https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pismo zaposlenih u KBC Zemun

Pismo zaposlenih u KBC Zemun

 

Još jedan primer kako je Dragan Đilas silom sprovodio "investicije" u kliničko bolničkim centrima u Beogradu

 

Niko nema što Srbin imade

 

U KBC Zemun -Beograd već  dve godine  uvode kompjuterski program pod nazivom ''Oracle'', koji nam je nametnuo  grad, tj. bivši gradonačelnik grada Beograda, Dragan Đilas.                                                                             

 Radi se o informacionom sistemu,  koji košta preko pedeset miliona dinara, a zemunska bolnica ga je dobila pod nazivom  ''pilot projekat''. Nuđeno je i drugim zdravstvenim ustanovana, čiji je osnivač grad Beograd, ali samo gospodin Dragoš (dr. Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun, prim. red) je pristao, jer nije mogao da kaže  '' ne " onom koji ga je postavio, a sve zarad fotelje.  Program  "Oracle" je imao i svoj razvojni put. prvo ga je kupio grad, zatim je isti prosledio sekretarijatu za zdravstvo, pa je tu umešano i gradsko stambeno preduzeće kao i već ojađeno javno preduzeće GSP. Princip je bukvalno isti kao i za zloglasni Bus plus sistem naplate gradskog prevoza.

     Naime, zaposlene  radnike zemunske bolnice , slali su na takozvanu obuku za rad u "Oracle" programu, čitavih godinu dana, da bi opravdali sredstva koja su , najblaže rečeno bačena, dok za tekući posao niko nije brinuo. Suština je u pitanju, ko ima koristi od ovog informacionog sistema. Mi provereno nemamo, a, očigledno je da vlasnik,  kao i njihovi menadžeri, jedini imaju materijalnu korist, dok naš Centar propada.

Važno je naglasiti da apsolutno ni jedna viša instanca, poput Ministarstva zdravlja, Gradskog zavoda za javno zdravlje, Filijale za grad Beograd, RFZZO, Institut Batut i drugi, ne želi (i ne trebaju im!) izveštaje iz "Oracle" baze, jer jednostavno podaci nisu i nikada neće biti valjani. Vi nemate mogućnost da izvučete izveštaj o PDV, da unosite precizne podatke iz bolničke Apoteke, itd., te je zaključeno da je program kao stvoren za malverzacije. Takođe želimo da naglasimo da od 1. Januara 2014. godine, već osiromašeno zdravstvo, mora da plaća održavanje pomenutog programa koji nije ni malo jeftin ali je totalno beskoristan.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane