https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sindikalna mafija u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji

 

Sindikalna mafija u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji

Niske strasti za pisaim stolom

Radnici Beogradskog vodovoda i kanalizacije zaposleni u pogonu Bele vode, obratili su se javnosti povodom haosa koji vlada u ovom strateki vanom javnom komunalnom preduzeu. Tabloid bez skraivanja objavljuje njihovo pismo.

..........

Na elu samostalnog sindikata nalazi se ovek koji je odavno trebao da bude u penziji ali kao miljenik svih direktora o tome nema govojedno on je i predsednik sindikata komunalaca Beograda pa je svima jasno kako se tite prava radnika i zato su sindikati kod nas marginalizovani. Meutim da je samo ovo problem ne bi bilo ni po jada, dotini je svojoj valerki potpuno prepustio voenje sindikata i u stvari ta polupismena alkoholiarka koja sa radnicima razgovara ne vadei cigaretu iz usta i drei u ruci obaveznu au vinjaka odluuje o svemu, jer kako bi drugaije od vodovodskog materijala, prevezenog vodovodskim kamionima i vodovodskom radnom snagom za godinu dana napravila dve kue u svom selu kod Mladenovca.

Ista je preko monog predsednika koji je njena pudlica izdejstvovala svom sinu koji je sigurnosnim kamerama pogona Bele Vode uhvaen u krai goriva ne samo da ne bude kanjen ve i da bude unapreen u poslovou a inae je jedan bahati primitivac, poznat po tome to svaki as menja skupocene automobile,verovatno od svoje plate. Predsednica ne bi to bila kada ne bi zbrinula i svog mua koji tri godine nije uao u Vodovod ali za to vreme uredno prima platu i ne samo nju nego mu se plaaju i smenski i prekovremeni rad.

To se moe lako proveriti ako se pogledaju isplatne liste za radnika pod brojem 35827 u obraunskoj slubi. Zvanini predsednik sindikata da ne bi ispalo da titi samo svoju valerku i njenu porodicu, zatitio je i svoju erku koja je uhvaena u proneveri na blagajni ali je taj sluaj zatakan a zapoeti krivini postupak nikada nije okonan. Predsednikova erkica je u kolektivu inae poznata i po tome to joj kancelarijski sto osim za rad slui i za neke druge aktivnosti.

Sve napred navedeno je samo mali deo onoga to se radi i to su pojedinci sebi omoguili a u tome ih niko ne spreava dok obini radnici sve tee i loije ive. Nadamo se da ete ovaj tekst objaviti i da e bar pokrenuti neka pitanja sa mrtve take a moda se neko ohrabri pa preduzme i konkretne mere protiv ovih zatitnika radnikih prava. Mi bi najvie voleli kad bi se prozvani usudili da navedeno demantuju jer nas ba zanima sa ime bi to uinili.

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane