Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac: pi{e Rajko Roki Dvizac

RTV Svetac: piše Rajko Roki Dvizac

 

Oskudacija

 

 Ne okreći se, gledaj i hodaj pravo jer samo tako nećeš primetiti da je svuda oko nas – oskudacija. Stojiš pred semaforom,ispred tebe prolazi kolona luksuznih automobila ali ako se samo na tren okreneš, videćeš pored kontejnera kolonu gladnih – oskudacija. Ove novogodišnje  praznike „odabrani" slave u luksuznim hotelima a bosonogi narod na trgovima.Pobegli iz hladnih domova. Odabrani štede na narodu. Kažu – oskudacija!

Upališ televizor i vidiš samo jedno – oskudacija. Poželiš da pogledaš neki dobar film – filmova koliko god hoćeš. Ali,samo reprize. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati premijere i to,dobrih filmova.Filmski urednici nemoćno sležu ramenima – oskudacija. Nema televizije koja nema bar jednu „udarnu" emisiju namenjenu isključivo političarima. Unapred pripremljena podobna.

pitanja,unapred pripremljeni visokoumni odgovori. Nigde istine, nigde hrabrih novinara i provokativnih pitanja koja zaista interesuju narod. Šta će te – oskudacija. Razočarani, na tren prekinete gledanje televizije i počnete da čeprkate po svim mogućim novinama. Nigde intervjua bez pardona. Samo šture izjave. Intervjui su se iz novina preselili na televizije.

Da li to znači da su novinari na televiziji bolji od novinara u novinama? Nisu !!! Problem je u „podobnima" – oskudacija. Vratite se televiziji. Svuda tv serije uvezene iz Turske. Domaćih  kao i da nema. Veći nam je uvoz nego izvoz – oskudacija. Poželite da gledate dobar fudbal. Prenosa utakmica stranih timova koliko hoćeš. A domaće prvenstvo? Ima samo odabranih.Na trbinima nema navijača, već uličnih tuča. Na terenu nema fudbalera. Ma to su neki klinci sa ulice koji pikaju loptu između dva sanduka piva.

Najvažnija sporedna stvar na svetu kod nas je postala – oskudacija. Hoćete da čujete glas mladih,talentovanih. Nema ih, ne stižu, pakuju se za bežanje u inostranstvo. Na njihova mesta su zaseli „pioniri i podmladak" političkih stranaka –oskudacija. Hoćete da čujete glas ljudi u najboljim godinama punim znanja. Ne stižu jer po raznim pijacama prodaju polovne stvari .Nude i svoje diplome  ali nema ko da ih kupi – oskudacija. Po mnogo nižoj ceni i to nove,još vruće lako se dobijaju i bez znanja. Vaše znanje je nepoželjno  - oskudacija. Hoćete da čujete glas starih,sa tovarom iskustva na plećima. E ima ih ali samo kao dekor tv publike. Njihovo je samo da tapšu i da se smeše a umesto njih na televiziji pričaju njihovi „delegati" –oskudacija . Hoćete da čujete reč umetnika, književnika, slikara, pravog glumca, pevača…

Uzalud matretirate daljinski. Nigde ih nema –oskudacija. Umetnici su postali teret vlasti, književnike koji se pamte koje čitaju generacije, koji beleže istoriju jednog naroda – zamenjeni su nasmejanim ženskim piscima idealnim za rijaliti programe i šalala-tok- šou programe. Glumačke gromade zamenili su partijski glumčići/ pičići/palčići. Kultura i umetnost su dekretom izbrisani iz novog budžeta vlasti. Oskudacija je – dovoljano za jedan narod je što ima ministra. Đaci javno tuku profesore- oskudacija morala.

Mnogi novinari, voditelji, tehničko osoblje najavilo odlazak sa RTS-a i Pinka jer mesecima nisu primili plate –oskudacija. A pevača ima ko pečurki posle kiše. SMS takmičenja pun ekran al' nigde glasa, nigde pesme za dušu. Šta ćemo ostaviti budućim generacijama u nasleđe kao evergrin? Ništa – oskudacija je!

 

                                  

                                      

                                       

…………….

Postanite  Zlatni sponzor „Rocky Stars Cluba" - najčitanije, najuticajnije i najprepričavanije  RTV//muzičke strane u Srbiji i dijaspori! Ko nije tu - taj i ne postoji!

 

……………

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane