Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od ju~e

Nismo mi od jue

 

Epizoda 123

 

Pozivam itaoce da dou 11, marta u 18 asova u udruenje knjievnika Srbije, Francuska 7, na promociju mog novog romana "Lajanje na pse". Bie to prilika da odgovorim na razna pitanja koja mi postavljate preko ravnogorskih medija.

Poznajem desetak ljudi roenih na Kosovu i Metohiji, koji su stariji od sedamdeset godina, a najvei deo radnog veka su tamo proveli, bili vieniji komunistiki poslenici u svojim sredinama i zahvaljujui toj injenici zamenili po nekoliko viesobnih stanova i visoko plaenih funkcija. Logian sled prie je da su svi poslednje godine pred penziju proveli u Beogradu, na odgovornim funkcijama i u odgovarajuim stanovima, koje su potom otkupili za jednodnevni deparac svoje dece.

Danas najvei deo njih prikazuje sebe kao rtvu komunistikog sistema. Kako koji moj novi roman se pojavi i prepoznaju u prii nekog od "svojih" partijaca, zovu me i apuu u slualicu: "Ovo ti je prava stvar! Samo nastavi da pie i pii o izdajnicima!"

Kada u sledeem romanu prepoznaju priu o sebi, takav prestane da me zove i da dolazi na promocije mojih romana. Delatu je najtee kada mu se polomi drka od sekire, a na sekiri spazi svoju glavu i pone da se osea kao panj bez glave. A zna da mu valja umirati! ao mi je i razumem nevolju mojih zemljaka. NIjedna sredina ne voli svedoke svojih ponienja!

Komije Rake Ciganina ne bee neko vreme, a onda ga iznenada sretosmo ponovo Drake Bakalin i ja. Komija  Raka nasmejan, moderno obuen, nosi naoare, a uz njega tri momka slinog izgleda. Drake i ja izljubismo se s Rakom, a Drake vie:

-Gde si bre nema te kao demokratije u Srbiji?!

-Bata komija, veseo je Raka. Kae malo je obiao Evropu i vratio u Srbiju mladu radnu, kolovanu generaciju.

Raka potom pokaza na tri momka koji su uljudno i ozbiljno stajali kraj reke i pomno pratili svaku  njegovu re. Drake ne miruje:

-ta je u pitanju, bre? Nije valjda da ti ovde omalio broj saradnika?

-Bata komija Drake, uozbilji se Raka  i ree: "Ovde se sporo radi mora mnogo bre da se otvaraju butici, menjanice, kiosci, banke! Ma bre nismo Evropi ni za mali!

Raka nas obojicu potapa po leima i izgubi se sa svojim novim saradnicima. Drake je malo stajao nem, a onda se prekrsti, pa stavi ruke oko pasa i unezvereno izgovori:

-A ja se pitam zato us raspisani novi izbori?!

ia Radenko je radni vek proveo na kapiji rakovike fabrike. Penziju krcka na Julinom brdu, gde ivi od sedamdeset i pete. Svakodnevno eta oko solitera, ita Tabloid, ita i Crnjanskog i to po peti put. I psuje opoziciju.

Pre neki dan idem s tramvajske okretnice passarelom i na vrhu stepenica ga sretnem.

-Kako ivuckate, pitam.

-Hvala je bogu, jo sam bolestan!

-A, to zahvaljujete za bolest?

-Zdraviji ne mogu da budem, a bolesniji mogu!

-Pratite li predizbornu kampanju?

-Jok more, ta e ti to? Sve su to neuhvaeni lovci u magli na guske. Dabe je sve dok neko ne odgovori Srbima na najvanije pitanje.

-Koje pitanje?

-Dokle e, bre, u ovoj zemlji da se krade?!

Na Kosovu nita novo! iptari su i dalje izvoai radova, a jedini Srbi vodaju opanke, a drugi lunjaju po Evropi, elei da kupe takve opanke. Nalogodavac se snalazi sjajno, malo unapreuje, malo kanjava. Nama s Kosova i Metohije, koji smo neprijatelji nalogodavaca, preostaje samo da budemo nemi svedoci vremena!

 

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane