Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(P)likovi

(P)likovi

 

Jedan od ključnih ljudi kriminalne tranzicije u Srbiji, Danko Đunić, broji pare u Americi

 

Koga je veslač preveslao?

 

Nekadašnji gospodar privatizacije u Srbiji, Danko Đunić, bivši sportista-veslač, nalazi se u bekstvu u Americi, gde se upravo vodi istraga protiv njegova dva sina zbog sumnje da su preduzeće u kome su radili olakšali za milijardu dolara. I dok je Đunić u Americi, u Srbiji ga od temeljne istrage "pokriva" Siniša Mali, čovek koji je bio "čuvar" tendera na koje je Đunić stavljao svoje šape. Kao miljenik Aleksandra Vučića, svakako je u mogućnosti da to besprekorno obavlja. Ali, samo dok traje Vučić, koji polako ali sigurno gubi i vlast i razum ...

 

I. Milanović

 

Jedan od uslova za pregovore sa EU bilo je i ispitivanje sporne 24 privatizacije. Na tom planu ništa nije urađeno, osim što je bilo mnogo najava hapšenja. Jedan od glavnih osumnjičenih čije se ime pominje u skoro svim tim privatizacijama je Danko Đunić. Po zvanično dostupnim podacima, Đunić je još od početka 2012. preventivno van  Srbije, a ovdašnje pravosudne organe izgleda ni ne interesuje gde se on nalazi. Sa druge strane, uopšte ne bi bilo teško da se utvrdi gde se krije, kad bi u Srbiji postojao interes za to.

Danko Đunić ima tri sina: Luku, Vuka i Danka (mlađeg) Đunića. Luka i Vuk su do nedavno bili na mestima portfolio menadžera u američkoj firmi "Caxton Global Investment", odakle su otpušteni. Nezvanično su otkaz dobili, jer su kompaniji na naknadu dostavljeni zahtevi teški oko milijardu dolara. Zvanično je ovo demantovano. Izgleda, međutim, da su dugi prsti nasledni u porodici Đunić.

Tamo gde mu se nalaze deca, nalazi se i Danko. Bez obzira na to što je u suštini poznato gde se krije, naši državni organi ništa ne preduzimaju da makar pokušaju da ga saslušaju.

Razlog za ovakvu neaktivnost nalazi se u činjenici da je jednog od sadašnjih visokih funkcionera aktuelne vlasti podmitio još ranije, pa mu ovaj sada vraća usluge.

U vreme kada je raskinuto najviše ugovora o privatizaciji, njih čak 550, na čelu Agencije za privatizaciju nalazio se Mirko Cvetković, kasniji premijer Srbije, dok je direktor za tendere bio Siniša Mali, sadašnji predsednik privremenog organa Beograda.

Upravo u to vreme sklopljeni su i svi oni štetni ugovori sa konsultantskim kućama kao što je "Dilojt i Tuš" na čijem čelu je tada bio Danko Đunić. Preko te konsultantstke kuće rađeni su u najvećem broju privatizacije čiju istragu danas zahteva Evropska unija.

Jedan od takvih poslova bilo je i "savetovanje" za privatizaciju ondašnjeg "Sartida"...

 Iako je postojala ponuda "Fest Alpine" u visini od 420 miliona dolara, čeličana je zahvaljujući proceni konsultatntske kuće "Diloit Tuš", prodata ćerki američke kompanije "US Stil" za samo 20 miliona dolara. Odmah posle toga na kiparski račun Đunićeve firme leglo je 4,5 miliona evra navodne provizije za konsultantske usluge. U procentima to iznosi više od četvrtine kupoprodajne sume, a tolike provizije se nigde u normalnom svetu ne isplaćuju.

Jasno je da se u ovom slučaju radilo o mitu koji je Đunić podelio sa onima koji su ispred države pristali da potpišu štetan ugovor. Koja je bila uloga sadašnjeg predsednika privremenog gradskog veća Beograda, Siniše Malog, u celom ovom poslu, ako je dobro poznato je  od afere "Sartid", napredovao do najvažnijeg savetnika Aleksandra Vučića za finansije i privredu.

Takođe, treba napomenuti da je Mali od samog početka je učestvovao u pregovorima sa "Etihada" i države Srbije u vezi sa prodajom JAT-a, a bio je  i "mozak" je modela restruktuiranja JAT-a i rešavanja spornih pitanja nacionalne kompanije koja su kočila dogovor sa "Etihadom".

 Sa funkcije na kojoj se Siniša Mali danas nalazi, moguće je uticati i na pravac i brzinu istrage koja se vodi protiv , Danka Đunića, njegovog starog finansijskog mentora.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane