Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Hotel Slavija u rukama klana Danice Drakovi

 

Jado, 'otel mora biti na

 

Danica Drakovi je odavno bacila oko i na beogradski Hotel Slavija. Njim rukovodi njen roak Veselin Jovievi, koji mora uskoro u penziju, a dotle hotel mora prei u ruke bjelopoljske fukare, za male pare. Zna se, jado moj, Danica nikom ne daje, no uzima!

 

 

Vuk Stani

 

 

Hotel Slavija nalazi se na ekskluzivnoj lokaciji, na Trgu Slavija u Beogradu. Samo lokacija vredi vie milijardi dinara. Hotel nije privatizovan.  Ovaj hotel bio je vlasnitvo "JAT Ervejz"-a, i verovatno bi bio sa ostatkom kompanije poklonjen Vuievim Arapima, da ga jo 2005. godine Kotuniina Vlada nije dala na upravljanje Srpskom pokretu obnove.

SPO je tada na upravljanje dobio ceo JAT, njihov direktor Aleksandar Milutinovi ve poetkom juna je izdvojio Hotele Slavija iz sistema JAT-a. Tada na mesto direktora hotela dolazi roak Danice Drakovi, Veselin Jovievi.

Prilikom poslednje raspodele stranakih funkcija, upravljanje hotelom ponovo je prigrabila ekipa Srpskog pokreta obnove, odnosno politiko krilo klana Danice Drakovi, te je na mestu direktora firme Jat hoteli Slavija opstao njen roak Veselin.

Veselin Jovievi je iroj javnosti poznat kao ovek koga su hapsili zbog naina na koji je vodio J.P. "Gradske pijace", gde je dugo godina bio direktor.  Njegovo direktorovanje beogradskim pijacama obeleile su afere nenamenskog troenja novca, zapoljavanja po roakoj liniji, nametanja poslova, reketiranja zakupaca tezgi...

Cena po kojoj se dolazilo do tezge na Kaleni pijaci bila je nekoliko hiljada maraka.

Kada je 2001. godine promenjena vlast u Beogradu, promenjen je i direktor. Protiv Jovievia je tada podneta krivina prijava. On je proveo desetak dana u pritvoru zbog optube za zloupotrebu slubenog poloaja. Suenje je potom dolo u orsokak, roita su odlagana, proces je rastegnut, i Jovievi nije osuen.

On je, pokazae se, dobro znao da ispunjava interese Daninog klana, pa je tako isposlovao i da Agencija za privatizaciju da miljenje da se tender za hotel Slavija nee raspisivati dok se ne stvore uslovi, i ne pojavi kupac koji e ponuditi "realnu cenu". Potom je stvorena lana slika u javnosti kako ne postoje zainteresovani kupci, i krenulo se u traenje kupca za prodaju direktnom pogodbom.

Od 2005. godine do danas traje direktno pogaanje, a hotel se vodi na nain da mu se vrednost srozava, kako bi ga u jednom trenutku za male pare kupio neko podoban.

Jednom prilikom za medije direktor Jovievi izjavljuje da on ima sredstava da odrava hotel, ali i da su mu potrebna sredstva da sredi enterijer. On navodi i da: "U starom delu hotela treba neke delove potpuno sruiti, a potom ih ponovo izgraditi...''

Od kada je na elu hotela Jovievi je uveo praksu da svake godine zaposli po jedanaest svojih roaka. Tako da je za osam godina direktorovanja zaposlio osamdeset osam roaka.

Rezultati Jovievievog upravljanja hotelom najbolje se vide u finansijskoj analizi zavrnih rauna, gde rezultat pokazuje da je hotel 2012. godine napravio gubitak od 31.166.000,00 u odnosu na 2011. godinu.

Osnovni kapital od kada Jovievi upravlja hotelom obezvreen je za 589.701.999,00 dinara i danas iznosi 1.576.872.081,00.

Ipak, postoje poslovi koje Jovievi za razliku od hotela uspeno vodi. Najbolji primer za to je biznis sa radnicima Elektro privrede Srbije.

Radnici EPS-a sa Kosova dolaze u Beograd da oitavaju brojila. (Verovatno su oni oitavali brojila i kada su Beograanima isporueni pedeset odsto i vie, uveani rauni za struju pred novu godinu.) Veina tih radnika odseda u hotelu Slavija, gde Jovievi direktno sa izvesnim Bagijem dogovara uslove kako e biti plaena ishrana i spavanje.

Bagi kod Jovievia zaduuje bonove za ishranu i smetaj radnika.

Kasnije EPS-u prijavljuju tri do etiri puta vie upotrebljenih bonova nego to je bilo radnika. EPS to plaa bez pogovora i kontrole. Da ne bude kontrole, zaduen je funkcioner EPS-a...Razlika izmeu stvarne cene i koliine bonova koju plati EPS, verovatno se sliva u privatne depove.

Zamenik direktora i prijatelj Jovievia, Ranko Vujovi takoe je dobro upuen u sve poslove hotela Slavija. On je pre nego to ga je Jovievi imenovao na  mesto zamenika pobegao iz Crne Gore, gde je, kako se pria, unitio hotelski kompleks Juni Jadran i hotel Delfin.

Zbog toga je protiv njega u Crnoj Gori pokrenuto osam krivinih prijava i optubi za zloupotrebu slubenog poloaja, nesavesnog rada, utaju poreza, organizaciju lanih steaja...

Ranko je bogat ovek. U Beogradu poseduje lanac lokala i dva stana, esto se hvali svojim bogatstvom na njegovim bankovnim raunima. On je hotelski pansion Juni Jadran u Bijeloj, doveo do steaja, potom ga je iz steaja po ceni daleko ispod trine kupio "ugledni privrednik". Privrednik za koga se pria da je dobar prijatelj sa Vujoviem.

 

 

 

A 1.

 

Klanovi Beograda

 

Nakon pobede anti Miloevievske koalicije na lokalnim izborima 1997. u svim veim gradovima Srbije, i glavni grad je imao ast da upozna vlast goru od Beogradskih dahija.

Februara te godine formira se gradska vlada i Zoran ini postaje predsednik te vlade. Odmah, su poeli problemi unutar koalicije. Brani par Drakovi traio je sve znaajnije funkcije u gradu za sebe i njihove blie lanove familije. Postojalo je i problem nezadovoljstva Dane Drakovi koja je smatrala da njen mu Vuk treba da bude na elu grada.

Vuk i Dana tada poinju svesno da miniraju koaliciju i da se okreu socijalistima, radikalima i JUL-u.

Nakon raspada koalicije, i smene Zorana inia, SPO uz pomo svojih novih koalicionih partnera SPS-SRS-JUL preuzima vlast u Beogradu. Danica Drakovi je tada mogla samostalno da ureuje svoja kadrovsko-rodbinska reenja...

Ubrzo je itava vlast u Beogradu  organizovana prema interesu "roakog klana". lanovi porodice Drakovi i  porodice bliske SPO uzeli su tada sledee funkcije: Veselin Bokovi, direktor Direkcije za gradsko graevinsko zemljite - roeni brat Danice Drakovi. Goran Bokovi, lan Izvrnog odbora Skuptine optine ukarica - roeni brat Danice Drakovi; Slavica Altipamarkov, sekretar za obrazovanje Skuptine Beograda - sestra Vuka Drakovia, Vojin Krtolica, lan Upravnog odbora GSP-a - zet Vuka Drakovi, Dragan Macankovi, lan Izvrnog odbora Skuptine optine Zvezdara - zet Danice Drakovi, Veselin Jovievi, direktor JP "Gradske pijace" - roak Danice Drakovi, Borivoje Borovi, lan Predsednitva SPO-a, inae zet Danice Drakovi takoe je "udenuo" svoje roake, Borisav Borovi, predsednik Izvrnog odbora Skuptine optine Palilula - roeni brat Borivoja Borovia., Biljana Borovi, zamenik sekretara za upravu Skuptine grada - sestra Borivoja Borovia, Radomir ivkovi, direktor Infostana,  kum Borivoja Borovia, Vesna ivkovi, sekretar za deju i socijalnu zatitu - kuma Borivoja, Borovia.

Spasoje Kruni, predsednik Izvrnog odbora Skuptine Beograda, postavio je svog brata Tvrtka Gavranovia za sekretara saobraaja, Milan Boi, potpredsednik Skuptine grada postavio je svoju sestru Doru Petrovi na mesto predsednika Izvrnog odbora Skuptine optine Vraar...

  

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane