Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

^erupanje

Čerupanje

 

Kako pljačkaju Vučićevi naprednjaci u jednoj od najvećih opština u Srbiji

 

Preko Voždovca, do tovara novca

 

Navodna Vučićeva borba protiv korupcije, pretvorila se, ustvari, u otimanje para od građana. Na Voždovcu, jednoj od najvećih opština u Srbiji, traje otimačina kao u najbolje vreme demokratskih skakavaca koji su besomučno čerupali sve budžete i fondove. Građani ali i pošteni članovi SNS-a, bezuspešno upozoravaju vrh stranke da iz opštinskog budžeta desetine miliona dinara nestaje u privatnim džepovima. Umesto odgovora, preko ljudi "od poverenja" Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića, stižu upozorenja da su "vojnici stranke" moraju da ćute. A građani neka laju na zvezde...

 

I. Milanović

 

U beogradskoj opštini Voždovac na vlasti je Srpska napredna stranka i ovde se odlično vidi njena navodna borba protiv kriminala i korupcije. Predsednik opštine je, bar formalno, dr. Dragan Vukanić, ali sve konce vuče član veća u stalnom radnom odnosu Aleksandar Savić, čovek od izuzetnog poverenja Nebojše Stefanovića, predsednika Skupštine Srbije.

  O svim nezakonitostima koja se dešavaju na ovoj opštini obavešten je i sam vrh naprednjaka, ali niko ništa ne preduzima.

Tako je 23. maja 2013. izvesna T. Stević primila dopis adresiran na predsednika SNS-a Aleksandra Vučića koji mu je  u ime građana uputio Mirko Nović. U njemu se, između ostalog, navodi kako su nezadovoljni članovi stranke obavili razgovor sa Aleksandrom Markovićem, još jednim koji prima platu na Voždovcu iako je zaposlen na drugom mestu, a koji ih je kao nadležan u centrali SNS-a upozorio da su oni "vojnici stranke i kao takvi dužni da sprovode stavove sa višeg nivoa, a kome se ne sviđa može da ide, jer stranci se niko ne sme protiviti". Prevedeno na srpski ovo je značilo da građani, članovi SNS-a, moraju da prestanu da ukazuju na lopovluke čelnika.

  Pomenuti Nović je još i ranije ukazivao na nepravilnosti na Voždovcu. Dana 14. maja 2013. on republičkoj Vladi predaje pismo za Aleksandra Vučića (zavedeno pod brojem 04-362-4621)u kome nabraja mnogobrojne lopovluke opštinskih čelnika. Tada navodi: "...Višestruko se uvećavaju troškovi na svemu i svačemu što se radi i ne radi. To čine tako što poslove poveravaju poznatim izvođačima i rodbini, koji će im preplaćeni deo novca vratiti."

  Izgradnja i sanacija igrališta za boćanje na Banjici koštala je 4.452.676 dinara, sanacija terena "Ljolja" 3.743.845 dinara, a održavanje igrališta "Crnotravska" 519.636 dinara. Za 600 kvadratnih metara sportske sale u školi u Jajincima dato je 28.958.290,80 dinara, dodatni radovi za nešto nenavedeno koštali su 899.377 dinara, dok je nadzor za sanaciju nekog dvorišta odneo 97.000 dinara.

U Pinosavi je za hidroizolaciju zgrade mesne zajednice potrošeno 465.800 dinara, a zgrada još uvek prokišnjava na dva mesta. Za asfaltiranje prilaza ondašnjoj osnovnoj školi plaćeno je čak 647.584 dinara iako se radi o površini od svega 170 kvadratna metra. Košenje ambrozije koje nikada nije obavljeno koštalo je 1.864.281,70 dinara, a građani negiraju i da su uređeni ulazi u zgrade, za šta je izdvojeno 4.707.952 dinara.

  Sportsku salu u dvorištu osnovne škole "Vasa Čarapić" napravio je privatnik bez ikakve dozvole, pa on sada istu koristi u poslepodnevnim i večernjim časovima, kao i tokom vikenda i đačkih raspusta. Predsednik opštine dr. Vukanić je zgradu u Bože Jankovića 14, površine 949 metara kvadratnih, dao na korišćenje Visokoj školi strukovnih studija za projektni menadžment i to na neograničeni rok i bez nadoknade. Opština zato godišnje gubi najmanje 6,5 miliona dinara, ali je zato jedan visoki funkcioner SNS-a zbog ovog posla dobio stan.

  Stanovnici Voždovca su mimo svoje volje i partijske pripadnosti finansirali kampanju SNS-a u Srbobranu, jer su iz opštinskog budžeta plaćeni troškovi kol centra, kao i boravak stranačkih aktivista u ovom vojvođanskom mestu. Sve je pokriveno fakturom za prevoz koja iznosi 480.000 dinara. Nebojša Gavrilović je, pozivajući se na prijateljstvo i kumstvo sa funkcionerima, reketirao privatnog autoprevoznika za potrebe troškova predizborne kampanje u Kovinu. Kada se taj čovek požalio na Opštinskom odboru SNS-a pojedini naprednjaci su hteli da ga tuku.

  Nović u svom pismu Vučiću navodi i ovo: "Poseban vid kriminala je fiktivno zapošljavanje stranačkih kadrova po nalogu GO SNS Beograd. Svi tvrde da ih je bilo mnogo, ali ja lično znam da su to bili gospoda Simonović i Milićko, a sada u našoj opštini prima platu predsednik odborničke grupe SNS GO Zemun i Aleksandar Marković iz GO SNS Beograd."

  Novac potrošen na plate ovih funkcionera bio bi dovoljan da se u MZ Pinosava, na primer, reše svi problemi za narednih 20 godina. Samo od polugodišnje bruto plate Markovića moglo bi da bude plaćeno postavljanje parketa u sali za fizičko lokalne osnovne škole, pa bi deca opet mogla da vežbaju.

  Predsednik GO Voždovac ne dozvoljava uvid u dokumentaciju o dodeli šest miliona dinara pomoći u građevinskom materijalu nabavljenoj u stovarištu u Jajincima, zabranio je i da se SO Voždovac dostavi završni račun opštine i finansijski izveštaj SC "Šumice", jer bi se pokazalo da su gubici na desetine miliona i da se novac nenamenski trošio. Ne dozvoljava se ni uvid u davanja za socijalnu i materijalnu pomoć, navodi odbornik Tomislav Marković u svom pismenom obraćanju od 11. juna 2013. Savetu za borbu protiv korupcije.

  U istom dopisu odbornik Marković od Saveta traži da pribavi informacije  o završnom računu za mesnu zajednicu Jajinci za 2010, 2011. i 2012. godinu i da proveri zašto finansijski načelnik opštine Dragović ne odgovara na dopis upućen mu tri meseca ranije.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane