Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Građevinsko preduzeće "Gemax" ponovo jaše po radnicima uz pomoć pravosuđa

 

Misli Đorđe da i ovo prođe

 

Klupko potraživanja u već godinama problematičnoj građevinskom preduzeću "Gemax", zamrsilo se još više. To je, izgleda, taktika vlasnika "Gemaxa", Đorđa Antelja koji je za direktora imenovao svoga sina Lenarda koji je za razliku od njega oslobođen krivične odgovornosti,  pa će nastaviti da sprovodi volju svoga oca. Naravno, na štetu zaposlenih. O tome kako je jedna stara pljačka napravila teren za novu, piše grupa zaposlenih radnika GP Gemax. Tabloid objavljuje njihov obraćanje javnosti bez skraćenja.

 

....

 

Obraćamo Vam se za pomoć, jer smatramo da predstavljate jedini necenzurisani i objektivni medij u Srbiji, koji se istinski zalaže za borbu protiv mafije, lopova i kriminala. Obzirom da ste već pisali o slučaju građevinskog preduzeća Gemax i Novih Rasadnika. Biće vam lakše da sagledate razmere pljačke koja se dogodila, a naročito one koja se tek sprema. Naime, vlasnika Gemaxa Đorđo Antelj je odlučio da zaokruži svoje poslovne poduhvate tako što je velike količine novca spremio na sigurno, a firmu namerava da uvede u stečaj.

Obzirom da u klasičnom stečaju ne bi mogao da kontroliše situaciju, primenio je već uhodan lopovski mehanizam - unapred pripremljeni plan reorganizacije. Po tom planu koji možete videti na sajtu APR, zaposlenima će ostati dužan milione na ime neisplaćenih zarada, poreza i doprinosa, jer mi zaposleni ne možemo dokazati ona potraživanje koja su nam isplaćivana na ruke.

Deo tih zarada firma je čak knjižila kao zajam, pa sada ispada da mi dugujemo firmi, a ne firma nama! Garancije koje su u UPPR navedene su netačne i služe samo da zamažu oči, u stvari su nenaplative (opterećene hipotekom, privremenim merama i sl.).

Još gore od zaposlenih će da prođu poverioci kojima firma za isporučenu robu I usluge nesporno duguje preko 11 miliona evra, a tu nisu uračunate desetine i stotine sudskih postupaka koje poverioci vode protiv Gemaxa, jer je gazda prestao da plaća obaveze čim je odlučio da će ugasiti firmu. Nespornim poveriocima firma je ponudila da se namire za devet godina. bez bilo kakve garancije, kamate ili devizne klauzule.

Kako je svakom jasno da za devet godina neće biti ni Gemaxa niti većine malih poverilaca, lukavo je ponuđena solucija da se poverioci odreknu 50% ili čak 75% svojih potraživanja u korist Gemaxa.

Ako bi pristali na otpis 75% potraživanja, Gemax bi profitirao preko osam miliona evra (to je jedan od glavnih razloga donošenja UPPR ). Otpuštanjem zaposlenih radnika bez isplate otpremnina kako je UPPR predviđeno, Gemax bi profitirao još skoro milion evra.

Osim toga, sve kamate i troškovi sudskih postupaka koje je Gemax svesno izbegavao i na sve moguće načine odugovlačio, pale bi na trošak tužilaca, a Gemax bi profitirao ogroman novac. Uz navedene, ali i brojne nenavedene koristi koje Gemax namerava da ostvari kroz usvajanje UPPR, tako nezaslužena il nezakonita dobit Gemaxa iznosila bi oko 10 miliona eura.

Za isti iznos će biti oštećeni savesni i radnici koji će ostati na ulici, država, ali i pošteni i korektni dobavljači koji za svoju robu i usluge nisu tražili sredstva obezbeđenja. Za većinu malih poverilaca to će značiti ključ u bravu. Za Đorđa Antelja ulog je velik, jer ako UPPR prođe njemu će ostati milioni koje je na vreme sklonio, a usled čega je Gemax i pao u nelikvidnost. Istovremeno će se zakloniti iza Rešenja Privrednog suda i tvrditi da sve radi po zakonu, a njegov sin Lenard će uz to mesečno naplaćivati 200.000 dinara kao nagradu za sprovođenje UPPR! Uzgred, Lenarda je imenovao za direktora jer je oslobođen krivične odgovornosti za malverzacije u privredi, dok on još čeka pravosnažnost rešenja za suđenje stečajnoj mafiji.

U slučaju da UPPR ne prođe, Antelji će u klasičnom stečaju morati da odgovore na mnoga nezgodna pitanja na koja se u UPPR ne postavljaju. Za nas zaposlene, kao i za poverioce bankrot Gemaxa nije ništa nepovoljniji, jer se u tom slučaju Antelj ništa ne pita jer postupak sprovodi sud, a imovina kojom raspolaže je veća nego dugovanja.

Zbog toga je Antelj napravio pakleni plan da kroz Privredni sud samo provuče UPPR, da se u istom danu stečaj otvori i zatvori, a sprovođenje plana da nadgledaju njegovi "stručnjaci".

Pouzdan partner o kojem ste već pisali je Zoran Đerković, koji je dobrim delom i osmislio ovu strategiju, a u pomoć Gemaxu su pritekli i već dokazani stručnjaci firme WM Equity Partners. To su isti oni majstori koji su prevarantima iz Slovenije (firma Modrijani iz Šimanovaca) sačinili UPPR kojim se poveriocima otima 80 % potraživanja. O tom slučaju i prevari sa povezanim pravnim licima su sve novine pisale, ali je na sudu prošlo, pa su stručnjaci postali traženi od novih prevaranata.

Model prevare je i u ovom slučaju veoma sličan: zaposleni su prinuđeni da prihvate UPPR pomoću pretnji da će biti među 200 otpuštenih kako to plan predviđa, odnosno lažnim obećanjima i ponudama ako se glasa za plan. Pod direktnim pritiscima, uplašeni od opasnosti gubitka radnog mesta, zaposleni su mimo svoje volje glasali za UPPR, nadajući se da takva prevara neće proći na sudu.

Teža situacija za Antelja je sa poveriocima, jer je njih teže prisiliti da prihvate po njih katastrofalan UPPR. U tom smislu su "prijateljski" nastrojenim poveriocima obećavali razne kombinacije i kompenzacije kroz raznovrsnu robu i opremu koju su na vreme sakrili i izbacili iz UPPR. Obzirom da im ni ta prevara nije do kraja uspela, "naštimovali" su iznose svojih dugovanja, a najviše poverilačkih procenata dodelili su svojim povezanim pravnim licima.

Trenutno vrše ubeđivanje neiskusnog privremenog stečajnog upravnika Miloša Maljevića koji je tek ove godine dobio licencu i kojem je ovo prvi ozbiljan slučaj. Glavni argument Antelju je pozivanje na veze sa predstavnicima najviših državnih organa, a najveća mora mu je da će javnost saznati za ovaj kriminalni plan pre nego što se na sudu usvoji.

Ročište u predmetu St- 139/2013 za odlučivanje o usvajanju ovog UPPR bilo je određeno za 27. decembar 2013., bez obzira što do tada brojni prigovori nisu ni razmotreni.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane