Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

Uvodnik

 

(Pr)osudite sami

 

Pobuna protiv dahija

 

Milovan Brkić

 

U nedelju, u danu kad hrišćani praznuju, u Beogradu su se hitno sastali Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, Mladen Bosić, lider zločinačke partije zvane Srpska demokratska stranka i potpredsednik Vlade Srbije.

Zla godina orla naćerala, pa je prvi potpredsednik Vlade Srbije seo za isti sto sa Miloradom Dodikom, koga godinama opisuje kao ovejanog kriminalca.

U Tuzli, Sarajevu, Lukavcu, Mostaru, Konjicu, Brčkom, Livnu, u gradovima koji su u sastavu Federacije Bosne i Hercegovine, hiljade radnika su demonstrirale ispred zgrada kantonalnih vlasti, koje su na demonstrante, verujući da goli i bosi pobunjenici nemaju snage, poslala do zuba naoružan policijske kordone.

Gladni su zahtevali ostavke, poništenje privatizacija najjačih preduzeća, oštru borbu protiv tajkuna i isplatu dvogodišnjih zarada. Srpske televizijske stanice prikazivale su kako demonstranti, svi muslimanske nacionalnosti, tvrde da su gladni, da ne primaju mesecima plate, da su im životi ugroženi, i da traže smenu političke mafije koja ih je dovela do prosjačkog štapa. Pobuna, ili smrt.

Kada su gladni probili kordone, i pokazali policijskim psima da je nagon za životom jači od njihovih palica i vodnih topova, političari su počeli da beže, podnoseći ostavke. Najviši rukovodioci Federacije BiH optužili su pobunjenike, nazivajući ih huliganima, izmanipulisanim, i bandom koja oštećuje imovinu. Glad pobunjenih i njihova tiha smrt nikog od ih guzonja nije doticala. Demonstrant u Tuzli nosio je transparent sa stihovima Alekse Šantića:

 

"Svu muku tvoju, napor crnog roba,

Poješće silni pri gozbi i piru...

A tebi samo, kô psu u sindžiru...

Baciće mrve... O, sram i grdoba!..."

 

Iz Banja Luke se oglasio zadrigli Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske. Izgledao je kao posran golub, jer pederi, a toj grupaciji pripada i brdo mesa od Dodika, useru se kad im se pokaže motka.

Za Dodika su pobuna gladnih u Federaciji BiH neprijateljske demonstracije, uperene protiv njegove vlasti, to jest Republike Srpske!

Kakva glad, kakvi bakrači, kakva privatizacija. Šta to zanima Dodika. U Vladi Srbije Dodik i Bosić su se zakleli prvom potpredsedniku Vlade Srbije da u Republici Srpskoj demonstracija neće biti, da će dići policiju na noge, i vojsku, i civilnu odbranu, i Dodikovu telesnu gardu, zbrisaće one koji protestvuju zbog gladi i žeđi. Jer sve je to, obojica tvrde, upereno na rušenje Republike Srpske!

U beogradskom naselju Mačkov kamen, na Dedinju, Dodik ima vilu vrednu devet miliona evra! Njegova imovina u Srbiji je nepopisana. Stanovi, kuće, preduzeća, bankovni računi... Gospodin Dodik ima više para nego svi građani RS zajedno! I još mu je malo. Ako neće građani nega na vlasti, ode Republika Srpska.

I zaista, fukara kakav je Mladen Bosić i njegovi iz SDS-a, za stotine hiljada evra prodali bi Republiku Srpsku. To Dodik zna, i zato i jaše gladne i opljačkane građane od Banja Luke do Srebrenice i Trebinja.

A u Vladu Srbije su došli, jer se i velmože u Beogradu plaše nasilja. Brinu se za svoje opljačkane milijarde, a pravdaju svoj strah ''rušenjem našeg lepog grada". Zar pobuna usred izborne kampanje, u kojoj vlast gladnima obećava kule i gradove.  Pa taj lepi grad je srušen sto puta, bombardovan i razoren, pa je opet obnovljen, mamu vam jebem!

Zar sto polupanih prozora, policijski džipova i sto pobijenih policijskih džukela, koji do smrti štite vlast, treba da spreči milion gladnih, golih i na tiho umiranje osuđenih građana da se izbore za koru hleba, za dostojanstvo?

Ustanimo, i smaknimo ih!

 

 

 

 

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane