Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Reagovanje

Reagovanje

 

Kuda vode zarðale šine Železnica Srbije?

 

Ciganski dil sa trojanskim konjem

 

U Železnici Srbije veæinu zaposlenih èine èasni i pošteni ljudi koji se svim silama trude da saèuvaju ovo preduzeæe i živote putnika. O svemu šta se dogaða u ovom velikom sistemu, redakciji Tabloida piše grupa nezadovoljnih radnika, upozoravajuæi da pljaèka koja se još uvek sprovodi može da dovede do teških posledica.

 

...

 

Krajem decembra prošle godine, konaèno su se dogodile kadrovske promene i u našoj firmi. Posle èetvorogodišnjeg nerada i nijedne zapoèete investicije gospodina Milovana Markoviæa iz DS-a, oèekivalo se kvalitetno kadrovsko rešenje SNS-a i konaèno pokretanje investicionog ciklusa, potpuno dotrajale infrastrukture. Ali, nažalost, dogodio nam se Sima (Dragoljub Simonoviæ) i umesto najavljivanog prosperiteta, kreæe potpuni kadrovski haos i konaèno uništenje posrnule firme. Sima, zvani i Sima Ciganin, dovlaèi preko sedamdeset svojih prijatelja, stranaèkih kolega i raznoraznih protuva, bez adekvatne školske spreme, sa kupljenim diplomama raznih jeftinih menadžmenata. Kvalitetne i struène kadrove koje Sima smenjuje pod izgovorom da su nesposobni i korumpirani..

Dragan Grujiæ, bivši direktor direkcije za prevoz (najstruèniji saobraæajni inženjer, sa licencom, teènim znanjem engleskog jezika, i izuzetnim ljudskim osobinama), biva smenjen, a na njegovo mesto dolazi Negoslav Teofiloviæ, Simin komšija iz Vrèina, (polupismeni neradnik i hohštapler, ali sa džiberskim fazonima groèanske štrafte, Grujiæu nije ni do èlanaka). Grujiæ daje otkaz krajem septembra i poèinje da radi u meðunarodnoj firmi "Kargo" Slovenija Hrvatska Srbija.

Predrag Neškoviæ, bivši direktor Sektora za ETP (jedan od najboljih signalnih inženjera u Srbiji, sa licencom, teènim znanjem engleskog jezika i neverovatnom energijom za zaštitu interesa Železnice i sektora za ETP), biva smenjen i postavljen na pripravnièko radno mesto u Topèideru. Naime, mnoge poslove na investicijama, tipa rekonstrukcija pruge Golubinci - Stara Pazova, ugradnja putnih prelaza, po njegovom nareðenju radili su radnici Sektora za ETP, a ne privatne firme, èime je ušteðeno više desetina miliona dinara, ali za te novce su bili uskraæene raznc firme, koje sem želje da uzmu pare, nemaju struène kadrove za izvoðenje ovih poslova. Tako se stièu moæni neprijatelji. Neškoviæ daje otkaz i odmah poèinje da radi u meðunarodnoj firmu  "AZD".

Naravno da u Železnicama još ima struènih i normalnih direktora (Jankoviæ, Æapin, Koviæ, Radoviæ) koji pokušavaju da zaustave Simino kadrovsko divljanje, ali za sada neuspešno.

Na mesto smenjenog Neškoviæa, Sima postavlja do sada najgore kadrovsko rešenje, Sašu Jokiæa (Crnogorac, roðen u Plavu, završio višu školu u Raškoj i neki fakultet u Èaèku, sa svega sedam godina staža na Železnici). Nikada se nije desilo da energetièar, sa tako malo staža, bude direktor sektora za ETP, èime je direktno ugrožena bezbednost saobraæaja..

Postavljanju ovog polupismenog Crnogorca, sa vokabularom od stotinak reèi, aktivno je pomagao Simin trojanski sindikalni konj Perica Ðorðeviæ, koji ima specijalni zadatak. Naime, za ovog bolesnog i nepismenog lika, koji je takoðe uspeo da kupi diploma u Èaèku, vezane su mnoge kriminalne radnje. Za vreme DS-a bio je desna ruka Milanu Cvejiæu, Ðilasovoj udarnoj pesnici na Železnici.

 Maksimoviæ i pored otvorenog protivljenja Neškoviæa postavlja Pericu Ðorðeviæa na mesto šefa OC-a u Požarevcu, iako je predsednik sindikata i èlan upravnog odbora, što je prosto neverovatno i ima elemenata više kriviènih dela. Perica sa radnim mestom u Požarevcu, gde nikada nije otišao, konkuriše za rešavanje stambenog pitanja u Beogradu, što je potpuno nezakonito, i dobija stan od 85 kvadrata.

Sima rešen da uništi sve institucije ulazi u rat sa sindikatima i bira svog trojanskog konja Pericu da potpiše izmene kolektivnog ugovora i drastièno smanji prava radnika i potpuno marginalizuje uticaj. Perica stalno drži sastanke po èvorovima. Preti i obeæava pozivajuæi se na moæ velikog Sime i nekog funkcionera iz ministarstva Rafailoviæa.

Perica aktivno sa Jokiæem uèestvuje u hajki na Neškoviæa i na sve inženjere koji su saraðivali sa njim. Smenjuju se inženjeri, koji su postavljeni pre samo dva meseca, sa obrazloženjem da su korumpirani Neškoviæevi ljudi, iako su prošli sve bezbednosne kontrole prilikom postavljenja. Oèigledno je da Jokiæ  kreæe u uništavanje Sektora èime otvara moguænost upliva privatnih firmi, koje treba da preuzmu održavanje elektrotehnièkih sistema i ureðaja, što mu je postavljeno kao osnovni zadatak.

Takozvane mere štednje imaju pozitivan efekat na par meseci, ali izuzetno štetan na duže staze, jer su sve nabavke zaustavljene i njihova realizacija je ispod pet odsto za ovu godinu. Stanje infrastrukture je katastrofalno, jer da postoji iole ozbiljne kontrole više od 70 odsto naših pruga bi moralo biti iskljuèeno iz saobraæaja. Kupuju se gluposti, ali ne pragovi i skretnice, pa vozovi stalno ispadaju i pravo je èudo što nije došlo do veæih nesreæa i gubitka ljudskih života.

Zabrinjavajuæe je i ponašanje SNS-a, stranke kojoj su puna usta Evropske unije i njenih standarda, da ne menja nesposobne, nestruène i prljave radikalske kadrove (Dragoljub Simonoviæ je, ipak, na nivou pregledaèa kola, bez obzira na kupljenu diplomu neke improvizacije od škole u Sopotu). Šteta je veæ sada ogromna, a za neko vreme biæe i nenadoknadiva  

 

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane