Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Kori

 

N. Vlahović

 

Novoizabrana ministarka privrede Kori Udovički, stari je kadar Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Ova bankarska aždaja po treći put je postavila Kori na visoku državnu funkciju u Srbiji, jer ovakav moćan poverilac-zelenaš mora da ima svog čoveka u kući dužnika. 

Kori Udovički potiče iz revolucionarno-diplomatske porodice. Otac Lazar, bio je španski borac, general i diplomata. Majka Nina je Bolivijka, a ujak bivši (svrgnuti) predsednik Bolivije, Gonzalo Sančez de Lozada, koji je ovu latinoameričku zemlju svojim "liberalnim reformama" zavio u crno, pa su ga motkama oterali. Udata je za svog školskog druga Predraga Radovanovića sa kojim ima troje dece.

Kad je 2003. godine, sa mesta ministarke finansija u vladi DOS-a prešla na funkciju guvernerke Narodne banka (sa najvećom platom od svih guvernera NB u njenoj istoriji), Kori Udovički svojim položajem utiče da se vrata državne kase otvore i njenoj familiji. Tako je njen svekar Radovan Radovanović, iz sela Junkovac kod Lazarevca, dobio za otkup porodične kuće u ovom selu čak 500.000 evra! Toliko mu je isplatilo Javno preduzeće Kolubara, mada kuća, tržišno, vredi deset puta manje! Naravno, ovaj detalj niko i nigde nije pomenuo prilikom obimnih istraga o pljački Kolubare. Ali, umesto da ta kućica bude srušena (kako je prvobitno predviđeno i zbog čega je plaćen toliko novac), ona je, punih deset godina i dalje na svom mestu, kao i  svekar  Radovan, koji u njoj živi. Pola miliona evra koje je dobio, poklonio je svojoj snahi Kori Udovički i  sinu Predragu. I nikom ništa. Zbog iste mahinacije, uhapšen je privrednik Radosav Savatijević Kene. Ali, Kene nije Kori. Da je neko drugi u pitanju, Anketni odbor Skupštine Srbije ispitao bi sve okolnosti pod kojim se ovo desilo. Ali, kako udariti na "kadar" MMF-a, koga ova bankarska hidra čuva kao da je Marija Magdalena?

 Pre nego što je uopšte došlo do sastavljanja nove vlade, znalo se da će Kori Udovički biti "nešto" u toj vladi. Najpre je javnost "testirana" puštanjem vesti o tome da će Kori biti Vučićev savetnik! Naime, ona je od 1993. do 2001. godine pripremana u MMF-u za poslove praćenja finansijskih tržišta (u slučaju Srbije, kontrola novčanih tokova, što je i kao stažista "uvežbavala").

Da ima časti, premijer je ne bi ni predložio za ministra, jer je za guvernera izabrana u aferi  Bodrum, kada je poslanik Alen Selimović glasao za njen izbor karticom Nede Arnerić, koja se odmarala u Bodrumu. On je kasnije i osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu.

Kada Kori ode sa vlasti, mnoge žene u Srbiji osećaće se udovički. Pomreće im od gladi mnogi članovi porodice, kao u Boliviji.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane