psihičke sposobnosti za obavljanje sudijske funkcije.

Ali, članivi Visokog savetsa sudstva (izuzetak je sudija Blagoje Jakšić), sada su u službi nove vlasti!

Sudije iz novosadske ''kuće pravde'' poslali su nam pismo u kojem  traže da  se utvrdi odgovornost bivšeg člana VSS Đurđine Bjelobabe, koja danas u ovoj zgradi ima kabinet preko puta kabineta v.f. predsednika Apelacionog suda sudije Novice Pekovića, čijim glasom on nije bio izabran za sudiju Visokog kasacionog suda. Đurđina, pišu njene kolege, kradomice dolazi u kabinet, da se ne sretne sa kolegom Pekovićem.

Visoki savet sudstva u prošlom sazivu imao je tri člana iz Niša! Advokate Boška Ristića i Dejana Ćirića, iz iste kancelarije, i Predraga Dimitrijevića, dekana Pravnog fakulteta iz Niša. Uz pomoć tadašnjeg ''jakog čoveka'' iz Demokratske stranke  iz Prokuplja, Vladimira Jovanovića, u Višem sudu u Nišu, Prokuplju i Leskovcu izvršena je čistka poštenih i stručnih sudija. U Apelacioni sud u Nišu, koji sudi u poslednjoj instanci, izabrani su rođaci, poslovni saradnici kancelarije Ristić i dekana Dimitrijevića, a uz saglasnost pomenutog Jovanovića, koji je otišao u anonimnost, umesto u zatvor, jer razorne posledice njegovog delovanja u topličkom kraju su, izgleda, neotklonjive.

Nova vlast se potrudila da da smeni sa mesta v.f. predsednika Višeg suda u Nišu Ivana Bulatovića, i dovede homoseksualca Zorana Krstića, ogrezlog u kriminalu i korupciji! Tu su i sudije Milena Jovanović i Marina Đukić, ober kurveštije.

Pravda koju ''donose'' sudska veća Apelacionog suda u Nišu je grbava!

 

Vrana vrani oči ne vadi

 

Raspadu sistema doprineo je i novi Zakonik o krivičnom postupku, o tužilačkoj istrazi. Tužilačka organizacija je reizborima desetkovana. Oterani su najstručniji tužioci, a tužilaštvima uglavnom rukovode stranački poslušnici, fukare, takoreći.

Umesto tužilaca, sada, uglavom, istragom i pakovanjem dokaza rukovodi policija, koja je i sama deo mafijaških organizacija.

Tužioci nemaju svoje posebne službene prostorije, još su u zgradi sudova.

Vlast tužilaca je neograničena, a odgovornost, takoreći, nikakva!

Građani, koji dobiju odgovor u dve rečenice da je njihova krivična prijava odbačena, ne mogu, po zakonu, preuzeti gonjenje! Mogu se obratiti prigovorom neposredno višem tužiocu, ali od toga nema vajde. Vrana vrani oči ne vadi.

Za razliku od sudija, čiji rad je javan, a i odluke su javne, tužioci su bili udaljeni od pogleda javnosti. Tako su za zamenike tužioca birane pripadnice lepšeg pola koje su se predhono dokazale u svim pozama kod svojih šefova, ili su deca čiji roditelji su drmatori u srpskom pravosuđu.

Danas statusni građani lako mogu da izbegnu odgovornost, pored ovakve tužilačke organizacije.

 

(Nastavak u sledećem broju)

 

 

A. 2

 

Ćutanje

 

Udruženje novinara Srbije obratilo se pre dvadeset dana pismom predsednici Prvog osnovnog suda u Beogradu Tanji Šobat, tražeći informaciju o predmetu u kojem je izvršni sudija ovog suda Snežana Mladenović - Kostić po drugi put sa računa izdavača Tabloida-List protiv mafije, skinula novac po presudi koja glasi na privredno društvo koje ne postoji - nije registrovano kod APR-a. Ni nakon četiri meseca nije odlučeno na prigovor na očigledno nezakonito rešenje.

Predsednica suda nije, čak ni zbog građanske pristojnosti, odgovorila na pismo Udruženja novinara Srbije. Demonstracija nasilja je očigledna. Kako li se tek odnose prema građanima koji nisu organizovani, ni udruženi, niti sposobni da se brane ni pravnim, ni drugim sredstvima

 

 

 

 

A.

 

Ostap Bender

 

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je pred kraj prošlog meseca odbacilo krivičnu prijavu jednog građanaina koga je prevario plastični hirurg profesor Mićo Đuričić, pozajmivši od njega 66 hiljada evra, koje nije vratrio, niti namerava. Pomenuti Đuričić, koji ordinira u poliklinici Galahtea, u isto vreme je prevario još 200 građana, uglavnom svoji prijatlja i kolega sa kojima je radio, za ukupnio 12 miliona evra!  Prevario je i Komercijalnu banku za četiri miliona evra. Većinu novca je prebacio u insotranstvo, a milione troši na provode sa svojom suprugom Kosovkom Đuričić Obradović, a ona i na svog ljubavnika sa Stomatološkog fakulteta, takođe profesora.

Tužilac je zaključio da je reč o obligacionom odnosu, i da Đuričić može da nastavi da vara. Oni koji su protiv njega dobili parnice,da im vrati novac, izložili su se i trošku plaćajući visoke sudske takse, jer Đuričić je imovinu kupio na tuđa imena!

Tužilac koji je stao iza ove odluke je Ljubivoje Đorđević, a nju je potvrdio Viši tužilac Tomislav Kilibarda. Molimo oštećene i prevarena građane da nam se jave, i objavimo tačan spisak žrtava hirurga prevaranta.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane