Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

 

Na licu mesta

 

Ko je domain u Ukrajini? Na ovo jednostavno pitanje ne mogu da odgovore ak ni sami graani u Kijevu

 

Mrane due samozvanih voa

 

Konano su i Amerikanci, koji u potpunosti odobravaju korake sadanje vlade Ukrajine, uputili kritiku na raun nove vlasti. Potpredsednik SAD Dozef Bajden, tokom aprilske posete, prilikom susreta sa deputatima Vrhovne Rade, oznaio je korupciju kao rak ranu koja pogaa va sistem". U zakljuku razgovora sa parlamentarcima, Bajden je izjavio: Vi niste sposobni da se izborite sa korupcijom. Svet to nee trpeti, ali mi ne moemo za vas da reimo taj problem. Vi kaete da vam je potrebna pomo u energetskoj sferi, ali i taj sistem je kod vas u potpunosti korumpiran." Bajden nije sluajno govorio o krai. Dajui Ukrajini prvu realnu finansijsku pomo od 50 miliona dolara, SAD je elela da porui: prijatelji, potrudite se da ne opljakate ovaj novac. Po emu se jo, osim totalne korupcije, odlikuju" savremeni ukrajinski vladari?O tome pie na dopisnik iz Moskve Viktor Hlistun

 

 

Viktor Hlistun

 

 

U potrazi za neprijateljem

Poslednja deavanja u Ukrajini pokazuju da je rukovodstvo zemlje (svi ili skoro svi), od 1991. godine, odnosno od trenutka kada je dobila nezavisnost, izabralo potpuno udan put borbe za nezavisnost. I to to se na istoku Ukrajine sutinski vodi graanski rat, nije bilo kakva sluajnost, nije samo zasluga" Zapada i SAD, ve i, ako stavri nazovemo pravim imenom, krivino delo plejade rukovodilaca koji su vladali poslednjih 20 godina. Ako se pogleda retrospektiva dogaaja dobija se slika kako su kratkovidi bili vladari.

Prvi pogrean korak: umesto da neguju dobre odnose sa susedima, Rusijom i Belorusijom, oni su se na sve naine trudili da ih upropaste. Jo je prvi predsednik Ukrajine Leonid Kravuk pokuao da rasturi, esto bez ikakvog razloga, veze sa Rusijom. I ne samo ekonomske i politike, ve i kulturne. Kasniji vladari su nastavili da unitavaju sve to povezuje Ukrajinu sa Rusijom i Belorusijom. U vrhovnim ealonima vlasti kao da nisu razumeli da se susedi ne biraju. Sa njima treba da se ivi u miru i prijateljstvu. A moda su, ponekad, i razumeli!?

Drugi korak takoe ne moe da se nazove uspenim - to je naglo skretanje (u politici i kulturi) na stranu otvorenog nacionalizma. Sve to je dovelo do stvaranja nacionalnog identiteta i ukrajinskog patriotizma. I opet mi pada na pamet ono to je radio prvi predsednik, Leonid Kravuk. Kako se kasnije razjasnilo, Kravuk je bio vatreni nacionalista. On je dokazivao kasnije da faistiki sledbenik Stepan Bandera uopte i nije ubijao Ruse u vreme Drugog svetskog rata. Za njegove vlasti jednog dana je u zemlji bio ukinut ruski jezik. A taj jezik je koristilo vie od 80% stanovnitva, a znalo ga je svih 100%. Sledei vladari su dostojno" nastavili delo Kravuka". Viktor Juenko, na primer, dao je zvanje Heroja Ukrajine gotovo svim nacistima iz Drugog svetskog rata. A sadanji v.d. predsednika Aleksandar Turinov je izjavio da takva nacionalnost kao to je ruska" ne postoji u prirodi. To onda znai da tim jezikom u Ukrajini ne sme da se govori. Kako govoriti, na to pitanje komentari su izlini.

Trei momenat: da bi opravdali neuspeh u upravljanju dravom, ekonomske probleme, korupciju ogromnih razmera, bilo je potrebno izmisliti nekoga na koga bi se svalila sva krivica. Primenu ove metode veoma su volele voe u SSSR-u. Za Kravuka ovaj metod nije bio nov. Tako je jo prvi predsednik oznaio" Rusiju za neprijatelja Ukrajine. irenje mrnje ulo je i u udbenike. U zapadnim krajevima poeo je da cveta kult mrnje, stvar je stigla dotle da nacisti i banderovci tuku ljude zato to razgovaraju na ruskom. O poslednjim poduhvatima u ovoj oblasti verovatno ste ve uli. Na istoku zemlje, u Dnjepropetrovsku, pojavili su se plakati: za pomo u hvatanju Moskovljanina" (ne samo Rusa, ve i proruski orijentisanog oveka) daje se nagrada od 10.000 dolara!

Novac je obeao tajkun Kolomojski, kojeg je nova vlast imenovala za gubernatora Dnjepropetrovske oblasti. Ne tako davno, na tv-u je gospodin prvi predsednik Leonid Kravuk priznao da ide u krevet naoruan: sa leve strane kreveta dri pitolj, a sa desne puku dvocevku, kako ga Rusi ne bi uhvatili na spavanju i kako bi mogao da im prui otpor. Re je o oveku od 80 godina. On ne razmilja o Venosti ve, kao to vidite, do sada nije shvatio: iz mrnje nita dobro ne moe da se rodi.

etvrti korak je, moda, i najvaniji: potraga za saveznicima, tanije pokroviteljima. Ali, ispostavilo se da nema potrebe traiti ih - oni ekaju da im otvore vrata. I opet je onaj koji je prvi otvorio vrata, prvi predsednik Leonid Kravuk. Za njim, otvaranjem vrata svakakvim agitatorima za demokratiju" iz Evrope, a jo vie iz Amerike, bavio se Leonid Kuma. Potom - Viktor Juenko, koji je doao na vlast posle narandaste revolucije", koju su organizovali ameriki i zapadni saveznici. On je bio poklonik svega to dolazi iz Amerike i sa Zapada. Poslednji legitimni predsednik Ukrajine, Viktor Janukovi, iako je flertovao sa Zapadom, vie je krao. Bukvalno za nekoliko godina, njegov sin je postao bogata, a ni on sam nije bio siromah. Takozavana revolucija na Majdanu (trg) Nezavisnosti u Kijevu poela je kao miran protest protiv strane korupcije u zemlji.

Prvi rezultat politike svih ukrajinskih vladara doveo je do toga da je od nje otiao Krim. Takav obrt nisu oekivali sponzori iz SAD i Evrope. Predstavnik Stejt departmenta SAD, Viktorija Nuland nekoliko puta je istakla da je njena zemlja dala 5 milijardi dolara kako bi izvela Ukrajinu na demokratski put razvoja, ali prokleta Rusija i Putin" smetaju da se to ostvari. Istina je da za razvoj ekonomije za poslednje 23 godine, ni Evropa, ni Amerika nisu dali Ukrajini ni paru, dok je Rusija, za to vreme, u te svrhe izdvojila 250 (!) milijardi dolara.

Drugi rezultat i druga greka: u zemlji su zavrili sa slobodom i demokratijom. A hunta (nova vlada) poela je da deluje onako kako deluju sve hunte: na ljude nezadovoljne njenom politikom poslali su vojnu silu. Ali, prethodna zima i sadanje prolee su pokazali da vladari Ukrajine nisu sposobni da upravljaju zemljom. Ko su, uopte, oni, zar je zaista tako loe u Republici Ukrajini?

 

 

Od baptiste do sadiste

 

 

Oleksandar Turinov koji se nalazi na mestu vrioca dunosti predsednika, predsednika Vrhovne Rade, vrhovnog komandanta oruanih snaga Ukrajine ima 50 godina. Godine 1986. uspeno je zavrio tehnoloki fakultet Dnjepropetrovskog metalurkog instituta. Od 1987. do 1990. radio je kao sekretar rejonskog komiteta komsomola, bio je ef odeljenja za agitaciju i propagandu Dnjepropetrovskog oblasnog komiteta komsomola. U to vreme bio je jedan od koordinatora Demokratske platforme u KP Sovjetskog Saveza.

Kao i mnogi komunisti iz tog perioda, i gospodin Turinov se okrenuo religiji. Tanije - pravoslavlju. Nije mu se dopalo, a kao rezultat religijskih traganja, opredelio se za to da postane evangelistiki hrianin - baptista. ak je postao i pastor (to je i sada). Bog e mu suditi. Ne bismo obraali panju na religiozne poglede Turinova, da je on obian baptist. Ali, ovaj ovek je tokom celog ivota zauzimao visoke pozicije u dravi, bio je savetnik predsednika Kume, ak je vodio Slubu bezbednosti Ukrajine (SBU).

I sada, kao prvi u istoriji Ukrajine (verovatno ne samo Ukrajine), gospodin baptista Turinov obavlja etiri (!) visoke dunosti - osim tri nabrojane, on je i pastor jedne male crkve. Ako uzmemo u obzir da baptisti imaju jake i mone korene u SAD, a takoe i rukovodee organe, onda nije teko pogoditi pod ijim nadzorom radi pastor Turinov. Pored toga, po ubeenju mnogih pravoslavnih svetenika, baptizam u hrianstvu je isto to vehabizam u islamu. A to to su vehabije spremne da ubijaju i mue nevernike", verovatno je svima poznato.

Treba li se zato uditi tome to Turinov, u ulozi vrhovnog komandanta zemlje, bez dileme izdaje nareenja armiji da puca na mirne protestante na jugoistoku zemlje. Kao predsednik on izdaje ukaz da se kandidatima za predsednika dodeli obezbeenje do izbora 25. maja - ali, ne svim kandidatima. Samo onima koji ne istupaju protiv vlasti, na ijem se elu on nalazi. U svojstvu predsednika Vrhovne Rade, Turinov na sve naine, namerno usporava sprovoenje referenduma o federativnom ustrojstvu drave, za koji se zalae veina stanovnika koji ive na jugoistoku zemlje. A kao baptista (itaj vehabija) on se bori protiv nevernika", a tu su, kako smatra, sva sredstva dobra.

Imam jedno pitanje: da li ovaj dravnik" samostalno deluje? Avaj! Najvanije odluke u aprilu, doneo je nakon konsultacija. Prvu izjavu o angaovanju armije u borbi protiv neistomiljenika u istonim oblastima Ukrajine (Donjeckoj, Harkovskoj i Luganskoj oblasti), dao je 14. aprila, dva dana nakon polutajne posete Kijevu direktora CIA-e Dona Brenana, a drugu, mnogo otriju, kada je broj ubijenih poeo brzo da raste, posle dolaska u Ukrajinu potpredsednika SAD, Dozefa Bajdena.

Po svemu proizilazi da su ovi visoki ameriki funkcioneri dali dozvolu" Turinovu da snano dejstvuje, da puca bez upozorenja, ukratko, da ne bude previe fini sa teroristima" koji trae referendum. Sada se od naoruanja, osim automata i mitraljeza, koriste i tenkovi, borna tehnika, avioni, jurini helikopteri. Naravno, ovo nije moglo da proe bez prolivanja krvi. Osim toga, vojsci pomau nacisti sa Majdana - borci Desnog sektora. Oni ubijaju tiho, presretnu oveka, odvezu u umu, mue ga i na kraju ubiju. Oigledno je da koriste metode Stepana Bandere koji je sprovodio kaznene operacije protiv Poljaka, Rusa, Rusina itd. u vreme Drugog svetskog rata.

Rusija je bila primorana da u Savetu bezbednosti UN postavi pitanje o uvoenju ruskog mirovnog kontingenta na jugoistok Ukrajine, koji bi zatitio rusko stanovnitvo od genocida. Pored toga, na granici sa Ukrajinom poele su vojne vebe ruskih oruanih snaga. Da li e ovaj korak zaustaviti huntu na elu sa baptistom-sadistom Turinovom? Teko. Potrebna je dozvola s druge strane okeana...

 

 

Zeka podrezanog repa"

 

 

Arsenij Jacenjuk - vrilac dunosti premijera. 40 godina. Obrazovanje izi oblasti prava i ekonomije. Radio kao obian slubenik u banci. Njegov uspon je zapoeo nakon to je postao lan totalitarne sekte Sajentoloke crkve. Dovoljno je rei da je rad sajentologa zabranjen u veini civilizovanih zemalja, osim u SAD. Uzgred, Jacenjukova sestra Alina upravlja ogrankom ove sekte u amerikom gradu Santa Barbara.

lanovi crkve" zakone sekte stavljaju iznad zakona po kojima ive obini graani. lanovi sekte su, u sutini, zombiji koji veruju da se njihova posebnost (a ona se podrazumeva sama po sebi) moe realizovati samo u sekti. Cilj oeva" Sajentoloke crkve je prozaian - osvajanje vlasti putem ubacivanja lanova sekte u institucije vlasti. To pokazuje zato sa sektom tesno sarauje CIA.

Ako se uzme u obzir da je sajentoloka sekta dozvoljena u Ukrajini i da ima punu slobodu, a da Arsenije Jacenjuk zauzima istaknuto mesto u njoj, onda je jasno zato je upravo tog oveka Stejt department SAD, posle oruanog prevrata u Kijevu, doveo u vrh vlasti - od 27. februara ove godine nalazi se na mestu premijera. O tome da su Jacenjuka za ovu funkciju ranije pripremali, i to ne u Ukrajini ve u Americi, ne treba sumnjati. O tome se izbrbljala" Viktorija Nuland, zvanini predstavnik Stejt departmenta u telefonskom razgovoru sa ambasadorom SAD u Kijevu. Skandal zbog curenja tajne informacije Amerikanci su uspeli da zatakaju, ali nisu odstupili od plana da postave svog zeku podrezanog repa" (to je nadimak premijera).

Poznato je da je gospodin Jacenjuk lider partije Otadbina, ali malo ko zna da ona ima svoj fond pod imenom Otkrij Ukrajinu". Taj fond je poznat po tome to su njegovi partneri organizacije koje su uestvovale u vie prevrata irom sveta. Meu njima je Maralov fond Nemaka-SAD", etam haus" (Kraljevski institut za meunarodne odnose Velike Britanije), Centar za informaciije i dokumentaciju NATO, Stejt department SAD, Nacionalni fond za podrku demokratiji (SAD), Investiciona kompanija Horizon Capital (SAD), jedna od najveih vedskih banki Svedbank itd. Ko i kakav zadatak u odreenom trenutku daje Jacenjuku, kome slui danas, a kome e sluiti sutra, moete da izaberete po sopstvenom ukusu. On sam svima dokazuje da se trudi da radi za blagostanje i prosperitet Ukrajine.

Mogu samo da dodam da na svoje blagostanje gospodin premijer takoe ne zaboravlja. Na kraju krajeva, njegova udobna kua se nalazi u elitnom delu Kijeva, tamo gde se nalazi i rezidencija predsednika koji je pobegao iz zemlje, Viktora Janukovia.

 

 

Agent ne spava

 

 

Valentin Nalivajenko, koga je Vrhovna Rada 27. februara ove godine imenovala za efa Slube bezbednosti Ukrajine, ima 48 godina. Po obrazovanju je filolog. Radio je kao diplomata u Finskoj. Od 2001. do 2003. bio je generalni konzul ambasade Ukrajine u SAD. Tu su, verovatno, i poele velike promene u njegovom ivotu i radu. Prema informacijama koje je dao bivi ef SBU, Aleksandar Jakimenko, upravo u to doba Nalivajenka je zavrbovala CIA.

Podaci o vrbovanju stigli su Jakimenku od njegovih podreenih u toku istrage koju je SBU sprovodila zajedno sa ukrajinskim tuilatvom. Nalivajenko je odravao kontakte sa amerikom vezom i posle odlaska iz diplomatske slube, odnosno u periodu od 2006. do 2010. godine kada je ve bio na rukovodeim mestima u SBU.

Veza Nalivajenka i drugih rukovodilaca bezbednosnih struktura Ukrajine sa CIA-om objanjavaju veliki uticaj koji na sadanje dogaaje u zemlji imaju amerike specijalne slube", tako je okarakterisao Aleksandar Jakimenko stanje stvari. Jednostavnije govorei, CIA ve dugo i sutinski komanduje Slubom bezbednosti Ukrajine. Tabloid je ve pisao o tome da amerike specijalne slube u zgradi SBU u Kijevu imaju ceo sprat. Tanije, ceo pet sprat.

Pojavila se i dopuna informacije o tome kojim poslovima se bavio ef CIA, Don Brenan tokom aprilskog boravka u Kijevu. Ispostavilo se da je ranije na istoni front" na slobodan lov" na ljude, kobajagi po nareenju Turinova, poslato oko 20 amerikih najamnika iz privatnih bezbednosnih firmi. Bukvalno za nekoliko nedelja oni su negde nestali. Potragom se bavio Brenan, a sada njima verovatno rukovodi Nalivajenko. Rezultata nema.

Po nekim glasinama, najamnici su pobegli videvi nered s kojim se vodi kontrateroristika operacija protiv mirnih graana. Po drugim glasinama, njih su uhvatili borci samoodbrane pristalica federalizacije u rejonu grada Slavjanska i dre ih kao taoce. Pria se i da su  nesrene vojnike sree" ubili i opljakali borci Desnog sektora ili drugi kriminalci. U svakom sluaju, teko da im sada mogu pomoi Nalivajenko ili ef CIA-e Brenan.

O tome da Valentin Nalivajenko ima veze sa CIA-om govori i injenica da je bio ukljuen u spisak partije Udar. Njen lider, bokser Vitalij Kliko esto putuje u SAD gde se sree i razgovara o politikoj situaciji u Ukrajini sa senatorom Donom Mekejnom, koji, kao to je poznato, estoko mrzi sve koji nisu saglasni sa politikom SAD i zauzima agresivnu poziciju prema njima. Nije teko zakljuiti kakve naredbe donosi Kliko iz SAD i daje ih efu SBU Nalivajenku. Da bi portret naelnika SBU bio kompletniji, treba pomenuti i to da je njegov stari drug niko drugi do nacista i lider banderovske partije Desni sektor, Dmitrij Jaro.

 

 

Poruke koje miriu na smrt

 

 

Arsen Avakov, ef ministarstva unutranjih poslova Ukrajine. Ima 50 godina. Rodio se u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdana. U Ukrajini ivi od 1966. godine. Inenjer po obrazovanju. Bavio se problemima bezbednosti vodnih resursa. Zatim je radio u banci, bio biznismen i na kraju lan izvrnog komiteta harkovskog gradskog sovjeta narodnih deputata. Svaka sledea pozicija bila mu je via. Bio je deputat oblasnog nivoa, deputat u Vrhovnoj Radi Ukrajine kao lan partije Otadbina. lan komiteta za pitanje propisa, deputatske etike i obezbeenja aktivnosti Vrhovne Rade.

Bio je, ne jednom, uhvaen u mahinacijama sa prodajom zemljita. Protiv njega su ak pokuali da pokrenu krivini postupak, ali je on svaki put uspeo da se izvue. Od 27. februara je ministar unutranjih poslova. Posebnost njegovog stila rukovoenja ministarstvom je - delovanje putem interneta.

U virtuelnom svetu, on se divi sebi i onome to pie na svom sajtu. Tako, na primer, na njegovom sajtu postoji rubrika Arsenove jutarnje poruke". Pravi narcis. Ostaje da dodate besmrtne Arsenove jutarnje poruke". Naalost, nieg besmrtnog u porukama nema, nego upravo suprotno. Njegove poruke na sajtu miriu na smrt. Prosudite sami. Na istonom frontu" je 25. aprila poelo zatije. Moda je to u vezi sa izjavom Rusije o mogunosti mirovne operacije. A moda i zato to su itelji Slavjanska odluili da sahrane ubijene sugraane. I tada je Arsen Avakov napisao na svom sajtu (doslovno): Nikakve suspenzije antiteroristikih operacija, a u vezi sa pretnjom invazijom vojske Rusije, kako su pourili da izjave mnogi mediji - nema. Ta informacija ne odgovara stvarnosti. Antiteroristika operacija se produava. Terorista se treba uvati non-stop."

Eto, tako je u jednoj poruci na internetu, gospodin ministar naredio napad ak i po noi, na mirne graane koji protestuju.

 

 

A 1.

 

injenice o Ukrajini

 

Teritorija Republike Ukrajine zauzima 603,7 kvadratnih kilometara, a na ovom prostoru ivi 52 miliona stanovnika. Glavni grad drave je Kijev. Po veliini teritorije, Ukrajina je trea zemlja Zajednice nezavisnih drava, posle Rusije i Kazahstana. Po broju naseljenih mesta i obumu proizvodnje, nalazi se na drugom mestu, iza Rusije. Kada je o stanovnitvu re, 75% ine Ukrajiinci, od kojih veina ivi u zapadnim i centralnim oblastima zemlje. Rusa ima 21%, Jevreja, Belorusa, Poljaka, Bugara, Moldavaca je 4-5%.

Gustina naseljenosti je 86 ljudi na 1 kvadratni kilometar. Gradskih naselja je 69%.

 

 

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane