Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ekskluzivno

Ekskluzivno

 

Ekskluzivno: Milan Beko pod austrijskom istragom zbog pranja novca preko Hypo banke!

 

Od poreskog raja, do gorkog kraja

 

Mada u srpskim medijima o tome još nema ni reči, ovih dana je u Austriji pokrenuta istraga protiv srpskog tajkuna Milana Beka zbog učešća u mreži pranja novca preko Hypo Banke. Pokretanje međunarodne istrage protiv Milana Beka u trenutku kada austrijski parlament raspravlja o Aferi Hypo i odlučuje se o mogućem stečaju ove bankarske grupacije, moglo bi ozbiljno uzdrmati celokupnu tajkunsku hijerarhiju na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Novinar i publicista Domagoj Margetić, uspeo je da dođe do snimka poverljivog dokumenta glavnog austrijskog istražitelja takozvane Afere Hypo banke, na kome se jasno vidi da je Milan Beko značajna figura u ovoj kriminalnoj mreži...

 

Piše: Domagoj Margetić

 

Shema iz strogo povjerljivog istražnog spisa glavnog austrijskog istražitelja Afere Hypo Christiana Boehlera, otkriva ciparski trag novca koji je nakon 2000. godine sa tajnih offshore računa na Cipru završavao na tajnim povjereničkim računima kod Hypo Grupe u Austriji. Ukupno se radi o oko 18 milijardi eura koji su tijekom tranzicijskih 1990.-ih godina transferirani iz javnih, budžetskih i "crnih" sredstava iz Srbije na tajne račune na Cipru pod kontrolom Miloševićevog režima .

Sa Cipra, novac je preko mreže poslovnih banaka u Hrvatskoj, Austriji, Francuskoj i Velikoj Britaniji, u konačnici završavao na tajnim računima kod Hypo Grupe Klagenfurt, odakle je transferiran tranzicijskim tajkunima u Srbiji.

Naime, kako mi je to potvrđeno i iz austrijske istrage jedan od najmoćnijih srpskih tajkuna iz Miloševićevog i Tadićevog vremena, Milan Mišo Beko, pod istragom je austrijskih istražitelja u Aferi Hypo zbog sumnji na pranje novca preko Hypo Grupe i povezanih pravnih i fizičkih lica, što dokazuje i shema fotografirana sa kompjutera austrijskog istražitelja, koji vodi ovaj predmet protiv Beka.

Ukratko, sadržaj ove sheme, i činjenice otkrivene u istrazi protiv Beka dokazuju i otkrivaju Dinkićev trag ciparskog novca, koji je sa Cipra odlazio na tajne račune pod kontrolom Hypo Grupe, da bi potom bio disperziran pojedinim sprskim tajkunima, a potom prebačen na treće tajne račune u inozemstvu. Otvaranje Slučaja Beko u Austriji u ovom trenutku dodatno aktualizira Slučaj Dinkić, Slučaj Mobtel, kao i Slučaj ciparskih para, te otvara pitanje suradnje srpskih istražnih tijela u ovim međunarodnim istragama koje su u tijeku.

Prema shemi koju ekskluzivno objavljujemo, novac je sa tajnih računa koje je kontrolirao Milan Beko preko Hemslade Trading offshore kompanije na Cipru, na koju su glasili tajni ciparski računi otvoreni kod Barclays Bank u Nikoziji i kod Cyprus Popular Bank na Cipru, prebacivan na tajne račune koje je kontrolirala offshore kompanija Oradea Holding.

Sa Oradea Holdinga novac je prebacivan na tajne povjereničke račune koje su kontrolirali preko Hypo banke Beograd, da bi potom dio novca bio prebačen na tajne račune Oradea Holdinga kod Berclays Bank u Londonu, te na mrežu drugih pravnih lica i njihove tajne račune, i to: Stadlux Investment, računi kod Barclays Bank u Londonu; Avatium, računi kod Barclays Bank London; Ardos Holding GmbH, računi kod Hypo banke Salzburg; te Sagitta Trade Limited i račune te kompanije otvorene kod UBS banke u Cirihu.

Pokretanje ove međunarodne istrage zbog sudjelovanja u mreži pranja novca protiv srpskog tajkuna Milana Beka, i to u trenutku kada austrijski parlament raspravlja o Aferi Hypo i odlučuje se o mogućem stečaju ove bankarske grupacije, moglo bi ozbiljno uzdrmati cjelokupnu tajkunsku hijerarhiju moći na Balkanu.

podeli ovaj članak:

Natrag