Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Do koske

 

Samo su u Srbiji, oslobodioci iz Drugog svetskog rata, izloženi sprdnji

 

Heroji bez zaštite

 

Dom Ratnih vojnih invalida (RVI) u Beogradu, postao je plen nesmenjive upravnice ove ustanove koja, u stilu pravih mafijaških šefova, rasprodaje zgradu Doma RVI, mada je u pitanju državna imovina, tačnije, zadužbina Aleksandra Karađorđevića. Ušla je i u "poslove" sa narkomafijom koja pere pare praveći hostel od 310 kvadratnih metara na državnom posedu. Sekretar privremenog gradskog veća, Goran Vesić, stao je iza njenog kriminala, naloživši nadležnoj inspekciji "da sačeka" dok ova divlja gradnja bude legalizovana.

 

M. Grabež

 

Zgrada na Savskom trgu broj 9, sa tri ulaza, ukupne površine poslovnog prostora od 3.288 kvadrata, upisana je u zemljišnim knjigama KO Savski Venac kao vlasništvo Saveza boraca narodnooslobodilačkog rata Srbije i Beograda.

Duže od dve decenije, kada je počeo raspad  SFRJ, a fukara poput Vuka Draškovića označile oslobodioce - partizane kao izdajnike, i tako Srbiju dovela u poziciju da ne prisustvuje paradama povodom pobede nad fašizmom, koji se u svetu proslavlja svakog 9. maja, imovinom SUBNOR-a raspolaže izvesna Branka Stojić, kao nesmenjiva upravnica udruženja građana Dom ratnih vojnih invalida Beograda.

Ali, gospođa Branka Stojić ne potpisuje nikakve ugovore. Taman posla. To umesto nje čini predsednik Saveta Doma RVI  Slobodan Vukašinović, koji je u 87. godini života! Uvek spreman da umre, ako zatreba.

Tri hiljade kvadratnih metara u zgradi koja je zadužbina Aleksandra Karađorđevića, gospođa Stojić je iznajmljivala za velike pare. Ali, osipao se i broj onih koji su mogli da plate 12 evra po kvadratu, plus ostali troškovi, što je iznosilo oko 20 evra!

Gospođa je uzimala novac, ali nije plaća Beogradskim elektranama, nije plaćala struju, vodu. Duguje za daljinsko grejanje oko 1.800.000 dinara, za struju oko 800.000 hiljada dinara. Ali, pozivajući se na, navodno pružanje usluga invalidima rata, ona plaćanje odlaže. U međuvremenu je gospođa Stojić rasprodala svu imovinu koju je zatekla u zgradi! Slike, umetnčka dela, zatvorila je restoran, sve uslužne objekte. Nju zanima samo keš. Kada je sakupila dovoljno radnog straža došla je na orginalnu ideju - da rasproda poslovni prostor, iako Dom RVI nije njegov vlasnik.

Građevinskoj inspekciji SO Savski Venac 9. januara ove godine predsednik SUBNOR-a Srbije profesor dr Miodrag Zečević podnosi prijavu, u kojoj navodi: "...Branka Stojić u ime Udruženja RMV invalida Srbije, tel. 664-3948, posredovala je u izdavanju poslovnog prostora na prvom spratu (ulaz pored biv. bioskopa Partizan) sa namenom da se otvori hostel.

Prijavu podnosi Savez udruženja boraca NOR-a Srbije i Beograda, na osnovu činjenice da je katastarski privatni vlasnik tog posebnog dela zgrade, bliže opisanog u Rešenju Drugog opštinskog suda u Beogradu, P.br. 3245/93 od 28.06. 1993. godine, čiju kopiju dostavljamo u prilogu.

Spor koji se pominje u Rešenju još nije okončan a do tada se ovim rešenjem zabranjuje SUBNORU-u kao vlasniku da e sme ništa menjati u odnosu na tadašnje stanje imovine..

Molimo da što je moguće pre Inspekcija interveniše i zabrani otvaranje hostela."

Ali, 26. marta, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove i izvršenja, Jovan Grbavac, obaveštava predsednika SUBNOR-a Srbije da je inspektor  utvrdio da bez ikakve dozvole ''investitor privredno društvo 'Business'-in iz Zemuna počelo radove, da je promenilo namenu prostora i da je doneto rešenje kojim je zabranjen svaki dalji rad na promeni namene navedenog prostora.

Preduzeće koje u 310 kvadrata pravi hostel ima šest zaposlenih, bavi se pranjem tepiha, nema telefon i ima blokiran račun!

Neko u ime vlasnika angažuje advokata, izvesnog Zdravka Petrovića, koji za 20 hiljada evra kod Gorana Vesića, sekretara privremenog veća Beograda, dobija rešenje kojim se prvostepeno rešenje ukida i inspekciji nalaže da sačeka dok investitor ne legalizuje gradnju!

Preduzeće koje ima blokiran račun uložilo je do sada preko 200 hiljada evra, a Branka Stojić im je prodala prostor i na drugom spratu! Poslovni prostor koji je vlasništvo SUBNOR-a. U odgovoru gospodinu Zečeviću, načelnik inspekcije rezignirano konstatuje da je nemoćan da  zaštiti prava SUBNOR- koja su nesporna.

Tako je zgrada na Savskom trgu, koja je zadužbina, devastirana, prodata, po svemu sudeći, narkomafiji koja na taj način pere novac, i otima tuđu imovinu.

Ratni heroji iz Drugog svetskog rata su stari, bolesni i nemoćni da se suprotstave nasilju baraba kakav je Goran Vesić. Iz zgrade se, ćutke, iseljavaju udruženja veterana, jer gospođa Stojić nekažnjeno prodaje njihovu imovinu već 20 godina.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane