Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Vojvodina

Vojvodina

 

Novosadski Univerzitet: plate žutih profesora mere se hiljadama evra

 

Mlada iz Novoga Sada

 

Ko su najbogatiji prosvetni radnici u pokrajinskom visokoškolstvu, zašto bivši gradonačelnik Igor Pavličić još nije odgovarao za "stambenu aferu", od koga je dr Dragoslav Petrović tri puta dobio batine i za kome bi  Bojan Pajtić bio dobra mlada u slučaju legalizacije gej brakova?

 

A. Nađ

 

Ovih dana do javnosti je dospela informacija o neverovatnim platama nekih naših uvaženih profesora na Medicinskom, Pravnom  i drugim fakultetima Novosadskog Univerziteta  koji su postavljeni tu od strane Demokratske stranke. Grupu bogataša na račun države predvodi  Dekan novosadskog Pravnog fakulteta Ranko Keča, koji prima čak 5.600 evra mesečno mada nije jedini prosvetni radnik sa enormnom zaradom u ovoj osiromašenoj državi.

Za gospodina Keču nije čudo jer je on odobrio  reprizu izvođenja ''Zagrebačkog doktorata''  koji je odbranio Bojan Pajtić  (doktorat o naplati alimentaciji u itopolnim brakovima) koju je odbranio  maskirajući ga prevodom na Mađarski jezik. Gvido Vestervele je aplaudirao poželevši da mu Bojan Pajtić  bude mlada iz Novoga Sada! Ovaj plagijat od doktorata  niko ne daje na uvid novinarima - ni dekan fakulteta  niti  sam Bojan Pajtić! O povezanosti profesora Pravnog Fakulteta, sudstva, advokata i njihovih klijenata, sve u okviru DS-a, ne treba ni govoriti: to je u ovom gradu umreženo mafijaško klupko.  Krivotvorene diplome  ovakvih profesora   poseduju danas mnogi moćni ljudi  u vlasti  Srbije.

Od univerzitetskih profesora, ubedljivo najviše zarađuje profesor  Kosta Josifidis (oko 7.000 evra)! On je prijavio da je prošle godine mesečno zarađivao oko 431.500 dinara kao član Saveta NBS,  2.000 evra kao profesor na Ekonomskom fakultetu u Subotici i Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, te od projekata na Ekonomskom. U istom periodu su mu isplaćene i 23 jednokratne nadoknade u ukupnoj vrednosti od oko 2.900.000 dinara, odnosno oko 240.000 mesečno.To dođe oko 5.800 evra mesečno za 2012. godinu.

Uz to prijavio je da ima tri  stana od  120 ,79 i 57 kvadrata, apartman od 24 kvadrata, kuću od 310 kvadrata i garažu, te vozilo Škoda Superb. Imućan je i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj  Dragoslav Petrović, siva eminencija vojvođanskog DS. On je prijavio da zarađuje 297.000 koje dobija od Vlade Vojvodine i  200.000 od Prirodno-matematičkog fakulteta,  kao nastavnik ili kroz autorske ugovore.

 Oni čak ni naučne projekte nigde ne spominje niti profesore sa kojima deli kajmak na ništavnosti onoga o čemu on kao ''naučnik'' razmišlja. Od imovine ima četiri  stana , dve kuće od 168 i 70 kvadrata, četiri vikendice u Kovilju (sve jedna pored druge obojene u žuto!) dve njive od ukupno 440 ari, a u vlasništvu ima i nekoliko građevinskih zemljišta!

Raste nezadovoljstvo u vojvođanskom DS-u  i zbog Dragoslava  Petrovića. Profesor Dragoslav Petrović uzrok je velikog nezadovoljstva u okvirima vojvođanskih demokrata. Čoveku koji vedri i oblači počeli su da se suprotstavljaju iole uticajniji kadrovi koji drže do integriteta, Petrović kadruje od Banovine i Univerziteta do marginalnih hotela, a na pitanje - koliko će još dugo voditi glavnu reč u vojvođanskom DS-u  nema  odgovor. Samo mislimo da to prevashodno zavisi od Pajtića koji mu se joć nije suprotstavio jer ga je  Petrović očigledno neččm jako bitnim  ucenio.

Dragoslav Petrović (1938) je već treći mandat na čelu pokrajinskog sekreterijata za nauku i tehnološki razvoj. Ujedno je potpredsednik Vlade Vojvodine i član Političkog saveta DS. Pre demokrata bio je u Reformistima Vojvodine. Dva puta je pretučen, ali do danas nije poznato, bar ne zvanično, ko ga je i zašto tukao.Novosadski i pokrajinski SUP  zbog toga što dovoljno poznaju Dragoslava Petrovića nisu se ni trudili da  to saznaju. Valjda i zato što triput i Bog pomaže!

Jedan od brojnih skandala je svakko i onaj vezan za bivšeg gradonačelnika Igora Pavličića. On se, po svemu sudeći, izvukao iz cele  priče sa svojih 12 stanova. Ovakva pljačka sa negativnom selekcijom kadrova skupo je koštala Vojvodinu, a  sve te kadrove lično  je Bojan Pajtić postavljao…

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane