Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

 

Direktori zdravstvenih ustanova u Novom Sadu i Sremskoj Kamenici i dalje pljačkaju

 

Proslava kod Don Ninoslava

 

U senci jednog dobro plaćenog lekarskog seminara, među onim retkim vrednim i poštenim novosadskim lekarima, čule su se i neke nove priče o pljačkama i korupciji vodećih zdravstvenih

 

Arpad Nađ

 

Na zidanju petog sprata Instituta za kardiovaskularne bolesti (IKVB) u Sremskoj Kamenici,  nesmenjiva direktorka ove ustanove, Nada Čemerlić Adžić, utajila je ogromne pare koje je danas teško i sabrati jer je investicija" tekla netransparentno. Takođe je otela dobar deo novca i na "transakcijama", zapravo, višestruko plaćenim aparatima (na primer, CT 2,5 miliona evra umesto 700.000!). Na svemu je zarađivala, pa čak i na ugrađivanju venecijanskog stakla i kobaltnih pločica!

Nedavno je učestvovala na jednom predavanju u programu koji je nazvan "Bolnica protiv korupcije", što je vrhunska sprdnja s obzirom da je ona doajen korupcije u vojvođanskom zdravstvu. Ova predavanja su bila plaćena - svako sa najmanje 500 evra, i to od farmaceutskih kompanija. Ali, to je tek bio sitan bakšiš u odnosu na ono što je "ispod stola" isplaćivano! Dr Nada Čemerlić Adžić je  i glavni istraživač u izmišljenim projektima pokrajinskog sekretarijata za nauku i zdravstvo, kao i glavni istraživač u svim studijama ispitivanja lekova na in Institutu! Stalno je na putovanjima. Sve joj to donosi barem par stotina hiljada evra.

Program seminara je sledeći. Direktor seminara je  dr Debeljački, čovek koji je sinonim za korupciju na IKVB. Trgovao sa pejsmejkerima koje je u teškim vremenima sa kolegama sa patologije skidao  sa umrlih pacijenata i prodavao ih nevoljnicima. Ogromne pare uzima svakodnevno od pacijenata sa svojom dobro umreženom grupom lekara. Inače ozbiljne pare je uzeo i od počivšeg Bate Buturovića kome je armirao krvne sudove stentovima i koji je zahvaljujući tome i umro. Za neverovati je, ali, dr Debeljački je i ozbiljan trgovac kradenim kolima…Moderator ovih predavanja bio je Dr Živojin Jonjev, bivši vojni dezerter, koji sa Kućom zdravlja iz Subotice, ali i sa nekim kardiolozima, kao i sa bivšom sekretaricom Don Ninoslava Radovanovića,  ima "crnu liniju" sa uzimanjem para za operacije.

Pacijenti se nakon operacije bude i traže pare da im vrati natrag. Na Institutu mu rade i žena i dve "dežurne"  švalerke, inače medicinske sestre koje su udate i od kojih je jedna ozbiljno obolela zbog ljubomore, a drugoj  koja je bezobzirnija, otplaćuje stambeni kredit.  Videolink na ovom predavanju je uspostavljen  iz Švajcarske sa eminentnim predavačem i doajenom srpske medicinske korupcije, poznatim još od vremena dr Medenice, akademikom Srpske akademije nauka, Ninoslavom Radovanovićem, koji je ukazao na istorijske, tehnološke, psihološke i bezbedonosne aspekte za razvoj uspešne korupcije.

Bila je pozvana i ministarka zdravlja Sarmica (nadimak koji je dobila među lekarima u Novom Sadu) Slavica Đukić Dejanović, ali je ona bila zauzeta dilovanjem portugalskog vina i brojanjem ukradenog novca koji su odradile firme njenog supruga.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane