Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Banat

 

Skupštinsko zasedanje u Zrenjaninu pretvoreno u cirkus

          

Digli šatru, da pamet zatru

 

Naspram besplatne patnje prosečnog Zrenjaninca okovanog strahom pred glasačkom kutijom, Gradska kuća u Zrenjaninu je danas najskuplji "sabirni centar" svakojakog (polu)sveta. Lokalna nazadnjačka "elita" je i nakon poslednjeg skupštinskog zasedanja 18. februara opstala u foteljama bukvalno "kupivši" četvoro odbornika iz SRS-a, Sašu Santovca, Gorana Tajdića, Tanju Ristić i Žarka Bengina. Nedovoljnih trideset troje od ukupno 67 odbornika "rušilo" je odavno urušenu vlast u Zrenjaninu, ali su opet "zablistali" novi "čuvari žive glave" Prvog Regionalnog pred gnevom Prvog potpredsednika. Dojučerašnji najveći opozicioni kritičari Prvog Regionalnog, Džegera, Daksija i preostalih lokalnih "oficira" nazadnjaka, besramnim dizanjem ruku i namicanjem brojke do 37 odbornika na kamari, lično su se ugradili u foteljaški suživot svepartijskih "šarengaćaša".

 

Zoltan Horvat

 

Za građanine Zrenjanina uvredljiv opstanak na vlasti razularenih i besprizornih, ostavio je ravnodušnima i sve lokalne medije kojima nazadnjački kontinuitet "legitimne i legalne kupovine ljudi parama iz gradske kase svih građana" deluje, "baš simpatično". Time je poslata najgora moguća poruka srednjobanatskim goljama od glasača, izbori se moraju ogaditi većini, manja izlaznost spašava nazadnjake. Santovac i Tadić, propali radikali u Zrenjaninu, "legli su na rudu" i ekspresno su nagr(a)đeni za novi "herojski" opstanak nazadnjaka  u foteljama. Na nekoliko dana do izbora, Tadić je imenovan za  v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija i novog čoveka za izmišljanje tople vode u Zrenjaninu, a Santovac je otpočeo "ozbiljne taktičko-tehničke pripreme" za obećanu funkciju novog gradonačelnika. Prvi im je čestitao i izljubio ih u skupštinskoj sali, David Dimkić – Dača, legendarni pomoćnik gradonačelnika za finansije.

 Nije mala stvar sačuvati guzicu u fotelji uz malu, nesebičnu pomoć prijatelja, dojučerašnjih neprijatelja. Zrenjaninski politički horor, "Klanica živih jeftinih ljudi", radi punom parom, grad se pred martovske izbore, nazadnjački gazi. Kako izgleda scenario najnovije skupštinske varaje u Zrenjaninu uz direktan radio prenos?

 Nakon "uspešno odrađenih" dogovora VIP nazadnjaka sa "političkim ovcama za klanje" po restoranima uz obilje ića i pića, nesretna Milena Prstojević, majka dvoje dece i baka, predsednica gradske kadrovske komisije, iščitava za skupštinskom govornicom dotureno parče papira. Pa kaže, pola sata pre početka zasedanja, kadrovska komisija je zasedala i veleumno zaključila (k’o da se nešto pitaju) da, taj i taj na funkciji, nema pojma ni o čemu, da je otpevao svoje, i da ima drugi koji bi da peva neko vreme. Uz pedalu bivšem pevaču, slede sramni hvalospevi o novopostavljenom koji ni ton ne može da pogodi. Gospođa Prstojević, mučenica iz Jugoremedije sa ranama iz zaludne sindikalne borbe, pristaje da se javno sramoti čitanjem imena i prezimena nebuloznih kadrova za veće parče leba za svoju nezaposlenu decu i unuke.

 

Prostakluk, zaštitni znak

 

Da paranoja ide predaleko, gospođu Prstojević nije mrzelo (naprotiv), da sa skupštinske govornice iščita u jednom dahu imena i prezimena stotinak članove nove komisije za mlaćenje neke nove prazne slame uz mlaćenje para iz gradske kase. Pročitani, redom, danas su elita grada.

Sramota, davno zaboravljena reč u Zrenjaninu, ne zaobilazi ni zrenjaninske medije. Veličina dupeuvlakača meri se količinom izbačenog tovara gnojiva nazadnjačkih gazda po njima. Umesto starog v.d. direktora Radio Zrenjanina, Nedeljka Golušina (ni mesec dana nije sastavio), postavljen je novi, Goran Starčević, bivši (gradonačelniku natureni) šef kabineta, lokalni bog fudbala (predsednik Fudbalskog saveza).

Legendarni Nedeljko, aktuelni inventar na predizbornim skupovima nazadnjaka (nekadašnji žarač i palitelj u lokalnom DS-u), prešao u privatnu firmu Gomex, nazadnjački je ispoštovao svoje kolege, podanike. Na jednom od rutinskih sastanaka, prezadovoljan sobom i kapacitetima koje nudi svakoj novoj stranci na vlasti, saopštio im je "da su obično smeće, da će da ih satre i sahrani, a Jožefa će ostaviti da ih zatrpa".

 Prostakluk, zaštitni znak nazadnjaka u Zrenjaninu, nadvio se nad gradom i preti da uništi sve pred sobom. Opasna nazadnjačka podela na podobne i nepodobne, sa akcentom da se satru poznavaoci svih padeža u Zrenjaninu, danas je elementarna nepogoda (katastrofa) u srednjem Banatu. Uspostavljanje novog nazadnjačkog poretka, (robo)vlasništva nad ljudima, predstavlja istinski test za Zrenjanince: nema pomoći dok sami sebi ne pomognu, udruže se sa ugroženima iz komšiluka i preuzmu odgovornost i sudbinu u sopstvene ruke.

 

Zbor pravnici, deli se kultura!

 

Ustanove kulture u Zrenjaninu su se, za veoma kratko vreme, prilagodile elementarnim nepogodama. Istorijski arhiv dobio je pre neki dan novog v.d. direktora, gospođu Ružicu Cvetić.  Jes’ da je u kolektivu neomiljena, ali je vole oni koji odlučuju da li je neophodna odmah i sad, a ima i pedigre zamenice bivše direktorke. Gospođa Ružica važi za istaknutu pravnicu u ustanovi, jedinu, jer se svi pravni poslovi, uz pristojnu naknadu, prepuštaju advokatskoj kancelariji kojoj je veoma, veoma privržena. Pa, šta ona uopšte traži i radi u ovoj ustanovi? Čuj šta, ima da sedi u kancelariji direktora i izdaje naređenja podanicima! Recimo, da se zimi u depou u vlažnom i memljivom podrumu, u bundi, u vunenim čarapama, sa kapom i rukavicama na sebi, sređuje nagomilana arhiva uz realnu opasnost teškog fasovanja plućnih i svih ostalih boleština.

U Kulturnom centru nedavno su gostovali prevaranti (kao, nema ih dovoljno u Zrenjaninu). Bila tezgaroška postava sa predstavom iz Beograda, 400 duša (pola kapaciteta sale). Tokom aktuelne predizborne kampanje, veliku salu Kulturnog centra jedino je napunio dr Vojislav Koštunica. U sali tokom mitinga nije bio primećen Čedo Janjić, zamenik gradonačelnika, novopečeni nazadnjak koji svoju političku karijeru i sve što je stvorio i ima, duguje DSS-u. Prvi "šamar" od svojih novih političkih gazda, dobio je pojavom Santovca, konkurenta za već viđeno gradonačelnikovanje.

Rečeno mu je da je nazadnjačka bara prepuna krokodila, da se kao novajlija u stranci mora nametnuti i da je na dugoj, podužoj listi čekanja. Entuzijazam mu jeste splasnuo, al’ sigurica u visokoj hijerarhiji mu ne gine. Bolje odličan sedmi sa šestoricom gorih od mene, a iznad sebe, no rizik sa doslednim bivšim partijskim drugovima koji zaludno gaje nadu da bi se moralo bolje živeti. Vizionarske vizije vlasništvo su Regionalnog Isusa, reče Čedo, i ode sa svojim višepartijskim višemišljenicima pravo u, omiljeno mu Ognjište (restoran u Zrenjaninu).

 

Dobre vesti

 

Ima i dobrih vesti. U jeku predizborne kampanje, sprovedena je anketa, ko je jači pol u Zrenjaninu? Kao primer uzet je prošlogodišnji težak incident u centru Zrenjanina i neprijatan susret Darka Bađoka, pokrajinskog funkcionera SNS-a i Valentine Nestorović, mlade i lepe dame koja je zatražila mizernu nadoknadu za rad u njegovom lokalu. Pukla je nazadnjačka bruka, pukli su i šamari, muškarčina Darko kažnjen je pred prekršajnim sudijom iznosom od 7 hiljada dinara.

Na pitanje, ko je jači, dobri poznavaoci ovdašnjih prilika kažu da su žene daleko, daleko jače. Više od 80 procenata anketiranih navodi da bi sparing meč u ringu ubedljivo dobila Valentina. U prilog jakog Darka je to što je bio u društvu samo dvojice pajtosa u trenutku kada je Valentina prišla. Njegov komentar, pridošla je psihijatrijski slučaj, ubedljivo govori u prilog veličanstvenom rejtingu nazadnjaka, najvećim junacima svih vremena Zrenjanina.

Druga, najbolja vest. Starleta Stanija služila goste za šankom prošle nedelje u jednom ovdašnjem lokalu. Glavni gosti – viđeniji nazadnjaci. Još veličanstveniji dokaz, da u pravo vreme i na pravom mestu, moraš odati poštovanje svom idolu, jačem polu.  

 

  

             

 

 

 

    

podeli ovaj članak:

Natrag