Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

 

Tragom vesti

 

Demokratski dugovi i evropski poverioci: bankrot nekadašnjih firmi-lešinara

 

Mačvanskim galebovima polomljena krila

 

Nekada monopolistički uvoznik i distributer fiskalnih kasa, kompanija Galeb Grup, danas je u finansijskim problemima i u neprekidnoj blokadi za preko devet miliona evra, a ukupne obaveze su 2,6 milijardi dinara. Boljitak nije donela ni finansijska injekcija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), pa se očekuje da će ova kompanija biti sledeće mačvansko preduzeće koje će otići u stečaj i sa sobom povući neke od poverilaca, a njena imovina otići u ruke EBRD-a

 

Miodrag K. Skulić

 

Tabloid je u nekoliko  brojeva obrađivao ogromne obaveze dvoglave finansijske aždaje Interkomerc AD  i Beohemija doo iz Beograda sa njima povezanih firmi, kao i ukupne obaveze Farmakoma i Interkopa iz Šapca i njegovih povezanih društava. Sada su na red došli i mačvanski galebovi, oličeni u vlasniku firme Radoslavu Veselinoviću, bivšem predsedniku Privredne komore Srbije i jednom od osnivača Demokratske stranke.

Na dan 21. februara 2014. godine ukupna blokada preduzeća Galeb Grup i sa njima povezanih privrednih društava, iznosila je milijardu i 71 miliona dinara, ili devet miliona i 242 hiljade evra, i to:

· 360 miliona dinara, ili više od 3,1 milion evraGaleb grupi AD iz Šapca,

· 351 milion   dinara, ili više od  tri miliona evra u Galeb-GTE AD iz Zemuna i

· 359  miliona dinara, ili više od 3,1 milion evra u ostalim preduzećima

Ukupan poslovni sistem Galeb Grup i sa njim povezana preduzeća na početku 2013. godine zapošljavali su samo 502 radnika.

Ukupne obaveze 10 privrednih društava i jednog ogranka njihove firme iz Bosne i Hercegovine kod nas je u 2012. godini ostvarilo prihod od tri milijarde i 30 miliona dinara. Ukupne obaveze ovih društava su 2,6 milijardi dinara. Kako je blokada tekućih računa milijarda i 71 milion dinara, proizlazi da su neutužene obaveze još 1,5 milijardi dinara.

Preduzeća koja čine sistem GALEB, Šabac: Galeb grup doo izŠapca,, Galeb-Metaloplastika AD Šabac, Galeb-GTE AD, Zemun, Galeb-FSU AD, Beograd, Galeb-System doo, Šabac, Galeb-Metal Pack doo, Šabac, Galeb-Rent doo, Šabac, Galeb-Signalizacija doo, Zemun, Galeb-Telekomunikacije doo, Zemun, Galeb-Fiskalne kase doo, Šabac, Galeb-Internacional, ogranak firme iz BiH.

Vlasnici ovih firmi su:

Galeb grup doo, Šabac, Radoslav Veselinović vlasnik je 70,95 odsto i Milosava Veselinović 29,05 odsto. Društvo je osnovano 31.03.1989. godine, a danas ovo privredno društvo ima kapital od 70,8 miliona dinara.

Galeb-Metaloplastika AD, Šabac, Galeb grup je vlasnik 47,32 odsto akcija, Veselinović Radoslav 42,76 odsto akcija i 358 malih akcionara imaju ukupno 9,92 odsto. Ukupan kapital ovog akcionarskog društva je 81,8 miliona dinara.

Galeb-GTE AD iz Zemuna, bavi se proizvodnjom komunikacione opreme, Radoslav Veselinović vlasnik je 70,95 odsto akcija, a 312 malih akcionara ima zajedno 29,05 odsto. Kapital ovog akcionarskog društva je 186,8 miliona dinara.

Galeb-FSU AD izBeograda, proizvodi elektronsku opremu, a Galeb grup je vlasnik ovog privrednog društva sa 85,54 odsto, a 481 mali akcionar ima 14,46 odsto. Kapital ovog akcionarskog društva je 130 miliona dinara.

Galeb-System doo, Šabac, vlasnici ovog privrednog društva su Slobodan , Veselin i Vesna Veselinović sa po 25 odsto i Nataša Marković koja ima 25 odsto. Ukupan kapital ovog privrednog društva je 4,3 miliona dinara.

Galeb-Metal Pack doo, Šabac, ovo privredno društvo ima registrovanu osnovnu delatnost: proizvodnja čeličnih buradi i slične ambalaže. Društvo je registrovano 15.decembra 2009. godine sa 90 odsto kapitala Galeb grup i 10 odsto kapitala Evropske banke za obnovu i razvoj, sa sedištem u Velikoj Britaniji, uz kapital većinskog osnivača od milijardu i 203 miliona dinara i kapital manjinskog vlasnika u iznosu od 143 miliona dinara. Na ukupnu vrednost uloga stavljena je hipoteka 21. decembra 2010. godine.

Galeb-Rent doo, Šabac, Radoslav Veselinović vlasnik je udela od 85 odsto, a 15 odsto Galeb grupa. Ukupna vrednost kapitala je 5,6 miliona dinara.

Galeb-Signalizacija doo, Zemun, osnivač ovog privrednog društva je Galeb-FSU sa kapitalom od 24 miliona dinara

Galeb-Telekomunikacije doo, Zemun, osnivač ovog privrednog društva je Galeb-GTE sa kapitalom od 2,5 miliona dinara.

Galeb-Fiskalne kase doo, Šabac, ovo privredno društvo osnovano je 08. oktobra 2012. godine sa kapitalom od 22,7 miliona dinara, uglavnom nenovčanim kapital Galeb grupe u visini od 100 odsto.

Galeb-Internacional, ogranak je firme Galeb iz BiH, sa sedištem u Istočnom Sarajevu.

 

 

A 1.

 

Od servisera do poslanika

 

Radoslav Rade Veselinović je rođen 1952. godine u Cerovcu. Čim je u Šapcu završio Elektrotehničku školu, otvara januara 1971. godine u Koceljevi malu zanatsku radnju za popravku elektrotehničkih uređaja. Već 1977. godine, Veselinović otvara Servis za remont elektrotehničkih uređaja i opreme. Rukovodi firmom, koja se 1989. godine registruje kao prvo privatno holding preduzeće u bivšoj Jugoslaviji. Više od 30 godina predvodi zanatlije i preduzetnike Šapca i Srbije. Biran je u dva navrata za narodnog poslanika. Bio je jedan od osnivača Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije i aktivni učesnik i organizator petooktobarskih političkih promena 2000. godine. Bio je predsednik Privredne komore Srbije od 2001. do 2005. godine. Ima četvoro dece.

 

 

 

A 2.

 

 

Blokade računa Galeb Grup i povezanih firmi

 

· Galeb group 267 dana neprekidno

· Galeb-GTE, AD, Zemun 141 dan neprekidno

· Galeb-FSU, AD, Beograd  669 dana neprekidno.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane