Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Sluèaj sudije Suzane Jeftiæ: samu sebe poništila

 

Sudi na „majke mi"

 

Sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Suzana Jeftiæ važeæu privremenu meru koju je u  korist jedne stranke doneo Drugi opštinski sud u Beogradu, poništila je donošenjem druge privremene mere koja je po svojoj sadržini potpuno suprotna veæ donetoj meri!

 

M. Hadžiæ

 

Ukoliko Prvo osnovno javno tužilaštvo postupi po kriviènoj prijavi Slobodana Tešiæa, sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Suzana Jevtiæ, moraæe da odgovara zbog postojanja osnovane sumnje da je dana 28. novembra 2013. godine  izvršila krivièno delo kršenja zakona iz odredbe èlana 360 Kriviènog zakonika Republike Srbije. Ali, ako tužilaštvo ne postupi po navedenoj kriviènoj prijavi, biæe to dokaz više da je veæ reformisanom, ali  korumpiranom srpskom pravosuðu konaèno neophodna ''prinudna uprava''.

Naime, Suzana Jevtiæ je kao postupajuæi sudija u parniènom predmetu broj P- 40695/2013. donela privremenu meru, suprotnu zakonu, i tako onemoguæila tuženog Slobodana Tešiæa da koristi svoje pravo svojine na nepokretnosti.

- Sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Suzana Jeftiæ važeæu privremenu meru koju je u moju korist doneo Drugi opštinski sud u Beogradu praktièno poništava donošenjem druge privremene mere koja je po svojoj sadržini potpuno suprotna veæ donetoj meri, i primorava me da u svoju kuæu pustim ljude koji tu nikada nisu živeli, niti za to postoji ikakav osnov iz naslednog prava, posle smrti njihove dalje, pokojne roðake Ljubinke Mijailoviæ. Zamislite da sam, kojim sluèajem, neki ludak pa da zapucam na njih iz zasede! Ali pošto nisam, ja sam sudiji koja deli nepravdu, rekao da æu u sluèaju njihovog zaposedanja moga vlasništva zapaliti i kuæu i sebe -  kaže za Tabloid ogorèeni Tešiæ.

Naime, Tešiæ je davne 1993. godine na zemljištu u Repiškoj ulici 12a na Èukarici zapoèeo izgradnju kuæe koju je, 10 godina posle toga, poèela da osporava pokojna Ljubinka Mijailoviæ. Tokom sudskog spora koji je tim povodom Tešiæ pokrenuo protiv Mijailoviæeve koja je, inaèe, njegovim humanim gestom do smrti živela na prvom spratu novoizgraðene kuæe, u stanu koji je on u potpunosti opremio svim potrebnim novim stvarima, Drugi opštinski sud u Beogradu je utvrdio da je njegovo vlasništvo nad kuæom nesporno. Pod uticajem daljih roðaka ona je na ovo sudsko rešenje uložila žalbu, koju je Okružni sud u Beogradu odbacio kao neosnovanu. Pobijanim rešenjem Drugi opštinski sud je 27. jula 2006. godine odredio predloženu privremenu meru kojom se tuženoj Ljubinki Mijailoviæ zabranjuje otuðenje, izdavanje pod zakup ili bilo kakvo drugo raspolaganje ili optereæenje na kuæi, koje ostaje na snazi do pravosnažnog okonèanja spora. S obzirom da ovaj parnièni postupak još uvek nije pravosnažno okonèan to je i privremena mera doneta u korist Slobodana Tešiæa još uvek na snazi.

Meðutim, pošto je Mijailoviæeva preminula, njeni dalji roðaci Binesa Petroviæ, Marija Piper i Desimir Petroviæ podneli su 31. oktobra 2013. tužbu protiv Slobodana Tešiæa radi smetanja poseda, po osnovu koje je sudija Suzana Jevtiæ 28. novembra 2013, na njihov zahtev, donela rešenje o još jednoj privremenoj meri.

Njome je, zapravo, tuženom kuæevlasniku Slobodanu Tešiæu naložila da "tužiocima omoguæi korišæenje stana u prizemlju porodiène stambene zgrade u Beogradu, u Žarkovu, ulica Repiška br. 12 (sudija zaboravila da je u pitanju kuæa na broju 12 a), tako što æe im predati primerak kljuèeva od novopostavljene brave ulaznih vrata u kuæu gde se nalazi predmetni stan, kljuèeve od  stana, skinuti katanac sa kapije, kao i ukloniti fizièko obezbeðenje sa ulazne kapije u dvorište kuæe, pod pretnjom prinudnog izvršenja".

Sudija je ovo rešenje donela i ne trepnuvši. I to tako što je Slobodanu Tešiæu poslala poziv za roèište koji je on dobio u petak, 15. novembra 2013. kasno popodne, a roèište zakazano za ponedeljak, 18. novembra 2013. u 09,45 sati. Tuženom, dakle, nije ostavila ni minimalan zakonski rok od osam dana, što je potpuno nedopustivo, nezakonito i protivno svim imperativnim odredbama, jer tuženi nije imao vremena da se valjano spremi za odbranu.

- Potom je sudija Suzana Jevtiæ na roèištu odredila saslušanje parniènih stranaka, a meni kao punomoæniku tuženog nije dozvolila da istaknem njegovu odbranu, pravdajuæi to èinjenicom da je ovo "samo roèište za privremenu meru, a ne za smetanje poseda, a što je sasvim nedopustivo s obzirom da je sam tužbeni zahtev povezan sa privremenom merom. Posle ovakvog nezakonitog postupanja i spreèavanja tuženog da iznese odbranu, sudija je donela protivzakonitu meru i omoguæila tužiocima koji nikada nisu imali savesnu i mirnu državinu da uðu u nepokretnost koja je u svojini Slobodana Tešiæa, te na taj naèin povredila zakon, jer je zaštitu pružila stanju nesavesne državine i državine koja nijednog trenutka nije bila mirna, odnosno državine koja nikada nije ni postojala, kaže Tešiæev punomoænik Peða Milosavljeviæ i dodaje da je sudija naèinila niz nepravilnosti i nezakonitih radnji.

U kriviènoj prijavi koja je protiv ove sudije podneta nadležnom tužilaštvu dana 26.12.2013. godine, stoji da je "kod sudije Jevtiæ, oèigledno, postojala svest o tome, ali je ona želela da proizvede ovakvu posledicu".

 Advokat Milosavljeviæ posebno naglašava da tužioci èak ne mogu da dokažu da imaju aktivnu legitimaciju za podnošenje tužbe sa predlogom donošenja privremene mere.

- Oni nemaju nikakvu dokumentaciju kojom bi dokazali legitimnost voðenja postupka kao što je, na primer, ugovor o doživotnom izdržavanju, testamentalno zaveštanje, ugovor o zakupu ili prijavu prebivališta ili boravišta kojom bi dokazali da su ikada stanovali na toj adresi. Dakle, sudija Jevtiæ Suzana bez ijednog pisanog dokaza samo na osnovu "majke mi" od strane tužilaca i bez ispitivanja svedoka daje veru njihovom iskazu, i time gazi privremenu meru donetu od strane Drugog opštinskog suda u Beogradu koja je na snazi još od 2006. godine pa do današnjeg dana, kaže Tešiæev punomoænik.

- Jevtiæeva je mene kao vlasnika izbacila iz moje kuæe, i naredila mi da u roku od 24 sata omoguæim tužiocima korišæenje stana u prizemlju, tako što treba da im predam kljuèeve toga stana. A sva ta njena žurba rezultat je èinjenice da od poèetka decembra ne rade sudovi, što može da potraje još mesecima, i da se bliži poèetak reforme pravosuða, odnosno da još samo koji dan ima peèat, a posle toga je sasvim neizvesno ko æe od sudija da vodi ovaj predmet. I, naravno, iskoristila je èinjenicu da je u državinskim sporovima iskljuèeno pravo žalbe na privremenu meru, što znaèi da je rešenje izvršno - podseæa vlasnik kuæe u Repiškoj 12a - Slobodan Tešiæ.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane