Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Banat

Predizborna okupacija Zrenjanina funkcionerskim "otpadom"      

Ko kritikuje javno, prebiće ga tajno

Ima li uopšte smisla baviti se u centru Banata novinarstvom (u poodmaklom stadijumu mediokritetskog "soljenja pameti"), kada carstvo ništavila ovdašnjeg politikanstva preti da satre sve živo? Predizborna nazadnjačka "mašinerija" gomila funkcionerski "otpad", grad "zaudara" na prostakluk, (ne)postojeća opozicija natenane se (samo)kažnjava za decenijski promašaj, a pamet centra Banata se stidi, pati, ali sadomazohistički dugo ćuti, i trpi.

Zoltan Horvat

Friška dvogodišnja javna sramota nazadnjaka, samozvanih vlasnika grada i sugrađana, čista je katastrofa i histerija. Na tri dana do izbora, tragedija ubogog zrenjaninskog glasača meri se povratnom količinom podsmeha  foteljaša, njihovih aktuelnih grobara. Ali, možda je metastaza apsolutnog ludila nazadnjačke "elite" ("…radim u prvu smenu, a posle držim sastanak u svoju mesnu zajednicu…") potrebna, da se pamet najzad opameti. Od pre neki dan, ovdašnje nazadnjaštvo "silno je pojačano" kompletnim gradskim odborom radikala, predvođenih Sašom Santovcem - Sašicom i Goranom Tajdićem – Tajdom (avanzov’o direktorsku fotelju u JKP Kanalizaciji). Po oprobanom sistemu, "prodajem se za veru i večeru", pušteno je niz vodu dosledno članstvo ovdašnjih radikala, prepuštenih na (ne)milost novim nazadnjačkim guzonjama.

Regionalnom Isusu, Džegeru, Daksiju i još nekolicini uterivača nazadnjaštva u sugrađane, mora se odati priznanje za spašavanje gole vlasti  "dosledno nebuloznom kupovinom" najgorih kadrova u istoriji Zrenjanina. Nakon dve godine teško objašnjive proizvodnje apsolutno ničega u Zrenjaninu, Regionalni i njegovi Apostoli ne mogu da veruju da još uvek sede u foteljama, da nisu najureni motkama i da nisu kažnjeni od sugrađana proterivanjem za sva vremena. Karijere lokalnih vrhovnika bestidno grade na talasima Prvog iz BG centrale i na moljakanjima ubogog članstva željnih hiljadarke – dve za nastavak pasjeg života. Zrenjanin ima rasturenu privredu, ali nema fabriku vode. Ima i tehničku vodu (za piće) u cevima vodovoda, u poslednjih deset godina građani su potrošili 60 miliona evra za kupovinu (amba)lažirane vode (potrošene dve – tri fabrike vode), centar Banata je najveći "proizvođač" plućnih bolesti u jugoistočnoj Evropi, još veći proizvođač mega-teletabis diploma ovdašnje "elite". Veliki je proizvođač mediokriteta i najveći potrošač ljudi za mandatčić, privilegijicu i šaku novca za opstanak na vlasti, jednih te istih, šarengaćaša.

            "Mentalni zagađivači" Zrenjanina od 5. marta ove godine "vlasnici" su i Sašice, najvećeg oratora za skupštinskom govornicom na ovim prostorima. Po uzoru na svog bivšeg podšefa radikala, danas nazadnjačkog bosa stranke, Sašica bacio Šešeljev bedž u mutni Begej i pre(o)dao se Regionalnom. Bestidno zahteva funkciju gradonačelnika, jer je njegov minuli rad opozicionog galamdžije u mikrofone izazvao kod bivših političkih neprijatelja potrebu obavezne kupovine njega celog, sasvecipelama. Sašica je prilikom sopstvene promocije u prostorijama SNS-a, u društvu veličanstveno uglađenog Regionalnog, izgledao takođe veličanstveno i raskošno u paradnom odelu. U novi nazadnjački mikrofon, trenutno mu najomiljeniji, rekao je da će dosledno nastaviti spašavanje grada novom retorikom tržišno orijentisanog političara. Usledio je aplauz nazadnjaštvom zaluđenih članova, pa koktel, za obične članove belo (rakija) u sali, a Regionalni, Džeger, Daksi, Sašica i Tajdo povukli se u kabinet, da "elita", u proširenom sastavu, na miru, ručka, pijucka i bolesno uživa u predizbornoj zajebanciji sa sugrađanima.  

Istovremeno, Bojan Putić, smenjeni direktor Vodovoda i njegov kumašin po prangijanju u firmi, gosn' Zicer, pozvani su u prostorije Policijske uprave. Razlog, sumnjivi tenderi u poslednjih 18 meseci, javne nabavke i preostali specijaliteti rukovodilaca u višepartijskom drpsistemu.

 U firmi republički inspektori češljaju poslovne knjige, ne daju izjave o zatečenom stanju, ali se krste i levom i desnom. Na pitanje, zašto ne obiđu i preostala gradska javna preduzeća gde nazadnjački drpsistem slično funkcioniše, sležu ramenima, i skromno kažu da oni samo podnose izveštaj i odnose materijal nadležnima u Beograd. Brdo sumnjivog materijala ovdašnjih "proverenih belih medveda", trenutno "nepogrešivih" vršilaca vlasti, završilo je u zaključanim fiokama. Istinu dobro znaju i u Palati (ne)pravde u Zrenjaninu gde se sudije, tužioci i drugi, zaslužni za "odlično urađene poslove", nagrađuju naprednim funkcijama u Novom Sadu i Beogradu.

Belaj nije banatski izraz, ali danas u Zrenjaninu i prevrtljivi galamdžija može biti gradonačelnik, prosjak može isprositi funkcijicu, uporni omašivač padeža nagrađuje se direktorskom foteljom, predsednik "jakog" upravnog odbora je neophodan kumašin koji sa dotičnom strukom nema blage veze, suprug direktorke je bogomdan vlasnik dobroplaćenih članstava u sijaset komisija u Regionalnoj bolnici u večitoj izgradnji, prošlogodišnji zakleti neprijatelj stranačkog presvlačenja danas je još zakletiji preletač, sinoć pijančio sa stranačkim pajtosima u dežurnoj birtiji, a jutros, taj isti, "ugledni" direktor, "hitno" otputovao na seminar (trezni se tri dana u svom krevetu)…

Trijumf zrenjaninskog modernog doba kolektivne (ispod)prosečnosti, uterao je ovdašnjem glasaču strah(o)poštovanje pred, još gorim od sebe. U Regionalnoj bolnici se za mesec dana može zaraditi čitavih hiljadu dinara, a plata se mesečno isplaćuje u pet, šest ili sedam rata (150 dinara po isplaćenoj rati). Reagovali zaposleni, pa otišli do svojih sindikalnih vođa (u opticaju desetak sindikata), ovi im saopštili da će sve po spisku nadležnima…I bi po spisku, šefa sindikata. Na spisku su oni kojima je isplaćena realna zarada, samo za trećinu umanjena. Većina zaposlenih, u strahu od pretećeg gubitka posla, bezopasna je po nadležne. Naravoučenije, budi dobar sa korumpiranim šefom sindikata, čime stičeš privilegiju da ti svakog meseca od plate, pedantno, ukradu samo trećinu…

Za dobre vesti nikada nije kasno. Jovana Ljiljak, direktorka Javne stambene agencije Zrenjanin, uspešno se oporavlja od povreda zadobijenih pre mesec dana na stepeništu ispred stana u kojem stanuje (Štrosmajerova ulica). Da se nije okliznula na koru banane, pita se Dragan Šašić, ovdašnji šef republikanaca i bivši član gradskog veća, uz opasku da će pre biti da je samu sebe izmlatila doživevši frakturu lobanje.

 – Hrabra mlada dama Jovana je pod nerazjašnjenim okolnostima stradala u trenutku kada je imenom i prezimenom javno prozvala Džegera i Daksija i pozvala ih da, na osnovu ugovora o zakupu, regulišu desetine miliona dinara dugova na ime neplaćenog zakupa poslovnog prostora, kaže Šašić za Tabloid.

- Favoritima Regionalnog ne pada na pamet da plate svoje obaveze, čime se, kao apsolutno nedodirljivi, javno smeju sugrađanima. Očekujem da krajem godine sami sebe predlože i dobiju najveće nagrade grada za otvoreni kriminal kojim se bave, nastavlja Šaišić i dodaje: "...Ovim povodom ističem angažovanje gradonačelnika Ivana mr Bošnjaka koji je posetom u bolnici i obavezom da pomogne koleginici, osvetlao funkcionerski obraz grada. Niko drugi od 'kolega' nije ni pitao za Jovanino opasno ugroženo zdravlje, i apsolutno je nenormalno da dama principijelnog stava, sa poznavanjem četiri svetska jezika, predstavlja opasnost najvećeg stepena zrenjaninskih guzonja..."

Uvredljivu istinu o samoobmani pod okupacijom centralnobanatskih mediokriteta, Zrenjaninci će proveriti već 16. marta. Naručeno istraživanje najavljuje novo, "uspešno" sakrivanje bede anonimus-glasača, uz pobedonosne fanfare "blistavih čari" lagarija.  

    

 

     

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane