Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od ju~e

Nismo mi od juèe

 

Epizoda 124

 

Zoran Milojeviæ

 

Prethodnih nedelja trovalo nas je bešèašæe starleta i striptizeta i sponzoruša, koje su se sa svih TV kanala, užarenih pogleda, unapred radovale skupocenim poklonima svojih izabranika, povodom nekakvog, nesrpskog dana zaljubljenih i osmog marta, dana kada u ženi zaboravljamo ono najsvetije što ona jeste - zaboravljamo majku!

Sve što èinimo èinimo podsmevajuæi se onoj srpskoj: "Kuæa na ženi stoji" i brukajuæi majèinsko srce i majèine ruke, koje su najnežnije i najdivnije što ljudski rod ima. A mi Srbi opstali smo i biološki i svakojako, jer sun as raðale i gajile srpske majke. Srpska majka! Kako to najsrpskije zvuèi!

Mesecima išèitavam novopristigle arhivske podatke iz Beèa, Berlina, Londona i Moskve. Èitam i unezvereno gledam oko sebe, u usput im preprièavam pisma koja je Karaðorðe dobijao iz evropskih dvorova. U njima se Karaðorðe poziva "da ne stvara nezavisnu Srpsku državu" jer to nije zdravo po buduænost srpskog naroda!"

 Ta dokumenta su godinama u SANU. I niko iz SANU da kaže, ili iskaže bilo kakvu ocenu tih pisama. Ako kažem da su akademici SANU zbog æutanja skotovi, prvo æe me kritikovati moja deca. I biæe u pravu. Ko sam ja da akademike srpske podseæam na ono zbog èega jesu to što jesu. A zbog èega sam ja to što jesam, e to ja ne znam?! Ono što znam je da znam da me boli što srpski mozgovi æute, u vreme kada i ja sa svojim polumozgom oseæam potrebu da vrisnem!

Kada gledam rat na ulicama Kijeva, stidim se desetgodišnjih demonstracija. Ne žalim za Slobodanom Miloševiæem, ni najmanje! Žalim što  smo poverovali da nas predvode domaæini. , intelektualci Srbi. A na našem èelu  su bile mutikaše dripci, barabe, bitange, lopovi, kriminalci,! Tek sada razumem oèevu ljutinu, koju mi je prilikom nekih dogaðanja izrekao!

„Nisi ništa bolji od onih sa kojima dižeš galamu po Srbiji." Gde oèeva reè nije najstarija, deca su zauvek sirotani!

Zapadnjaèki prevaranti su nam podmetnuli rok-sastav „Deep Purple" bez klavijaturiste Džona Lorda, bez solo gitariste Rièija Blekmura, bez pevaèa Jana Gilana. A mi ko muve na šeæer. Nikada da razumemo, da u Džajinim kopaèkama samo Džaja mož da bude Džaja.  Predstavi „Radovan treæi", samo Zoran Radmiloviæ, može da bude Radovan Treæi. Od dva belanca ne biva kajgana!

Neki nepismenko (ka) izgovori javno neku reè o ona postane sastavni deo svake reèenice javnih liènosti, bez obzira da li mu uopšte toj reèi ima mesta I smisla u izgovorenoj reèenici. Tako se, bez smisla, izgovaralo "definitivno", "ono", "kao", "znaèi"

U poslednje vreme ušla je u modu reè, "negde". Nju u svakoj situaciji, besomuèno upotrebljavaju ženski stvorovi, koji žele da se osim klièinom grudnog koša i velièinom južnog dela leða, pohvale i kvantitetom mozga. Kad izgovore tu reè, dame èiji je pogled hladan kao èoveèija ribica, mislile si da si dohvatile nebo!

Moj drug Risto Kubura i ja, nosily smo istu misao, poštovali ista saznanja, pidavali znaèaj istim znamenjima. On je bio živi dokaz da pošteni nisu slabiji, veæ da se oni ugraðuju kao kamen temeljac na kome se stoji. Risto Kubura je bio Srbin i bio je èovek. To se danas smatra podvigom, a Risto je pokazivao kako nema jednostavnije stvari od toga. Zbogm prijatelju!

O Kosovu i Metohiji ovaj put neæu ništa, niti me išta pitajte! Ja nisam potpisao Briselski (ne)sporazum.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane