Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Porodična pravila u Domu zdravlja Stari grad u Beogradu

Tresla se gora, rođak sa sela opstaje

Ambulante i Domovi zdravlja više nemaju slobodnih radnih mesta, međutim, nedostaje puno lekara i specijalista. Ipak, za rodbinu i prijatelje uvek ima mesta na izmišljenim radnim mestima. O tome piše i gupa zaposlenika u Domu zdravlja Stari grad u Beogradu. Redakcija objavljuje njihovo pismo bez skraćenja...

...

Posle svih malverzacija u Domu zdravlja Stari grad rođak sa sela bivšeg direktora Ljubiše Perišića, čuveni Stevica Radišić, istaknuti član Demokratske stranke i dalje žari i pali.  Čovek koji je zaposlen u Domu zdravlja bez i dana radnog iskustva. Njegov rođak Ljubiša Perišić odmah mu je namestio radno mesto načelnika. Kako je dečko talentovan i dati su mu resori informatike, telekomunikacija i video nadzora tako je čovek napravio veliku štetu Domu zdravlja igrajući se sa skupom opremom i pošto je neuk sve redom kvario dovodeći i svoje priučene prijatelje koji rade u raznim čuvenim firmama ne bi li mu pomogli. Sve je to krio činjenicom kako je uštedeo Domu, a činio štetu i dovodio Dom do ivice funkcionisanja.

Što bi se reklo u Dom je primljen organizator posla koji nije uopšte potreban sa svojim završenim FON-om. Mogao je da se primi jedan lekar a ne čovek kome je sistematizacijom od drugih resora npr tehničke službe i drugih cepajući nadležnosti napravljeno radno mesto. Namešteno mu je da vodi određeno ljudstvo i napravio takozvani info centar kako bi imao ljude kojima bi rukovodio. Suluda ideja kad pozovete Dom zdravlja vozaju Vas i daju Vam na 3215600 informaciju o direktnim brojevima kao da zovete 11811 (bivši 988). Postavio je ljude sa nižom školom na mesto sa Višom a na to direktorka Gordana Dragašević samo ćuti jer je njen partijski prijatelj Ljubiša Perišić molio i kumio da mu niko ne dira rođaka po svaku cenu jer rođak prisluškuje telefonski, putem sms-a kao i najviše preko informatičkog servera i prosleđuje informacije.

Za vreme mandata Ljubiše Perišića kao i nove direktorke isto člana demokratske stranke posle njega, pokušavao je da se školuje o trošku Doma zdravlja tražeći da mu se upiše Cisko kurs ne bi li dete nešto naučilo (ako me shvatate čovek ne zna ni osnove o računarima a tek da se bavi Cisko problematikom).

Godine 2013-e isto bez konkursa i radnog iskustva zapošljava se u Dom zdravlja i Slavko Stojadinović desna ruka u neznanju Stevice Radišića i bave se samo svim temama i spletkama koje nemaju veze sa poslom ako se uopšte i pojave na poslu jer se u dogovoru sa načelnikom bezbednosti Dutinom i ne pojavljuju.

Isto se navedenom gospodinu Dutini dodeljuju resori nadgledanja i monitoring prijave dolaska radnika, a pošto je neuk traži pomoć od neukog načelnika Radišića i njegove desne ruke koji su sve pokvarili i kriju svoja nedela nadgledanja. Još jedan parazit koji prima platu.

Možete samo da zamislite tu sistematizaciju koju je Stevica Radišić pisao. Sistematizacija je pravno nemoguća a držaće je direktorka Dragašević do zadnjeg dana kako bi sačuvala prljavštine i krađe rođaka sa sela Stevice Radišića velikog organizatora. Ponekad je bolje nekome dati i otkaz i pripadajuću otpremninu nego ga držati zbog svoje partije. Na to sve Sindikat pravi lov u mutnom i dalje slušajući rođaka sa sela koji se nafatirao para od prethodnih javnih nabavki deleći sve sa svojim rođakom. Sindikat je isto partijski a ne Domski tako da će trebati  dobra stranačka demontaža.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane