Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kriminal

Kriminal

 

Bivši savetnik sadašnjeg premijera pljačkao za sebe, a sada krade i za bivšeg gazdu

 

Mali uteruje i Vučiću

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ima godišnju platu od preko četiri miliona dinara, a kao savetnik prvog potpredsednika Vlade, i kasnije kao predsednik Privremenog veća Beograda bio je istovremeno jedini vlasnik i direktor preduzeća koje je samo prethodne godine prihodovalo više od 180.000 evra. Kradući gde god je, i kada god je mogao, Mali je stekao veliki kapital u koji, pored ostalog, spadaju jedan petosoban i dva četvorosobna stana, dve garaže, dva automobila...

 

Igor Milanović

 

Novi gradonačelnik Beograda Siniša Mali jedan je od bogatijih ljudi u Srbiji, ali uprkos tome ne odriče se ni visokih prihoda koje dobija iz državnog budžeta. Kao gradonačelnik Mali mesečno zarađuje 120.000 dinara, a to ni izdaleka nije sve.

Mali je istovremeno i član Upravnog odbora Kliničkog centra Srbije, za koji posao od aprila 2013. mesečno dobija 43.845 dinara.  Takođe je od jula 2013. i član Upravnog odbora Komercijalne banke u kojoj je država Srbija najveći akcionar, a tu mesečno zarađuje još 176.000 dinara.

Novi gradonačelnik srpske prestonice godišnje zaradi  4.078.140 dinara.

Kada je krajem aprila ove godine izabran za gradonačelnika Beograda, u njegovoj biografiji koju je objavila državna novinska agencija Tanjug, stajalo je i da je član Upravnog odbora Fiat automobili Srbija, ali tog podatka nema na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Taj prihod Mali nije prijavio.

U svojoj imovinskoj karti predatoj Agenciji za borbu protiv korupcije, Siniša Mali navodi da je vlasnik petosobnog stana od 127,78 m2, četvorosobnog stana površine 124,07 m2, još jednog četvorosobnog stana veličine 132,91 m2, garaže od 11,73 m2 i druge garaže površine 13,56 m2... Sve ove nepokretnosti aktuelni gradonačelnik Beograda je stekao kupovinom!

Osim nekretnina on ima i dva automobile: jedan marke Mazda 6 iz 2009. godine, a drugi je Volvo S80, takođe iz 2009. godine.

Imovinu koja se vodi na njegovu suprugu , Siniša Mali nije prijavio Agenciju za borbu protiv korupcije, ni imovinu koja se vodi na ime taštu. Prećutao je i prihode sina Teodora, dečaka koji je za 50.000 evra snimio reklamu jogurta Viva za kompaniju Imlek iz Padinske Skele.

Nije naveo ni brojeve svojih računa u inostranstvu, ali je i ovo dovoljno da bude izveden pred krivično veće i osuđen na najmanje 20 godina zatvora.

Siniši Malom uopšte nije bio problem da kupi pomenute nekretnine. Prema podacima Agencije za privredne registre, Siniša Mali je do 6. maja 2014. bio i stopostotni vlasnik preduzeća Oli Consulting d.o.o  iz Beograda, koje se bavi savetodavnim uslugama. Od tada je jedini vlasnik pomenutog preduzeća Vladimir Kerkez, sa novčanim ulogom od  42.753 dinara.

Preduzeće Oli Consulting Mali je osnovao u oktobru 2005. godine, a upravljačka prava nad istim je zvanično imao do 25. februara 2013. godine kada ih je preneo na Igora Isailovića. Sinišin brat, Predrag Mali, međutim, bio je direktor pomenutog preduzeća sve do 4. aprila ove godine, kada funkciju ustupa Kerkezu, mesec dana pre nego što je ovaj kupio firmu?! Očigledno se radi samo o fiktivnom prenosu vlasništva i upravljačkih ovlašćenja kako bi se izbegla sumnja o sukobu interesa.

U 2013. godini, Oli Consulting je imao poslovni prihod od 20,344 miliona dinara (više od 180.000 evra) i samo jednog zaposlenog! Godinu dana pre toga isto preduzeće je imalo dvoje zaposlenih, ali upola manji poslovni prihod, što znači da se Mali odlično snašao na mestu predsednika Privremenog veća Beograda na koje je došao upravo 2013. godine.

Siniša Mali rođen je 25. avgusta 1972. godine u Beogradu. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i dobitnik je nagrade za najboljeg studenta fakulteta. Master studije završio je na Univerzitetu Vašington u Americi, a doktorat je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Od jula 2001. do oktobra 2003. radio je kao direktor Centra za tendere Agencije za privatizaciju. U tom periodu je obavljeno najviše privatizacija, a privatizacioni konsultant je bio Deloitte Tuš, iz koga je on i došao u državne institucije. Sve privatizacije koje je  sproveo Siniša Mali, kasnije su poništene. Kupci su opljačkali strateška preduzeća, ostavljajući ih u velikim dugovima, i očerupana, a onda ih je Agencija za privatizaciju ponovo vratila državi,  da vidi šta će sa njima.

Dok je radio u Agenciji za privatizaciju, na njenom čelu su bili Vladimir Čupić (posle na čelu Hypo Alpe Adria Banke, danas na čelu AIK Banke) i Mirko Cvetković (kasnije predsednik vlade Srbije).

Siniša Mali je bio član tenderske komisije za privatizaciju Beopetrola, a po prodaji ove firme ruskom Lukoilu, postavljen je na mesto direktora za investicije ove kompanije! Postupak za utvrđivanje eventualnog sukoba interesa nikada nije pokrenut.

Po odlasku iz Agencije, Mali postaje generalni direktor NCA Investment Group, na kom mestu je od septembra 2005. do 2008. godine. Ovo preduzeće je krovna firma koja u svom vlasništvu ima više manjih preduzeća, između ostalih i NCA Mediu, koja ima 21,2 odsto vlasništva srpske televizije B 92. Vlasnik NCA grupe je kontroverzni biznismen Slobodan Vučićević, donedavni vlasnik Grand kafe i Silver Lake-a, preduzeća koje upravlja turističkim resursima Srebrnog jezera.

Siniša Mali  je bio i savetnik za privredu premijera Mirka Cvetkovića, kao i savetnik za privredu i finansije Aleksandra Vučića, dok je ovaj bio prvi potpredsednik vlade. U period dok je Mali savetovao premijera, odnosno prvog potpredsednika vlade, srpska privreda i finansije su sve više propadali. Nasuprot njima, Mali je sve više rastao.

Po rečima Aleksandra Vučića, Mali nije član Srpske napredne stranke, ali svaku izjavu srpskog premijera treba uzimati sa rezervom. Kada ga je u novembru 2013. imenovao za predsednika Privremenog veća Beograda, lider SNS-a je rekao kako Mali niti će biti na listi te stranke na narednim izborima, niti će biti njihov kandidat za gradonačelnika. Početkom ove godine je Vučić već zaboravio šta je govorio.

Po ugledu na svog predsednika i zaštitnika i Mali laže na veliko. Tako je u jeku predizborne kampanje najavio da će ugovor o prodaji JAT-a Etihadu biti objavljen do 20. februara. Istini za volju, nije naveo koje godine će to biti, tako da je pomenuti ugovor još uvek pod velom tajne. Inače, Mali je i osmislio način kako da se nacionalni avioprevoznik pokloni Etihadu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Njegova ideja je bila da se zdrava imovina JAT-a prenese na novo društvo koje će da kupe Arapi, dok će dugovi ostati starom JAT-u,

Podgorički list Dan je Malog optuživao da je sarađivao sa Darkom Šarićem, odnosno njegovim čovekom od poverenja Nebojšom Jestrovićem. U ovom slučaju, za razliku od drugih kada se ovakve informacije pomno istražuju, istražni organi Srbije nisu preduzeli nikakvu akciju,

Čim je došao na čelo Privremenog veća Beograda, Mali je obznanio kako je dug prestonice skoro milijardu evra. U isto to vreme je Ministarstvo finansija objavilo kako je prestonica zadužena oko 400 miliona evra. Niko nikada zvanično nije pokušao da utvrdi ko je slagao javnost - Siniša Mali ili Lazar Krstić.

Dok je bio savetnik premijera Mirka Cvetkovića, a potom i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića, Mali je svoju konsultansku firmu punio novce koji je uzimao od javnih preduzeća i budžeta grada Beograda i Srbije!

U porodici Mali svi prave pare. Dok većina dece u Beogradu ide u obdaništa, predškolske ustanove i škole gladna, Teodor, sin Sinišin, smeši nam se sa stotinak bilborda i  u reklami kompanije Imlek. Za reklamiranje Imlekovog jogurta Viva, mali Teodor je zaradio 50 hiljada evra. Za džeparac!

Dakle, lopov takvog formata postavljen je voljom Aleksandra Vučića za gradonačelnika Beograda. Vučić je bio jasan, naložio je Malom da i za njega olakša kase beogradskih javnih i komunalnih preduzeća, i Aleksandru u inostranstvo prebaci desetine miliona evra. To će Mali da izvrši kao od šale.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane