Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od ju~e

 

Nismo mi od juče

 

Epizoda 128

 

Zoran Milojević

 

Drug četnički vojvoda Tonik Šljivka, hteo je da promeni gume na svom autiću vrednom tričavih milion evra koje mu je poklonio šeik Ešid Trt Zeznut. I taman promenio gume, kad ono-tres! Autobus u autić, a od autića ostala samo sekundarna sirovina.

U nama dalekoj, ali prijateljskoj zemlji, Kraljevini Guzprdistanu, ovih dana je krunisano NJKV Zlatousti Guz-Bolani, koji se na narod i presto navalio kao sida na Ruandu. Kao olakšavajuću okolnost oko prestola, narod je svom Kralju dodelio Guz-vitezove. Kad Kralj zeva, Čobanka-Guz Tabak mu šakom prekriva usta. Kad Kralj podrigne, Zoka Guz-Glavka mu salvetom briše usne. Kad se Kralj zakašlje, Laza Guz-nišlija mu gura u usta kašiku "sa surutku". Kad Kralj mljacne, maja Guz-pčelica mu u usta tutne cuclu umočenu u Šeik-milk...

Prilikom krunisanja, Kralj je svakom pripadniku svog naroda poklonio svoju novu zbirku pripovedaka pod nazivom "Gologuze guz-basne". U pripovetkama je opisan stari narod, nestao u vremenima epidemija i crvene kuge.

Zahvalan na knjizi, prisutni narod je otpozdravio svome Kralju srdačnim uzvicima: Guz! Guz! Guz!

Oduvek sam razumeo da je komedija najozbiljnija stvar, ali, tek u zrelim godinama sam razumeo zašto se plašimo zdravog i iskrenog smeha. Uzrok su oni od kojih je svako bio Nušićevo "bistro dete", čiji otac nije bio srećan što mu je dete bistro i radiće sve što rade bistri ljudi u Srbiji: pljačkaju i otimaju. I stalno se pitam, da li je Nušić živ?

Pa, kad utvrdim da je živ, odmah se pitam-da li je normalno da je Nušić toliko živ, koliko on ima štete od toga a koliko mi imamo koristi od toga. Znam samo da je Nušić sve življi, a njegova gospođa ministarka takođe življa nego svi ministri od onih vremena do danas. Dođe mi da viknem: sram te bilo, što si još živ!

Poražen sam spoznajom da smo mi krivi što je Nušić danas ovoliko prisutan i što smo nemoćni da mu omogućimo miran počinak.

Gledajući raznorazne kako se trpaju u Vladu, setio sam se istinite priče u kojoj je ministar obrazovanja obrazlaže Nikolu Pašića, predsednika vlade, zašto ne može da izvrši njegov nalog:

-Gospodine predsedniče, to nije po Zakonu!

-Nije po zakonu? Ama, gospodine ministre, zakoni su za opoziciju!

Eto, rehabilitovana je i Kraljica Marija. Alal vera Srbi! Nevina je Kraljica Majka. Oprosti Kraljico Majko što te uvredismo rehabilitacijom. Od čega smo te rehabilitovali? Od koga? Zbog čega? Je li zato što si bila Kraljica Majka?

Na Dan Vojske u Užicu, održana je vojna parada. Na "Trgu partizana". Sve je bilo isto kao u filmu "Užička republika".

Samo je umesto maršala Tita bio četnički vojvoda Tonik Šljivka.

"Tešku reč" su na RTV Pink krčkali ideološki istomišljenici Vučko Informer i Dijete Ivica. Nisam to dugo gledao, imam osetljiv želudac na otpad.

Nisam revnosan hrišćanin i time se niti ponosim niti hvalim. Još je gore što u tuđem oku lako vidim trun. Pa, tako, na Veliki Petak, videh kako se mnogi moji prijatelji hvale kako su kupili dovoljno kilograma ribe, kako na dan najvećeg posta ne bi ostali gladni. I oni i ja ostadosmo nedostojni u godinama dostojnim poštovanja. Životno doba danas nije nikakva garancija.

Zvečaj je grad u kome sve zveči. Baciš kamen sa tvrđave, on zveči kad udari na zemlju. Šta god da padne u okviru tvrđave, padne na patos, pod ili zemlju, zveči do Kosova polja. Sada Zvečan kuka, pa ga ne čujete, ali kad bude zazvečao, čuće ga Evropa i okolina.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane