Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ujka sem ka`njava i saveznike

Ujka sem kažnjava i saveznike

 

(Fridrih Emke)

 

Amerika nema milosti ni prema sopstvenim saveznicima kada je u pitanju njen interes. Na početku rata protiv Iraka koji Nemačka i Francuska nisu htele da podrže, Sjedinjene Američke Države su ovim zemljama uvele ekonomske sankcije. Još pre početka rata, evropski TV kanal "Euronews" pokazao je slike pojedinih ameriikih "patriota", trgovaca i vlasnika restorana kako ispred svojih radnji na sred ulice prosipaju francusko vino i nemački rizling, ili ih jednostavno izbacuju iz upotrebe po ameriikim restoranima. "Njujork Post", visokotiražni dnevni list pozvao je na bojkot nemačkih proizvoda, a pokrenut je i sajt www.germanystinks.com (u prevodu: Nemačka smrdi) koji je objavljivao spisak alternativnih proizvođača koji mogu da zamene nemačke.

Američki kongresmen Robert Veksler tvrdio je u to vreme da vidi jednu "vrlo duboku pukotinu" u ekonomskim odnosima dve zemlje "koja neće skoro moći da se zakrpi." Mnogi američki privrednici takođe su rešili da se obračunaju sa "neposlušnim Nemcima" pa su krenuli u prodaju nemačkih akcija.

Da bi smanjio štetu, nemački lobi u Americi "Atlantski most" e.V. je u dnevnoj novini "Njujork Tajms" objavio oglas preko cele strane, za koji je platio čak 140.000 dolara. U oglasu se patetično podsećalo na američko-nemačko prijateljstvo u proteklom periodu, posebno u vreme "hladnog rata".

Posle uspešne okupacije Iraka, administracija iz Vašingtona je iz poslova obnove ratom i sankcijama uništene zemlje potpuno isključila nemačke i francuske firme. Velikim ameriičkim korporacijama koje su međusobno delile kolač vredam više milijardi dolara bilo je čak izričito zabranjeno da nemačke firme uzimaju kao podizvođače ili da od njih kupuju robu koja može da se nabavi i u drugim državama.

Bivši ministar spoljnih poslova Henri Kisindžer jednom prilikom je rekao: "Nije lako biti naš neprijatelj, ali je još teže našim saveznicima."

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane