Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(P)likovi

 

(P)likovi

 

Pljačkom, provizijama i nameštanjima tendera do funkcije gradonačelnika Beograda

 

Mali sve veći

 

Velika nesreća zadesila je i Beograd i sve građane glavnog grada, kad je za gradonačelnika imenovan Siniša Mali, čovek koji je, kao besrupolozni lovac na provizije i dokazani ekonomski ubica, uništio dobar deo srpskog privrednog potencijala nameštajući tendere kriminalnoj eliti, u vreme dok je bio jedan od ključnih ljudi i zloglasnoj Agenciji za privatizaciju. Ovaj vešti prevarant postao je desna ruka Aleksandra Vučića, koji je još odavno prepoznao njegov banditski kapacitet. I stari Latini su govorili: "Slično se sličnom raduje", pa se tako danas i njih dvojica raduju jedan drugom. Ali, ne zadugo. Fitilj već gori...

 

Milica Grabež

 

 

 

Kada je Vlada Srbije uvela privremene mere u Skupštini grada Beograda, i izabrala Privremeno veće koje će upravljati gradom, tadašnji potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je oročio njihov mandat i ulogu.

"Mislim da će svi oni u naredna dva meseca, dok se u gradu ne budu održali izbori, omogućiti rad i funkcionisanje Beograda u ovom prelaznom zimskom periodu."

 On je dodao da će nestranačke kandidate većim delom SNS imati i na izborima za Beograd, ali da se na toj listi neće naći Siniša Mali, koji će sada "morati da ostavi sve svoje dužnosti u Vladi", dodajući da ''nije nam bila namera da od njega pravimo kandidata za gradonačelnika.'' Tako je govorio Aleksandar Vučić 19. novembra prošle godine, a po njegovom nalogu Siniša Mali, njegov savetnik, izabran je 24. aprila ove godine za gradonačelnika Beograda.

Toliko o tome koliko gospodin Vučić drži reč.

Kako se desilo da hohštapler Siniša Mali postane gradonačelnik Beograda? Siniša Mali uznapredovao je u karijeri kad je u praksi pokazao kako zna da pljačka državnu imovinu. Tu „nauku" je usavršio u Americi, na Washington University u Sent Luisu, gde je učio pravila čiste otimačine. Sa takvom „reputacijom" je i postao direktor za tendere u Agenciji za privatizaciju i to u periodu od 2001. do 2003. godine, u vreme najžešće demokratske pljačke, kada su na čelu Agencije bili Vladimir Čupić (bivši direktor Hypo Alpe Adria Banke, a sadašnji AIK Banke) i bivši premijer i ministar finansija Mirko Cvetković.

Siniša je sa 26. godina postao direktor za tendere u Agenciji za privatizaciju. Ni manje ni više, nego direktor.

Dok je bio direktor u Agenciji za privatizaciju, a njen direktor Mirko Cvetković, Siniša Mali je namestio sve tendere! Sve privatizacije koje je su izvršene pod njegovim nadzorom, kasnije su poništene. Ali, novac nije vraćao. Uzimao je i šakom i kapom. Reč je o desetinama miliona evra koje je ovaj pohlepni mladi čovek zgrtao, sve pod zaštitom Mirka Cvetkovića.

Umesto da zajedno odu u zatvor, obojica su napredovala. Mirko je 2008. godine postao premijer, a Siniša njegov savetnik. U tom periodu obojica su radila na proširenju svoje materijalne osnove za život. Premijer Cvetković je uspeo da zgrne oko milijardu evra, i uglavnom ih iznese iz zemlje. Njegov savetnik je rukovodio tim operacijama, a i sebi je obezbedio stotinak miliona!

Iz sedišta Evropske unije u Briselu srpskim vlastima je postavljen ultimatum da moraju preispitati 24 sporne privatizacije, a odgovorne izvesti pred sud. Od zaborava malverzacije Siniše Malog i Mirka Cvetkovića sačuvala je, danas pokojna Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije.

Ali, bila je to naša varljiva nada.

Aleksandar Vučić je , izborom za potpredsednika Vlade Srbije, preko direktora policije Milorada Veljovića i specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Miljka Radisavljevića, sačuvao od progona sve ljude iz vrha Demokratske stranke koji su Srbiju opljačkali za 51 milijardu evra. Preduzeća koja je nesupešno privatizovao Siniša Mali nisu istražena, jer je direktor policije saopštio da ''nije nađeno dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave". Nekoliko hiljada radnika ostalo je bez posla, jer je pohlepni Siniša Mali rasprodavao njihove fabrike, da bi sebi u džep stavio masne provizije.

Kao Vučićev savetnik, Mali je postajao sve veći, jer su džepovi i računi prvog potpredsednika Vlade postajali sve puniji. Izgleda da je i Vučić zadovoljan radom Siniše Malog, koji je, u međuvremenu i odrastao, tako da ga je prvi potpredsednik Vlade Srbije postavio za gradonačelnika, umesto smenjenog Dragana Đilasa. Bio je Mali mali lopov, koji obećava, ali su mu prsti mnogo porasli.

Većinu budalastih odluka Aleksandra Vučića oko ''ekonomskog preporoda" Srbije, počev od milijardi evra koje su mu obećavali sifilistični šeici iz Emirata, do milijardi dolara koje nam je najavljivao da dolaze iz SAD-a, nedelo su njegovog savetnika Malog.

Kada je ministar privrede Saša Radulović u januaru podneo nepozivu ostavku, obrazloživši je činjenom da su kočničari svih reformi u kabinetu Aleksandra Vučića, precizno navodeći šta sve nije urađeno na obećanim reformama, javio se, panično, i histerično, predsednik Privremenog organa  Beograda Siniša Mali. On je izjavio 29. januara da je bivši ministar privrede Saša Radulović sramota za Srbiju, da je njegovo imenovanje bilo velika greška i da je bio najveći kočničar reformi!

Mali je, odgovarajući na pitanja novinara, istakao da je Radulović poslednjih šest meseci radio samo na svojoj promociji, a da za srpsku privredu nije ništa učinio. "Insistirao je na nekim zakonima, poput Zakona o stečaju, koji bi u budućnosti samo osigurali neku njegovu ulogu, poput stečajnog upravnika"!, izjavio je Mali.

Prema njegovim rečima, bila je velika greška prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića što je predložio Radulovića na funkciju ministra privrede! "Zar je problem što je neki zakon zaustavljen jer Vučić želi da razgovara sa radnicima i da ostvari socijalni dijalog, za razliku od Radulovića koji radnike prezire", rekao je Mali. On je dodao da je Radulović mogao da učini nešto za reforme, ali da ništa nije uradio. "Vučić je dao šansu Krstiću i Raduloviću, jedan se snašao, drugi očigledno nije. Koliko još juče pokušao je da stopira isplatu plata u Železari u kojoj ima 5.000 zaposlenih", rekao je Mali.

Na pitanje novinara kad je shvatio da Radulović ne radi, Mali je odgovorio da sa njim nije razgovarao nekoliko meseci! A zna da je ministar bio kočničar i neradnik!  "Od novembra se nisam čuo sa njim, ali na osnovu jučerašnjeg obrazloženja ispalo je da su svi krivi i da svi koče reforme. Niko ga nije sprečavao da ih sprovede, ali se bavio samo zakonima koji ga interesuju i svojom promocijom", rekao je Mali i upitao da li neko može da navede barem jednog investitora kojeg je Radulović doveo.

Komentarišući izjave Radulovića o "Er Srbiji", Mali je istakao da će ugovor između Vlade Srbije i Etihada uskoro biti predstavljen javnosti.

"Ugovor je poverljiv između dve strane, ali biće dostupan javnosti nakon zatvaranja transakcije. Potpisan je u avgustu prošle godine i obe strane su preuzele da završe neke stvari. Narednih meseci, mi i Etihad ćemo to da ispunimo, tad će ugovor biti zatvoren i pokazan javnosti", rekao je Mali. Ali, od obećanja, kao i do sada, ništa. Ugovor još nije objavljen, bolje reći Vučić ga krije kao zmija noge.

Tog 28. januara gospodin Mali je apelovao na sve učesnike u političkom životu Srbije da u kampanji ne zloupotrebljavaju osetljive teme koje se odnose na život Beograđana!

Očigledno je da je  Siniša Mali čovek kome Vučić veruje, i od njega puno očekuje. A očekuje, tvrde upućeni, da mu Mali za naredne dve godine obezbedi oko 100 miliona evra, da ih prebaci na njegove račune, i račune njegove sadašnje tašte, koja je matičarka u selu Klupci kod Loznice, i tasta koji je nastavnik fiskulture u lozničkoj školi.

Da li će grad Beograd bankrotirati  do kraja godine. Sva je prilika, jer Siniša Mali, kao predsednik Privremenog organa Beograda, najviše se bavio pribavljanjem novca za Vučićeve kampanje. Više od milijardu dinara grad duguje prevoznicima Lasti i privatnim prevoznicima, jer im od prihoda Bus Plusa nije platio ni dinar, tako da postoji mogućnost da prevoznici bankrotiraju. Od 33 tramvaja ''Španca" njih 15 je neupotrebljivo, jer Mali nije obezbedio novac za popravku. Mali samo uzima. I levom i desnom. Dok Beograd tone u živo blato, Mali je sve veći.

 

A 1.

 

Histerično ljubakanje

 

Siniša Mali, doskorašnji savetnik Aleksandra Vučića za privredu i finansije, rođen je 1972. godine u Beogradu, gde je diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu, a doktorat je odbranio na beogradskom FON-u.  U septembru 2003. godine Siniša se oženio sa Snežanom Panić. Svadba je bila u hotelu Hajat u Beogradu. Siniša je imao, zvanično, platu od 280 evra, a svadbu je platio 50. hiljada dolara! Na dan kada je izabran za gradonačelnika, pritrčala mu je i pala u zagrljaj supruga Snežana. Nekoliko minuta su se grlili u ljubili usta, pred odbornicima koji su bili sablažnjeni. Snežana, svakako zna, koliko će njen suprug Mali pokrasti novca. Ako ih uhapse ove godine, kada se očekuje pad Vučićeve mafije, Snežana će kaznu izdržavati u ženskom zatvoru u Požarevcu, a Siniša u Zabeli.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane