https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

Uvodnik

 

(Pr)osudite sami

 

Pobuna protiv dahija

 

Milovan Brkić

 

U nedelju, u danu kad hrišćani praznuju, u Beogradu su se hitno sastali Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, Mladen Bosić, lider zločinačke partije zvane Srpska demokratska stranka i potpredsednik Vlade Srbije.

Zla godina orla naćerala, pa je prvi potpredsednik Vlade Srbije seo za isti sto sa Miloradom Dodikom, koga godinama opisuje kao ovejanog kriminalca.

U Tuzli, Sarajevu, Lukavcu, Mostaru, Konjicu, Brčkom, Livnu, u gradovima koji su u sastavu Federacije Bosne i Hercegovine, hiljade radnika su demonstrirale ispred zgrada kantonalnih vlasti, koje su na demonstrante, verujući da goli i bosi pobunjenici nemaju snage, poslala do zuba naoružan policijske kordone.

Gladni su zahtevali ostavke, poništenje privatizacija najjačih preduzeća, oštru borbu protiv tajkuna i isplatu dvogodišnjih zarada. Srpske televizijske stanice prikazivale su kako demonstranti, svi muslimanske nacionalnosti, tvrde da su gladni, da ne primaju mesecima plate, da su im životi ugroženi, i da traže smenu političke mafije koja ih je dovela do prosjačkog štapa. Pobuna, ili smrt.

Kada su gladni probili kordone, i pokazali policijskim psima da je nagon za životom jači od njihovih palica i vodnih topova, političari su počeli da beže, podnoseći ostavke. Najviši rukovodioci Federacije BiH optužili su pobunjenike, nazivajući ih huliganima, izmanipulisanim, i bandom koja oštećuje imovinu. Glad pobunjenih i njihova tiha smrt nikog od ih guzonja nije doticala. Demonstrant u Tuzli nosio je transparent sa stihovima Alekse Šantića:

 

"Svu muku tvoju, napor crnog roba,

Poješće silni pri gozbi i piru...

A tebi samo, kô psu u sindžiru...

Baciće mrve... O, sram i grdoba!..."

 

Iz Banja Luke se oglasio zadrigli Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske. Izgledao je kao posran golub, jer pederi, a toj grupaciji pripada i brdo mesa od Dodika, useru se kad im se pokaže motka.

Za Dodika su pobuna gladnih u Federaciji BiH neprijateljske demonstracije, uperene protiv njegove vlasti, to jest Republike Srpske!

Kakva glad, kakvi bakrači, kakva privatizacija. Šta to zanima Dodika. U Vladi Srbije Dodik i Bosić su se zakleli prvom potpredsedniku Vlade Srbije da u Republici Srpskoj demonstracija neće biti, da će dići policiju na noge, i vojsku, i civilnu odbranu, i Dodikovu telesnu gardu, zbrisaće one koji protestvuju zbog gladi i žeđi. Jer sve je to, obojica tvrde, upereno na rušenje Republike Srpske!

U beogradskom naselju Mačkov kamen, na Dedinju, Dodik ima vilu vrednu devet miliona evra! Njegova imovina u Srbiji je nepopisana. Stanovi, kuće, preduzeća, bankovni računi... Gospodin Dodik ima više para nego svi građani RS zajedno! I još mu je malo. Ako neće građani nega na vlasti, ode Republika Srpska.

I zaista, fukara kakav je Mladen Bosić i njegovi iz SDS-a, za stotine hiljada evra prodali bi Republiku Srpsku. To Dodik zna, i zato i jaše gladne i opljačkane građane od Banja Luke do Srebrenice i Trebinja.

A u Vladu Srbije su došli, jer se i velmože u Beogradu plaše nasilja. Brinu se za svoje opljačkane milijarde, a pravdaju svoj strah ''rušenjem našeg lepog grada". Zar pobuna usred izborne kampanje, u kojoj vlast gladnima obećava kule i gradove.  Pa taj lepi grad je srušen sto puta, bombardovan i razoren, pa je opet obnovljen, mamu vam jebem!

Zar sto polupanih prozora, policijski džipova i sto pobijenih policijskih džukela, koji do smrti štite vlast, treba da spreči milion gladnih, golih i na tiho umiranje osuđenih građana da se izbore za koru hleba, za dostojanstvo?

Ustanimo, i smaknimo ih!

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane