Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novi Sad

Novi Sad

Pismo-apel radnika Okružnog zatvora u Novom Sadu

 

O stoci i na robiji

 

Boravak u zatvoru za pojedine bogataše i sponzore političke elite, često je samo neka vrsta odmora, ali i prilika da se sklope korisni poslovi. Kako svedoči radnik Okružnog zatvora u Novom Sadu, za vreme kratkotrajnog boravka u ovoj ustanovi, tajkun Petar Matijević i njegovi prijatelji, napravili su veliki broj "strateških sporazuma" sa upravnikom Zoranom Jovanovićem. Kao posledica tih dogovora, industrija mesa "Matijević" je, odmah po izlasku iz zatvora "gazda Pere", počela da otkupljuje stoku sa zatvorske farme, po povlašćenim cenama...

...........

 

Obraćam vam se ispred velikog broja mojih kolega. Radnik sam Okružnog zatvora u Novom Sadu i ovim putem bih vas molio da u vašim novinama objavite pouzdane činjenice o ponašanju upravnika zatvora i pojedinih njemu odanih radnika. Upravnik okružnog zatvora Zoran Jovanović, koji važi za neuravnoteženog i šizofrenog čoveka, iživljava se psihički na radnicima koji znaju sve o njegovim prljavim poslovima kojima se bavi. O tome svedoči poslednji ispad, kada je pred većim brojem radnika i pritvorenih lica urlao na dva radnika koji su svedoci njegovog bahatog ponašanja.

   Naime, za vreme boravka u pritvoru naše ustanove Petra Matijevića, Borislava Novakovića i Vojislava Gajića dešavala su se raznorazna kršenja krivičnog zakona i ometanje istrage protiv pomenutih. Bez ikakve potrebne dozvole od strane suda upravnik je satima razgovarao sa ovim licima dok je nadzornik pritvora čuvao stražu da ih neko ne bi slušao. Kao kadar bivšeg režima podržavao je i pomagao ovu trojku u zatvoru i na taj način svesno ometao istragu.

   Po nalogu nadzornika pritvora oni su bili smešteni u sobe koje su jedna pored druge i omogućeno im je da razgovaraju preko prozora, iako je dobro poznato da se lica u istom krivičnom delu razmeštaju što je dalje moguće. Takođe, pomenuti su kod sebe imali lični escajg za ručavanje koji nisu predavali kao i ostali pritvorenici što je takođe zabranjeno kućnim redom. Njima je omogućavano da skoro svakog dana primaju pakete veće od dozvoljene težine, a u njima su bile i pojedine stvari koje se drugim licima po pravilu oduzimaju. Sa odeljenja su po nalogu nadzornika sklonjeni svi oni radnici koji nisu hteli da učestvuju u ovim nezakonitim radnjama, a postavljeni su oni kojima se moglo manipulisati. Matijević i njegova grupa birali su s kime će boraviti u sobama, a kada im se neko ne bi svideo nadzornik bi odmah vršio premeštaj.

   Sa istima se razvila i poslovna saradnja, pa je industrija mesa "Matijević" počela da otkupljuje stoku sa zatvorske farme, a u tom poslu učestvovao je direktor zatvorske privredne jedinice od čijeg je dolaska zatvorski račun konstantno u blokadi, a poslovi koje dogovara sumnjivi i vrlo često sa gubitkom

   Za usluge hotelskog smeštaja" u zatvoru Petar Matijević odužio se upravniku, nadzorniku i direktoru privredne jedinice tako što im je za Novu godinu na adresu Zavoda poslao pakete suvomesnatih proizvoda. Kurir koji je pakete doneo na prijavnicu rekao je da se prethodno dogovorio sa upravnikom i hteo je da mu lično preda poklone. Pošto je u tome sprečen pakete je ostavio radniku na prijavnici koji je od strane upravnika i nadzornika doživeo torturu, jer je radio vezom o svemu obavestio dežurnog vođu smene, a sve su čuli i drugi radnici. Zbog svega toga u zatvoru je stanje opšte psihičke torture,koje preti da eskalira u neki vid protesta protiv pomenutih. Na ovaj način pokušavam da apelujem na nadležne da pomognu u prevazilaženju ove krajnje neprijatne situacije.

   U nadi da ćete objaviti ovaj apel, uz molbu da moje ime ostane anonimno kako bih izbegao neprijatne situacije na poslu.

 

podeli ovaj članak:

Natrag