https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

 

RTV Svetac

 

Inventar televizija

 

Nova šema na našim televizijama može se svesti pod jednu reč -pretumbacija. Informativne emisije (TV Dnevnici i Vesti) ostali su isti  - tv bilteni vladinog kabineta. Njima su se pridružile dve antinovinarske tok-emisije „Stav Srbije" i „Teška reč". Dobri naslovi ali lažna poruka. Niti je to stav (gladne)Srbije, niti  se može čuti teška, već samo laka, podrepaška reč. Uzaludan trud. Odgovor gledalaca je -gledanost O% ! A gde su gledaoci, tu sam i ja. Samo zbog njih, napravio sam  inventar televizijskog programa…

B 92 - Kao hit, ova televizija je na opšte iznenađenje u svoj program uvrstila tursku seriju „Sulejman Veličanstveni" (već se prikazivala na Prvoj TV) i to ono što su gledaoci već gledali. Učinak je- promašaj. Najavljena je i nova, opet turska serija, koja se kao i uvek kod nas reklamira kao najbolja, najgledanija itd... Ubacivanje turskih serija deluje kao protivprirodna blud. Mnogo bolji i mudriji potez je što su u svoj program ubacili mini-šou „24 minuta". Ovo se već može smatrati kao pogodak.

Happy TV -  Prvo su pazarili nakaradnu emisiju „Menjam ženu" (ranije bila na Pinku) a onda su „osvežili" program lošom imitacijom „Domaćine, oženi se" lansirajući svoju brljotinu pod nazivom „Provodažije". I lokalne televizije bi to bolje odradile. Mršavo ko penzioni fond. Happy očigledno najviše računa na još jednu pobegulju sa Pinka „Nemoguća misija" a ista ekipa sprema da nas usreći samoukim komičarima. Tu je i nova turska serija (zašto nisam iznenađen?).

No i pored sveg „krečenja" glavni aduti ove televizije i dalje će biti emisije „Ćirilica","Goli život", „Granica" . Za pohvalu je svakako emisija „Revolucija". Smelo, hrabro, duhovito i drčno, baš kako i dolikuje mladosti. Čudi me kako ovu emisiju i njenog autora do sada nisu „maznuli" B 92  ili TV Prva ?

Studio B - Aleksandar Timofejev je bio uporan da od ove nekada ultra zvučne i slikovite televizije napravi 100% gradsku tv kuću. I na kraju je uspeo. Danak je morao platiti „gradonačelniku koji voli da se slika čim izađe iz kabineta". Zauzvrat, izgurao je -Beograd 24 sata dnevno. To je okosnica programske šeme koja je ukrašena kultnim emisijama „Nivo 23" i „Agape". A tu je i duhovito/bezobziran voditelj Sarapa koji može, kad hoće i ako hoće, gotovo svakog gosta „da prevesla". A kad naleti na rečitijeg od sebe - mudro se povuče i sačeka sledeći dvoboj.
Prva TV - I dalje najbolja i najprofesionalnija televizija na našem medijskom nebu. Korak po korak iz sezone u sezonu napreduju. Uprkos naručenim rejtinzima, čak i ako su oni (polu)tačni oni su lideri na našem medijskom nebu. Njima se veruje jer su objektivni, osim što im je sport obojen crveno-belom bojom. I meni je žao „Zvezde" iako sam „partizanovac". Tužna slika.

RTS (I i II program) - Zar to još neko gleda?

     

 ....

Postanite  Zlatni sponzor „Rocky Stars Cluba" - najčitanije, najuticajnije i najprepričavanije

RTV//muzičke strane u Srbiji i dijaspori! Ko tu nije bio, nije ni postojao!

……

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane