Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

Uvodnik

 

(Pr)osudite sami

 

Generalisimus

 

Milovan Brkić

 

Ko vlada Srbijom, pita me kolega iz Berlina. Mrak, odgovaram mu, a on vrti glavom, nije mu jasno. Navodim slučaj potpredsednika srpske vlade, Vučića. Mediji su javili da se on, navodno, žestoko naljutio, udarivši nogom u vrata, kada su, navodno, predstavnici Kontrole letenja od njega tražili isplatu trinaeste plate. A on, Vučić, pun brige za radne ljude i građane, i odlučan da brani budžet Srbije, ni da čuje.

Odmah potom, sve novine, kao hor pasa, veličaju potez potpredsednika Vlade Srbije. Kako je to odlučan čovek, kliču.

U četvrtak, 26. decembra, u jutarnjem programu RTS-a, gostovao je novinar Politike Aleksandar Apostolovski. Dizao je prvo u nebesa pokojnog Tijanića, a onda, na sva usta, hvalio udaranje nogom u vrata Aleksandra Vučića. Ne mogu da se troše pare iz budžeta za platu, podržava ga Politikino piskaralo.

Dan ranije, državna novinska  agencija Tanjug objavila je saopštenje Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA). Kontrola letenja demantovala je napise objavljene na pojedinim internet portalima da je od predstavnika Vlade Srbije tražila saglasnost za isplatu trinaeste plate.

„To je još jedna od neistina koja se u poslednje vreme plasira u javnost o našoj kompaniji", navodi se u saopštenju SMATSA, dostavljenom Tanjugu. SMATSA podseća da od osnivanja posluje pozitivno, da nije javno preduzeće, niti agencija Vlade, kao i da nije budžetski korisnik.

„Po raznim osnovama SMATSA u budžet Republike Srbije svake godine uplaćuje oko 20 miliona evra", navodi se u saopštenju i dodaje da se finansira naplatom usluga preleta putničkih aviona od stranih i domaćih aviokompanija.

Kako se dodaje, „o eventualnoj isplati trinaeste plate, kao i o svim ostalim pitanjima od značaja za poslovanje SMATSA, odluke donose organi upravljanja imenovani od strane osnivača - Vlade Republike Srbije i Vlade Crne Gore, u skladu sa domaćim propisima i međunarodnim principima poslovanja, usvojenim u formi zakona od strane skupština obe države".

Ovaj demanti nije niko objavio. Vučićeva se ne poriče!

Ali, zar istina zanima pse koji rade na RTS-u, Politici i listovima koji se na najmizerniji način dodvaraju Vučiću?

Došli smo do stanja opšteg ludila.

Aleksandar Vučić više i ne mora da se obraća javnosti. Umesto njega to čine ''izvori bliski Vladi Srbije". Novine poput Informera, Politike, Blica, skoro svi mediji u Srbiji svakodnevno, pozivajući se na ''izvore bliske Vladi Srbije'', najavljuju Vučićeve misije, obračune u stranci, sa tajkunima, a da pritom Vučić ne mora ni da pusti glasa od sebe. On vlada iz senke, iz mraka. On je Generalisimus.

Posebno su odvratni programi RTS-a, PINK-a i TV B 92. Za očekivati je da i vremenska prognoza počinje rečima: "...Kako smo saznali u kabinetu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, njegovom energičnom intervencijom, u Srbiji će danas doći do poboljšanja vremenskih prilika. On je oštro zapretio Bogovima što su doneli led i mraz nad Srbijom, i posle njegovog reagovanja došlo je do otopljavanja...''.

U uređenim državama političari na državnim funkcijama strogo vode računa o svakoj izgovorenoj reči. Lakoća kojom nas pretnjama obasipa potpredsednik Vlade Srbije pritiska duše građana. Treba izdržati to nasilje.

Možda se neko smeje zlodelima severnokorejskog diktatora Kim Džong Una, ali meni naša RTS sve više liči na te-ve programe u Pjong Jangu.

Generalisimusi su svuda isti.

 

 

 

 

 

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane