Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pla}enici

 

Plaćenici

 

Koliko vlada SAD plaća bivše "otporaše" da za njen račun izvode pobune u zemljama širom sveta

 

Zeleni dolari, narandžaste revolucije

 

Samozvani borci za slobodu i demokratiju Srđan Popović i Slobodan Homen, koji još uvek aktivno deluju u okviru pokreta Otpor! Nalaze se na platnim spiskovima američkih vlasti, zbog čega svoju profesionalnu revolucionarnu karijeru koriste kako bi svrgli režime koji nisu po volji Bele kuće. Ovo proizilazi iz nedavno objavljene korespodencije navodno nevladine firme Stratfor, iza koje stoji kapital najvećih finansijskih institucija bliskih američkoj administraciji, a koju je objavio Wikileaks-a

 

Mersiha Hadžić

 

Occupy.com istraga otkriva da su Srđan Popović i Otpor,  izdanak CANVAS-a (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies - Centar za primenjenu nenasilnu akciju i strategije), istovremeno održavali bliske veze sa globalno prisutnom finansijskom ustanovom iz Amerike, Goldman Sax-om, i privatnom obaveštajnom firmom Stratfor (Strateško prognoziranje), kao i sa američkom vladom. Popovićeva supruga takođe je radila za Stratfor godinu dana, a uterivanje demokratije Srbiji i drugim državama Istočne Evrope pažljivo je pratila i američka vladina organizacija USAID, koja je zadužena za nadzor i finansiranje "nezavisnih" medija.

Ova otkrića proizilaze iz hiljadu novih mejlova koje je objavio Wikileaks. Imejl poruke otkrivaju da je Popović blisko sarađivao sa Stratforom , privatnom firmom iz Ostina, Teksas, koja okuplja inteligenciju na proceni geopolitičkih događaja i aktivnosti za klijente u rasponu od Američkog institut za naftu i Archer Daniels Midland, pa do Dow Chemical, Duke Energy, Northrop Grumman, Intel i Coca-Cola.

Iz elektronske pošte pod nazivom "SR501" proizilazi da je Popović prvi put prišao Stratforu u 2007. da održi predavanje u prostorijama firme o događajima u istočnoj Evropi, tvrdi Stratfor izvor koji je tražio da ostane neimenovan.

U jednom od mejlova Popović je prosledio informacije o aktivistima povređenim ili ubijenim od snaga bahrejinske vlade koje naoružavaju SAD, dobijenih iz bahreinskog Centra za ljudska prava tokom pokušaja obaranja režima na protestima u jesen 2011. Popović je takođe napisao plan za Stratfor o tome kako da svrgnu sada pokojnog predsednika Venecuele Huga Čaveza u septembru 2010 .

Popović donosi informacije za Stratfor o aktivističkim akcijama u zemljama širom sveta, počev od Filipina, Libije, Tunisa, Vijetnama, Irana, Azerbejdžana, Egipta, Tibeta, Zimbabvea, Poljske i Belorusije, Gruzije, Bahreina, Venecuele i Malezije. Često, otkrivaju elektronske poruke, Popović je prosleđivao informacije Stratforu bez saglasnosti aktivista i verovatno da  oni o tome nikada neće saznati.

Tokom Arapskog proleća u Egiptu u januaru 2011, Popović je dobio poziv za intervju na CNN-u. Prvi od kojih je tražio savet u vezi ovog nastupa bili su zaposleni Stratfora, koji mu daju listu sa pet tema za razgovor.

Stratfor smatra da je najvažnija vrednost Popovića za firmu njegov ogroman niz aktivističkih kontakata širom sveta. "Podsećamo da je glavna korist u ovom kontaktu njegova sposobnost da nas poveže sa siledžijama širom sveta sa kojima je u kontaktu". Njegova sposobnost da raspozna situaciju na terenu može biti ograničena, on uglavnom ima inicijalni kontakt sa izvršiocima i onda ih pušta da sve urade na svoju ruku", napisao je u maju 2010. bivši analitičar Stratfora za Evroaziju Marko Papić.

 "On zbog sebe ima informacije koje mogu biti korisne s vremena na vreme. Ali, ideja je da okupi mrežu kontakata kroz CANVAS koje tada možete kontaktirati samostalno."

Popović je tako dobro primljen u Stratforu da je čak uspeo svojoj ženi Marijah da obezbedi posao u istoj firmi. Radila je godinu dana, od marta 2010 do marta 2011, kao obaveštajni analitičar u Stratforu. Drugi kandidat za taj posao, Jelena Tančić, takođe je radila za CANVAS.

"Momak CANVAS-a (Popović) je prijatelj / izvor (za Stratfor), i preporučuje nam gospođicu", napisao je potpredsednik Stratfora ze analize Scott Stewart u martu 2010. u jednom mejlu, izostavljajući da su se njih dvoje (Popović i Marijah) zabavljali u to vreme. Na njihovo venčanje u Srbiji bili su kasnije pozvani brojni saradnici Stratfora.

Stratforu je Popović bio ne samo izvor za obaveštajne informacije o globalnim revolucionarnim i aktivističkim pokretima, već i kao neko ko, ako je potrebno, može da pomogne svrgavanju lidera zemalja koji nisu u skladu sa američkim geopolitičkim i finansijskim interesima. On je za Stratfor toliko koristan da mu je firma dala sredstva, odnosno "legitimne izvore koje koristimo sve vreme kao preduzeće" tvrdi Papić .

U junu 2011.  Papić u mejlu  Popovića oslovljava kao "velikim prijateljem" i opisuje ga kao "srpskog aktivistu koji putuje svetom radi podsticanja revolucija."

"Oni ... u osnovi idu širom sveta i pokušavaju da sruše diktatore i autokratske vlade (koje nisu po volji Amerike)", tvrdi Papić u jednom mejlu. Odgovarajući na nastavak tog mejla, on piše: "Oni samo idu i postave ćeliju u zemlji i pokušavaju da obore vladu. Kada se pravilno koriste, moćniji su od nosača aviona".

Jedan mejl iz marta 2010. koji je Stewart uputio potpredsedniku Stratfora za obaveštajne poslove Fredu Bartonu otkriva da CANVAS "pokušava da sruši Čavesa". Na to se nadovezuje Papić tvrdnjom:

"...Ako se dobro sećam, zbog osetljivosti koristimo posebnu komunikaciju da ga (Popovića) kontaktiramo u vezi Venecuele, koristeći jednu revolucionarnu NVO kao izvor, s obzirom da imamo klijente koji posluju u toj zemlji".

Jedan od glavnih saveznika CANVAS-a je Muneer Satter, bivši izvršni direktor Goldman Sax-a koji je otišao sa tog položaja u junu 2012. i sada poseduje Satter Investment Management LLC.  Direktor Stratforda, Shea Morenz, radila je deset godina za Goldman Sax. Ova finansijska kompanija je obilno finansirala kako američku Republikansku partiju, tako isto i izbornu kampanju sadašnjeg američkog predsednika, demokrate Baraka Huseina Obame. Goldman Sax je najveći krivac i za sadašnju ekonomsku krizu u svetu.

Da bi razumeli kako je Popović došao da pomaže Stratforu u njegovim naporima za prikupljanje obaveštajnih podataka, od ključne je važnosti da se kritički ispitaju Otpor! i CANVAS. Detaljno ispitivanje pokazuje da je Popović bio prirodan izbor da bude doušnik, tvrdi Occupy.com.

"...U principu Srbija je bila otvorena operacija, finansirana od američkog Kongresa sa oko 10 miliona dolara za fiskalnu 1999. i 31 milion dolara za 2000. Neki Amerikanci koji su uključeni u borbu protiv Miloševića tvrde da su svesni aktivnosti službe CIA na obodima kampanje, ali postoji nesigurnost u vezi toga šta Agencija zapravo hoće", objasnio je 2000. članak u Washington Postu.

Otpor! je bio toliko uspešan da je poslat i u Ukrajinu da pomogne svrgavanje režima 2004. koristeći šablon primenjen prvobitno u Srbiji. Vlada SAD je za ovo platila Popoviću 65 miliona dolara u gotovini, tvrdi Occupy.com posle analize dokumentacije koju je objavio Wikileaks.

U intervjuu preko Skype-a, jedan od osnivača Otpora!, koji su napustio pokret i želeo da ostane anoniman, reko je u vezi Wikileaks mejlova kako je zapanjen saznanjem da je Popović iznosio informacije trećoj strani bez prethodnog pristanka aktivista.

I sam Popović priznaje u jednom intervjuu kako je "revolucija" njegov posao. Sada je ponovo u Ukrajini, u pokušaju da ondašnji narod "usreći" nametanjem "demokratije". Koliko je desetina miliona dolara ili evra dobio za ovaj posao, biće poznato kada Wikileaks narednih godina objavi tajne depeše od danas. Pored Popovića, kao profesionalnog revolucionara koji za život zarađuje organizovanjem pobuna za potrebe američke administracije, srpska NVO "99 posto" identifikuje još i Slobodana Homena.

 

A 1.

 

Demokratska špijunaža u korist SAD

 

Izvorno američki, a danas internacionalni pokret Occupy nastao je u Njujorku septembra 2011. kao izraz želje običnih građana da promene političko-bankarski establišment koji u svojim kandžama drži sve narode sveta. Slogan pokreta je "Mi smo 99 odsto" iz čega je proistekao naziv i srpskog ogranka ove građanske inicijative.

Posle dve nedelje okupljanja u bankarskom centru Njujorka demonstranti pokreta Occupy su 1. oktobra 2011. krenuli u protestnu šetnju koju je američka policija nasilno prekinula i uhapsila 700 ljudi. Tokom sudskog postupka koji su uhapšeni pokrenuli 4. oktobra 2011, a koji se završio juna 2012. utvrđeno je da je policija krivac za incidente, a ne nenasilni demonstranti.

Nasuprot ovog pokreta, koji ne finansira ni jedna državna institucija, stoji Otpor! čiji današnji glavni protagonisti Srđan Popović i Slobodan Homen dobijaju milionsku apanažu od američkih vlasti. Zbog toga ne treba da čudi što se njih dvojica angažuju u obaranju demokratski izabranih lidera koji nisu po volji Bele kuće (Venecuela, Ukrajina i slično), dok u slučaju autokratskih režima pod pokroviteljstvom SAD (slučaj Bahreina) špijuniraju same pokrete koji se bore za demokratske promene.

Kako proizilazi iz mejlova koje je objavio Wikileaks, a obradio Occupy, otporaši su deo  subverzivnih organizacija  finansirane mreže od Sjedinjenih Država, koje služe za disciplinovanje režima koji samo i pomisle da se suprotstave interesima Bele kuće i bankarskih krugova oko nje.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane